Yemen’in çocuk gelinleri kaçıyor

Güncelleme Tarihi:

Yemen’in çocuk gelinleri kaçıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2013 01:44

Çocuk gelinlerin sayısının çok fazla olduğu, insan hakları örgütlerinin evlilik yaşının 18’e yükselmesi için mücadele ettiği Yemen’de Saadet, boşanıp eğitimine tekrar devam etme mücadelesi veriyor.

Haberin Devamı

AFP’nin haberine göre Saadet, hasta babası ailesine bakamadığı için beş yıl önce henüz 13 yaşında iken zorla evlendirildi. Üç ve dört yaşlarındaki iki çocuğunun babası olan kocası şiddet uygulayıp, zorla dilencilik yaptırınca aile evine geri döndü. İki çocuğuyla hayata tutunmaya çalıştığını anlatan Saadet, “Ailemle de hayatım zor, komşulardan gelen yardımlarla geçiniyoruz. Fakat bu kocamla yaşamaktan daha iyi. Artık bir koca istemiyorum. Tüm istediğim boşanmak ve eğitimime devam etmek” dedi.

KIZ KARDEŞİ EMİNE KAÇTI

Saadet’in kardeşi Emine de 16 yaşında zorla evlendirildiği kocasından şiddet görünce evden kaçtığını anlattı. Okula tekrar başlamayı başaran Emine, “Erken evliliğin kurbanıyım” dedi. İki kız kardeş, kocalarını terk ettikleri için sokakta kötü bakışlara maruz kaldıklarını da söylüyor. Yemenli kızların yüzde 52’si 18 yaşından önce evlendiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!