Yeni yılda diş hediyesi

Güncelleme Tarihi:

Yeni yılda diş hediyesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2009 14:31

Sevdiklerinize yeni yıl hediyesi olarak diş estetiği sunabilir daha genç görünmelerini ve sağlıklı dişlere kavuşmalarını sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Zira mutlu bir ifade, çekici bakışlar ve güzel yüz hatlarının sırrı artık dişlerde... Sevdiklerinizin yüzündeki mutsuz ifadeden, çökmüş yanak ve dudaklarından kurtulmasını istiyorsanız, ameliyatsız olarak uygulanan “Dental Face Lift” yöntemi, onlar için en iyi ve unutulmaz bir hediye olabilir.

Ağız ve Diş Hastalıkları Uzmanı Dt. Altuğ Serçe, ‘Dental Face Lift’ yöntemi ile genç görünmenin sırrını şöyle anlattı:
"Gençlik döneminde yüzün dış yapısını destekleyerek dolgun bir görünüm sağlayan dişler, zamanla aşınarak eski özelliğini koruyamıyor. Kayıp dişler, diş etlerindeki bozukluklar, damaklar ve çene kemiklerindeki problemler, yüz ifadesinde de belirgin değişikliklere yol açıyor. Kişinin yanak ve dudakları çöküyor. Üzgün ve mutsuz bir ifadeye sahip oluyor. Bu durumu günümüzde estetik ameliyatlarla düzeltmek mümkün. Ancak, ameliyat korkusu, anestezi riski ve belirli bir süre yatağa bağlanmak da birçok kişiye endişe veriyor. Oysa, kişi yapılan diş kontür ve ortodonti tedavileriyle, genel anestezi almadan, kısa sürede ve uzun ömürlü olarak 10 yıl önceki yüz ifadesine kavuşabiliyor."

Haberin Devamı

Dişlere yeniden hayat veriliyor

Tedavinin süresi yaşa bağlı olarak dişlerdeki tahribatın durumuna göre 2 hafta ile 1.5 ay arasında değişiyor. Bu sırada, dişler arasındaki bakteri plakları temizleniyor, kron protez ve porselen kaplama yapılıyor. Dişler yaşa uygun derecede beyazlatılıyor. Ortodontik tedavilerle dişler arasında zamanla oluşan aralıklar da tel takılarak düzeltiliyor. Dişeti uygun mesafeye getiriliyor. Böylece çene yapısı düzene sokularak, yüzün çatışı yeniden oluşturuluyor. Bu sayede dişler oldukça düşük bir maliyetle uzun yıllar sürecek güzel görünüşe sahip oluyor. Dental Face Lift yöntemiyle diş arkı yüksekliği tekrar restore edilir ve bu esnada;

1- Diş eti konturunu değiştirme,
2-Diş eti sınırlarını değiştirme,
3-Ortodontik yöntemlerle diş pozisyonlarını düzeltme,
4-Diş beyazlatma,
5-Porselen kuron,
6-Lamine veneer uygulamaları kişinin ihtiyacı doğrultusunda kullanılır.

Korumayı ihmal etmemeliyiz
Bunların yanı sıra, hem kötü diş bakımından kaynaklanan ciddi hastalıklardan korunmak, hem de güzellik için öncelikle dişlere iyi bir bakım uygulamak gerekiyor. Dişlerimizi günde 3 defa dişleri fırçalamanın yanı sıra, diş ipi ile dişlerin arasında biriken bakterilerin temizlenmesi gerekiyor. Diş ipi kullanılmadığında dişler yandan çürümeye başlıyor ve bu tür bir çürüğün tedavisi oldukça zorlaşıyor.

Haberin Devamı

Dt. Altuğ Serçe Dental Face Lift’in avantajlarını şöyle sıraladı:

1-Anesteziye gerek duyulmaması
2- Cerrahi işlemlere gerek olmaması
3- Bıçağa gerek duyulmaması
4- Yatarak iyileşme zamanına gerek duyulmaması.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!