Yaza Yüksel Ak gibi veda edin

Güncelleme Tarihi:

Yaza Yüksel Ak gibi veda edin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2004 00:21

İpek gibi bir ten, ceylan gibi gözler, ince ve zarif bir beden. Türkiye Güzeli Yüksel Ak, yaz mevsiminin olumsuz etkileriyle nasıl savaştığını Formsante Dergisi’nin eylül sayısında anlatıyor.

Güzelleşmek için pek fazla bir şey yapmasına gerek yok Türkiye Güzeli Yüksel Ak’ın. Yine de onun da kışa hazırlık için yapması gerekenler listesi var. Yüksel, yaza veda ederken önceliği saçlarına veriyor ve Ulus M&M Bahçecik Kuaför’de yaptırdığı saç bakımını sıklaştırıyor. Böylece saçlarının kurumasını önlüyormuş.

Saç bakımında tercih ettiği ürünse Kerastase. Cildi için Dermalogica ve Lancome ürünlerini seçen Yüksel, vücut bakımında da Dead Sea Spa Magik’i, özellikle de killi çamur maskesini tercih ediyor.

BRONZ TEN

Vücuda yağ ve otobronzan


Güneşin ultraviyole ışınlarıyla harekete geçen pigment hücreleri melanin salgılar. Melanin kahverengi tonlarında bir cilt boyası. Ve bunun sonucu oluşan bronzluk vücudunuzun harika görünmesini sağlar, cildiniz parlar, canlanır.

Ne kadar yavaş bronzlaşırsanız renginizi o kadar uzun süre koruyabilirsiniz.

Çünkü yavaş yavaş bronzlaşan bir kişide melanin hücreleri de üst yüzeye ağır ağır çıkar, cildin üst tabakası fazla kurumaz ve kalınlaşmaz. Ancak yine de kuruması ve kalınlaşması sonunda da soyulması- kendisini güneş ışınlarına karşı savunmak isteyen cildin verdiği doğal bir tepkidir.

Bronzluğunu uzun süre korumak isteyenler, duş sırasında vücutlarına yağ sürebilir, duşun hemen ardından da vücut losyonu kullanarak ciltlerinin nemini koruyabilirler. Otobronzanlar, ışıltılı ve hafif renkli nemlendiriciler de altın renginizi kaybetmemeniz için ideal.

AYAKLAR

Zarif ayaklar


Yaz boyu bizler gibi ayaklarımız da açık sandaletlerin içinde özgürlüğün tadını çıkarır.

Ancak havaların serinlemesiyle ayaklar için de kapalı ayakkabıların içine hapsolma zamanı gelir.

Ayakları kışa hazırlamanın ilk şartı ise tırnaklarınızı kapalı ayakkabıların rahatsız etmesini önlemek için - yaz aylarına kıyasla daha kısa kesmek.

Tırnaklarında herhangi bir ağrı, acı hissedenlerinse kışın daha büyük problemler yaşamamaları için bir ayak sağlığı uzmanına başvurmalarında ve kışı öyle karşılamalarında fayda var.

Onlara özel kozmetik ürünleri, kremler ve maskeler de vücudunuzun bütün yükünü çeken ayaklarınızı şımartmanızı zevkli bir hale getirecek.

Unutmayın ayaklaarla ilgilenmek ayrıca bir keyif işidir, insanı rahatlatır.

DUDAKLAR

Bakım onları parlatır

Dolgun dudaklar sadece güzelliğin değil gençliğin de simgesi. Çünkü kadınlık hormonları dudakların da durumunu etkiliyor ve dudaklarının kalın olması bir kadının doğurgan olduğuna işaret ediyor.

İlginç değil mi? Güneş ışınları ise dudakların güzelliğini tehdit eden ve onların zamanından önce yaşlanmasına neden olan faktörlerden. İşte bu yüzden güneşlenirken dudaklara özel kremleri kullanmayı kesinlikle ihmal etmemelisiniz. Yaz sonrasında ise dudaklara bakım yapan, onları yumuşatan ve pürüzsüzleştiren kremleri kullanabilirsiniz.

Özel kremleri eczanelerde bulabilirsiniz.

LEKELER

Lekesiz güzellik


Yaz sonunda güzelliğimize gölge düşüren en büyük sorunlardan biri de pigment lekeleri.

Özellikle güneşe korumasız çıkanlar yüzlerinde oluşan, çeşitli büyüklüklerdeki kahverengi lekelerle baş etmek zorunda kalabiliyorlar.

Pigmentasyon lekeleri, ciltteki melanin miktarının artması ve eşit olmayan bir şekilde dağılmaya başlaması nedeniyle oluşuyor. Pigment lekelerinin ne büyük nedeni güneş, akne ve bu akneleri sıkma.

Pigment lekeleri hormonal dengesizlikler sonucu da oluşabiliyor, doğum kontrol haplarının kullanımı, hamilelik ve stres bu hormonal dengesizliklere neden olan başlıca etkenlerden. Tabii bir de çiller var ki onların oluşum nedenleri genetik ve yine güneşle birlikte artıyor.

Güneşten gelen ultraviyole ışınları, sadece 5 dakikalık bir sürede melanin üretimini tetikliyor ve bu üretimin tam 36 saat boyunca devam etmesine neden oluyor. Peeling içerikli temizleyiciler, losyon ve kremler, antioksidan nemlendiriciler ve güneş koruyucuları ile leke ürünleri her gün düzenli olarak kullanılabilir.

Soyucu özelliği olan maskelerle antioksidan maddeleriyse haftada bir kez kullanmak yeterli olacaktır. Enstitüde yapılacak bakımlara gelince... Cilt temizliği ve peeling yine ilk sırada.

SAÇLAR

Kestirmek de bir çözüm

Ne yazık ki güneş saçların en büyük düşmanı. Güneş saçları kurutur, çoğu zaman kırılmalarına, matlaşmalarına neden olur. Normal saçların bile rengini açan güneş ışınları boyalı saçların ciddi şekilde renk değiştirmesine neden olabilir. Ayrıca deniz, havuz suyu, ısı ve nem de saçların kalitesini olumsuz yönde etkileyen diğer faktörlerden. Kısaca yaz sonunda en büyük zararı saçlar görebilir ve siz matlaşmış, cansızlaşmış, kırıklarla dolu saçlarla baş başa kalabilirsiniz. Saçlarınızı yazın olumsuz etkilerinden kurtarmanın en etkili yolu tabii ki biraz kestirmek. Ayrıca saçları canlandırmaya yönelik yaz sonrası bakım ürünleri de onların eski canlılığına kavuşmasını sağlayabilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!