Yeni filmi için geldiği Uludağ'a hayran kaldı

Güncelleme Tarihi:

Yeni filmi için geldiği Uludağa hayran kaldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2010 13:44

Dünyaca ünlü yönetmen Polonyalı Andrzej Bartkowiak, yapımcılığını bir Türk şirketinin üstlendiği ‘Dark Deal’ (Karanlık Hesaplaşma) adlı film için incelemelerde bulunduğu Uludağ’a hayran kaldı.

Haberin Devamı

‘Şeytanın Avukatı’ filminin görüntü yönetmenliğini, ‘Romeo Must Die’ (Romeo Ölmeli), ‘Street Fighter Chun Li Efsanesi’, ‘Doom’, ‘Beşikten Mezara’, ‘Citizen Verdict’ ve ‘Kurşun’ filmlerinin de yönetmenliğini yapan Andrzej Bartkowiak, Mastermovie adlı Türk yapım şirketinin çekeceği ‘Karanlık Hesaplaşma’ filmi için Uludağ’da incelemelerde bulundu. Oteller Bölgesi ve Çobanpınar’daki Kızılay’ın kamp alanını gezen Bartkowiak, incelemeleri sırasında Uludağ’daki sahne sayısını arttırmaya karar verdiğini söyledi. Andrzej Bartkowiak, Türkiye hakkında öğretilen bilgilerin yanlışlığına değinerek, “Türkiye mükemmel güzelliklere sahip. Her yerinde birbirinden güzel mekanlar var. Filmimizde Türkiye’yi öyle bir şekilde perdeye taşıyacağız ki dünya yeniden bu eşsiz ülkeyi tanıyacak” dedi.

Haberin Devamı

Polonya yönetmenin Bangkok, Rusya ve Türkiye’de çekeceği aksiyon filmi ‘Karanlık Hesaplaşma’nın, Türk sinema tarihinde 120 ülkede vizyona girecek ilk Türk filmi olacağı belirtildi. Yüksek bütçeli filmin efektleri de Hollywood’ta yapılacak. Filmde, İngiliz aktör Scott Adkins başolde oynarken, Türkiye’den Kenan Işık, Ali Sürmeli, Tamer Karadağlı, Hande Subaşı, Aslan Aksakal rol alacak. Filmin aksiyon koreografilerini ise ünlü Fransız aktör Cyril Raffaelli yapacak.

Çekimlerine mart ayı içersinde Bangkok’da başlanacak filmin devam çekimleri Rusya ve Türkiye’nin çeşitli illerinde tamamlanacak. Ekim 2010 da vizyona girecek filmin orijinal dili İngilizce olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!