Yılbaşında ne yiyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşında ne yiyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Lezzet Dergisi son sayısında, yeni yılda masasında hindi bulundurmak isteyenler için değişik hindi tarifleri yayınladı. İşte bunlardan biri:

Kestaneli Hindi Göğsü

Malzeme

2 parça hindi göğsü

1/2 kg. kestane

1 elma, 1 havuç,

1/2 kutu krema, 2 yemek kaşığı tereyağ

4 dilim füme hindi

Tuz, karabiber, tarçın, dereotu ve limon suyu.

Hazırlanışı: Hindi göğüsleri çok iri ise dört parçaya bölüp döverek inceltin. Haşladığınız kestanelerin kabuklarını soyup iyice ezin. Havucu soyup irice rendeledikten sonra yarım yemek kaşığı tereyağında iki üç dakika çevirin. Elmayı rendeleyip limon suyuyla karıştırın. Çukur bir kapta ezilmiş kestane, havuç, elma, tuz, biber, tarçın ve ince kıyılmış dere otunu karıştırın. Koyu ve kıvamlı bir harç elde edinceye kadar kremayı bu karışıma katın. İki dilim füme hindi üzerine bir dilim hindi göğüsü yayıp, içine hazırladığınız harçtan ilave ederek rulo yapın. Yanmaz cins iplikle bağlayın. Kalan tereyağını tavada iyice kızdırıp ruloları çevirerek kızartın. Kenarı yüksek bir fırın kabını alıp, yarım su bardağı tavuk suyu veya su ekleyin. Orta ısılı fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Patates veya pilavla servis yapabilirsiniz.

Dikkat: Hindi fırındayken kaşıkla çevresinden aldığınız suyu sık sık hindi rulolarının üzerinde gezdirin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!