Yenilen pehlivan güreşe doymaz

Güncelleme Tarihi:

Yenilen pehlivan güreşe doymaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2012 00:00

Kanalların sıktığı kurşunlar, hedefi vurmadı. Umut bağlanan diziler birer birer döküldü. Sezon ortasına girilirken verilen fire yine iddialı işlerle telafi ediliyor.

Haberin Devamı

Biraz matematik yapalım. Ekranın beş büyüğü Kanal D, Star, ATV, Show TV ve Fox sezon başında kesenin ağzını açtı. Yapım şirketleri dönem dizilerine kostüm bütçesini, acıklı dramlara oyuncu ücretini bonkörce hesapladı. Gazetelere tam sayfa ilanlar, magazin eklerine haber servisi bombardımanı... Her şey ışıl ışıldı. Televizyon dizilerinin altın çağındaydık. Sonra şöyle bir şey oldu:
Star 13 diziyle başladı, 7’ye düştü. Show TV 7’yle sezona girdi, şimdi elde var 3. ATV ve Kanal D, 10’da 7 yaptı. FOX’un 8 dizisinden 5’i hayatta. (Bitti bitecek Lale Devri dahil.)
Durum pek parlak değil. Ama anlaşılan o ki, bu tablo frene basmak için yeterli değil. Aralık-ocak ayları kanalların yeniden diş göstermesine sahne olacak. Ara silahlar şunlar:

Show TV - ‘41’
Nebahat Çehre ve Burak Özçivit, Muhteşem Yüzyıl sonrası 41’de buluşuyor. Serenay Sarıkaya’nın da katılacağı söylentisi ortalığı biraz pazarlama ateşine verse de, Sarıkaya haberi yalanladı.

Haberin Devamı

ATV - ‘20 Dakika’
Tuba Büyüküstün ve İlker Aksum’un iddialı uyarlama dizisi ‘20 Dakika’, aralıkta başlıyor. Tanıtımları şimdiden her yerde, oyuncuları röportaj telaşında. Büyüküstün, haksız yere suçlanıp hapse düşecek, eşi rolünde İlker Aksum kaçış planını kurgulayacak.

Kanal D - ‘İntikam’, ‘Kahperengi’
En iştahlı giriş Kanal D’den. Hem Beren Saat’in ‘Revenge’ uyarlaması İntikam’, hem de Hande Altaylı’nın romanından uyarlanan ‘Kahperengi’, ocakta başlıyor. Kahperengi Özgü Namal’ı, Koyu Kırmızı hüsranından sonra ‘Narin’ rolünde televizyona geri getirdiği için önemli. Bölüm başına ücretini 30 binden 25 bin TL’ye düşürdüğü dedikoduları da Namal’ın popülaritesinden bir şey götürmüyor.

Peki yeniler nereye yerleşecek?

Yayın akışı şimdi bile fena halde kalabalık. Kanallar sürekli dizilerin saatiyle oynayarak reyting ayarı yapıyor, yap-boz tahtasına dönen prime time kuşağında yenilere yer açmaya çalışıyor. Televizyondan uzak kalan esas oğlanların-kızların dönüşü için birkaç kurban vermek şart.
Mesela Yeşilçam nostaljisinden çok, sabah kuşağına yakışır bir pembe dizi tadında süren Alev Alev, oyuncudan çok gece hayatı yüzünden sahalardan erken ayrılmış bir futbolcuya benzeyen Berk Oktay’ı, İnanoğlu torpiliyle kadroda buz gibi sufle tekrarlayan İlker İnanoğlu’nu ve yaşlandırma tekniklerini alıp gidebilir.
Ustura Kemal asla aksan yapamayan Naz Elmas’ıyla, yine rolüne fazla kaptırıp, Çakır’dan sonra kendini Kemal zanneden Oktay Kaynarca’sıyla gün değiştirmekten yorulup sessizce çekilebilir.
Önümüzdeki ay satranç tahtasındaki hamleleri yakından takip edeceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!