Yeni yılda yeni ev

Güncelleme Tarihi:

Yeni yılda yeni ev
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2009 11:57

Ruhu havalandırmak için bazen evi havalandırmak gerekebilir. İnsan aynı perdelere, halılara, duvarlara baka baka daralabilir.

Haberin Devamı

Üstelik de yeni bir yıla girerken, yeni yıl için yeni ümitler yeşertmeye çalışırken. Fakat evi yenilemek, göz korkutan bir iş. Hem maddi hem manevi bakımdan. Zaman lazım, para lazım, sabır lazım, gerekirse iyi bir usta bulmak lazım... Belki de değil... İkea uzmanları diyor ki, az parayla ve kendi başınıza yeni gibi duran bir ev yaratabilirsiniz. Bakalım neler öneriyorlar.

Özellikle tekstil ürünlerinde yapılan değişiklikler, evin atmosferini tamamen değiştirir ve ortama tazelik katar. Perde, halı gibi büyük yüzeyleri olan ürünlerle yapılan değişiklikler büyük farklar yaratır.

Yeni yılda perdelerin renk ve desenleri değiştirilebilir. Klasik raylı perdeler yerine panel perdeler ile çok daha yenilikçi ve güçlü bir etki yaratılabilir.

Farklı renkte kullanılan halılar ortama sıcaklık katar. Çikolata kahve tonları, kırmızı ya da aydınlık bir ortam için bej ve beyaz tonlar odanın havasını değiştirir. Ancak evde çocuk ya da hayvan varsa, açık tonları seçmeden evvel iki kere düşünün.

Haberin Devamı

Kılıfı değiştirilebilen koltuklar bakım kolaylığının yanısıra değişiklikten hoşlananlar için de büyük rahatlık sağlar. Odalarda yapılacak değişiklikler sırasında yeni bir koltuk almak yerine kılıfını değiştirmek hem uygun fiyatı hem de pratikliği sayesinde hem zaman hem de diğer değişiklikler için ek bütçe kazandırır. Mevcut mobilyalar bu türden değilse, bir döşemeciyle anlaşabilirsiniz. Döşemelik kumaşların satıldığı outletler ve seri sonu mazalarından gayet uygun alışveriş yapılabilir.

Değiştirilebilir ya da modüler koltuklar yepyeni ortamlar yaratmakta çok faydalı. Eğer elde bu yoksa, yeni yastıklara, battaniye ve örtülere başvuracaksınız demektir. Yastıklar veya sıcacık görünümü ile battaniye yada koyun postu gibi yumuşak konforlu tekstiller kılıfları değiştirilemeyen koltuklara farklı bir hava katar. Sadece oturma minderlerine serilen peştemaller de iyi sonuç verebiliyor. Tabii koltuklar baroksa, bu fikri çöpe atın.

Kışın loş ve karanlık atmosferler için doğru seçilen aydınlatmalar, yeni nesil enerji tasarruflu ampuller, gün ışığına yakın lüminasyon değerleri ve ışık renkleri ile daha konforlu ortamlar yaratır. Mevcut abajurların başlıklarını değiştirebilirsiniz. Yumuşak ışıkları ile kağıt ya da renkli camdan aydınlatmalar da hoş bir ortam yaratılması için uygun.

Haberin Devamı

Duvar dekorasyonları, evde hızlı ve pratik değişiklikler için en güzel çözümlerden biri. Oturma odasının duvarına uygulanan güçlü grafikler odalarda odak noktası oluşturur ve bu sayede dengeli ve girer girmez etkileyici bir alan yaratılmasını sağlar. Artık hemen hemen tüm yapı marketlerde, onlarca çeşit duvar sticker’ı bulmak mümkün. Duvarları değiştirmenin bir başka yolu da yeni resim ve aynalar asmak, mevcutların çerçevesini değiştirmek. Seçiminizde cesur kararlar vermeyi deneyin.

Evi yılbaşı gecesine hazırlamak için yılbaşı ağacı veya odak noktası oluşturacak bir enstalasyon kullanabilirsiniz. Klasik süslemeleri ile çam ağacı, kırmızı beyaz değişik malzemelerden süsler ile odalara farklı bir atmosfer katabilir. Ya da modern bir yaklaşım ile yapay süslerden yapılmış parlak kırmızı, lame renkli ağaçlar süslemeden kullanılabilir. Klasik yılbaşı süslerinden sıkılanlar sevdiklerine yazdıkları kartlardan oluşan bir yılbaşı ağacı yaratabilir. Evlerine yılbaşı ağacı kurmadan farklılık yapmak isteyenler ise aydınlatmalardan ve hediye paketlerinden yararlanabilir. Kitaplıkların içi boşaltılıp hediyeler buraya yerleştirilebilir ve ortamın atmosferine uyan aydınlatmalarla desteklenir.

Haberin Devamı

Metresi 5 liraya perde

Mahmutbey’deki Broderi Narin Outlet’te kullanımı kolay, keten görünümlü polyester perdeler, metresi 5 liradan satışa sunuluyor. Perdeler, gençler ve öğrenciler tarafından da yıkanması ve ütülenmesi kolay olduğu için özellikle tercih ediliyor. Ayrıca modern mutfaklar ve yazlık evler için de pratik bir çözüm sağlıyor. Keten görünümlü pratik perdeler 152 x 213 cm tek kanat hazır dikilmiş olarak ise 20 liradan satın alınabiliyor. Koleksiyon sonu ürünlerin yanı sıra ihraç fazlası ürünlerin de bulunduğu mağazada polyester perde kumaşlarından üretilen 145 x 145 ölçülerindeki masa örtülerinin fiyatı 20 lira. www.broderinarin.com.tr

Haberin Devamı

Ünlü markalar burada

Dünyaca ünlü kumaş ve duvar kağıdı markalarını Levent’teki Tasarım Perde’de bulabilirsiniz. Bu yılın trendi brodeler, kabartma dokulu kumaşlar ve hafif çiçek motifleri ile düz dokular. Toprak, tarçın, sarı, gri, pembe, vizon ve petrol mavisi renkler ön planda. Perdelik ve tüllerde altın, gümüş, bakır, platin renkleri gösterişli bir görünüm sağlıyor. Duvar kaplamalarında da bu sezon daha parlak bir görünüm var. Yeni kreasyonlarda altın ve gümüş fark edilir derecede öne çıkıyor. www.tasarimperde.com

Duvara, pencereye tavana, aynaya

Tefrish’in showroom’unda 25’in üzerinde yerli ve yabancı perdelik, döşemelik ve duvar kağıdı markası sergileniyor. Firma bu markaların satışını yapıyor ve satış sonrası servisini veriyor. Tefrish’in markalarından biri olan Ferm-Living duvar stickerlarının değişik desende ve renkte seçenekleri var. Doğadan aldığı ilhamı grafikle birleştiren markanın stickerları duvarın yanı sıra tavana, pencerelere aynalara ve mobilyalara uygulanabiliyor. www.tefrish.com

Haberin Devamı

100 liranın altında yılbaşı hediyesi

Yatak, mobilya ve ev tekstili markası Yataş’ta, şık ve dekoratif koltuklar, kırlentler, koltuk şalları, nevresimler, yatak örtüleri, yastık ve yorganlar 100 liranın altında fiyatlarla satılıyor. Çocuklar için de Margarita, Kitty, Rubby, Army ve Suzzy yatak örtüleri bulunuyor. Değişik renk ve desendeki nevresimler, yüzde 100 pamuklu kumaşlarıyla sağlık ve hijyen için avantaj sağlarken, yılbaşı hediyesi almak isteyenlere de alternatif oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!