Yerli Bond’lar sır gibi saklanıyor

Güncelleme Tarihi:

Yerli Bond’lar sır gibi saklanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2011 00:00

Adı, James Bond ile özdeşleşen lüks otomobil markası Aston Martin, geçen kasım ayında Türkiye’deki ilk satış ofisini açtı. Bir yılda 24 otomobil satıldı. En fazla satış yapılan ay aralık, yedi Aston Martin yılbaşı hediyesi oldu ama otomobilleri kimlerin aldığı bir şirket sırrı

Haberin Devamı

Aston Martin, lüks ve güçlü motordan ödün vermeyen kişilerin tercih ettiği bir otomobil. Tamamen el yapımı. Sahip olabilmek için dört ay beklenilen, size özel olması için 2 bin 500 renk arasından dilediğiniz rengi seçip boyatabildiğiniz standart üzeri bir araç. 98 yıldır yollarda. Bu süre içinde sadece 50 bin 500 adet üretildi. Türkiye’de daha önceki tarihlerde ithal edilmiş 28 Aston Martin var. Ancak ünlü firmanın Türkiye’deki ilk satış noktası geçen kasım ayında açıldı. Daha bir yılı dolmadan 24 satış yapıldı. Fakat otomobilleri kimlerin aldığı sır gibi saklanıyor.
Borusan, Aston Martin’i bünyesine katabilmek için 2008 yılında Aston Martin yönetimine başvurdu, yazışmaları yaklaşık bir buçuk yıl sürdü ve ancak iki yıla yaklaşırken ilk ithalat gerçekleşti.
Borusan Otomotiv Genel Müdürü Faik Akkök de Türkiye Aston Martin olarak bir yılda 24 otomobil satmanın kendilerine yurtdışından ödül getirdiğini de gururla anlatıyor: “Aston Martin Türkiye pazarında o kadar tutuldu ki, bize ‘Marketing Excellence Award 2011 - Mükemmel Pazarlama Ödülü’ verdiler. Bu bize kamçı etkisi yaptı. Ocak ayından beri de 17 Aston Martin sattık. Fiyatlarımız 304 bin Euro’dan başlayıp 667 bin Euro’ya kadar çıkıyor. Ancak ilave donanım isteyenlerin de 20-30 bin Euro daha vermeleri gerekiyor” diyor.

Haberin Devamı

HANGİ MODELLERİ GİDİYOR

- V8 Vantage Coupe: 6 adet; fiyatı 304 bin 250 Euro
- V8 Vantage Coupe N420: 2 adet; limitli üretimdi, şimdi satışı yok
- V8 Vantage S Coupe: 2 adet; fiyatı 335 bin Euro
- V8 Vantage Roadster: 1 adet; fiyatı 332 bin Euro
- V8 Vantage S Roadster: 1 adet, fiyatı 363 bin Euro
- DB9 Coupe: 4 adet; fiyatı 438 bin Euro
- Rapide: 4 adet; fiyatı 481 bin Euro
- DBS Coupe: 3 adet; fiyatı 630 bin Euro
- DBS Volante: 1 adet; fiyatı 667 bin Euro

Gerilimden kuvvet alıyoruz

ASTON MARTİN’İN CEO’SU DR. ULRİCH BEZ

Kurucularımız Lionel Martin ve Robert Bamford, üretikleri otomobilin kişisel bir karaktere sahip olması gerektiğine inanıyordu. 98 yılda otomobilin teknolojisinde pek çok şey değişti ancak bu hedeflerimiz değişmedi. İlham kaynağımız, yaratıcılıkla üretim disiplini, teknik bakış açısıyla tasarım hevesi arasındaki gerilim.

Haberin Devamı

Çiçekleri Versace giydirin

NYMPH VAZOLARI

Ünlü İtalyan moda devi Versace ve Alman mobilya markası Rosenthal güçlerini ‘Nymph’ adlı özel bir vazo serisi için birleştirdi. Koleksiyondaki vazolar beyaz porselen gövde üzerine altın Versace Yunan motifleri taşıyor. Üç farklı modeli var. Yalnız 99 adet üretilen Versace vazoların her birinde kendine özel bir numarasının yazılı olduğu bir pul kondu. Nymph koleksiyonu dünyanın sayılı Versace Home butiklerinde ve ABD’deki Rosenthal dükkânlarında satışta. 31 santimlik küçük boy vazonun fiyatı 550 Euro, 24 santimlik orta boy 750, 33 santimlik büyük boyuysa 1195 Euro.

Pabucu dama attı
ALTIN BAĞCIKLAR

Altın ayakkabılarınız yok diye üzülmeyin. Mr. Kennedy adlı şirket, ayakkabılarınıza stil katmanız için 19 bin dolara 24 kırat altından yapılmış ayakkabı bağcıkları üretiyor. Her bir bağcık 120 saatte elle yapılıyor. Ustalar, dünyanın en değerli metal ayakkabı bağcıklarının yapımında tarihi, geleneksel mücevherat tekniklerini kullanıyor. Altın bağcıkların fikir babası Colin Hart. Günümüzde kullanılan ayakkabı bağcıklarının yaratıcısı Mr. Kennedy’den ilham alarak şirketinin adını Mr. Kennedy koyan Hart, neden altın bağcıklar ürettiğini şöyle anlatıyor: “Ayakkabı bağcıklarının sıkıcı olduğunu düşünüyorum. Umuyorum ki üstünde hiç düşünmediğimiz ayakkabı bağcıkları benim ürünlerimle daha bir özellik kazanır.” Altın bağcıklardan yalnızca 10 adet üretildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!