Yaz için 15 ipucu

Güncelleme Tarihi:

Yaz için 15 ipucu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sıcakların bastırdığı dönemde, birçoğumuz ya tatile çıktı ya da tatil planları yapıyor. Bu özel günleri biraz daha sağlıklı ve keyifli geçirmek için şu 15 kurala dikkat edin:

1) Hafif kokular kullanın. Sabah evden çıkarken sürüp, gün boyu da çantanızda bulunduracağınız küçük bir deodorant ile etrafa ve kendinize güzel kokular yaymak mümkün...

2) Dudaklarınıza ruj yerine parlatıcı sürün ve gün boyu yenileyin. Yaz aylarında renkli rujlar sürmek hiç de hoş durmayabilir.

3) Yüz makyajında çok açık ve flu renkler kullanın. Eye-liner yerine sadece açık fuşya veya lila renkli farı tercih edin.

4) Günde 10 dakika, evet sadece 10 dakika egzersiz yapmak, size yeni bir dünyanın kapılarını açacak: İnce ve daha sağlıklı bir vücut.

5) Evde yoga yapın. Bunu günlük egzersizin içine de dahil edebilirsiniz ama etmeyip de ayrı zaman ayırırsanız daha iyi olur.

6) Kendinize her gün sürmek üzere en az 15 faktörlü bir koruyucu ve nemlendirici krem alın. Gün içindeki koşuşturmada, farkında olmadan çok fena yanabilirsiniz.

7) Yazın sigarayı azaltın. Özellikle de güneşin altında otururken sigara içmenin normalden daha fazla zararlı olduğu uzmanlar tarafından açıklandıktan sonra...

8) Günde mutlaka en az 8 bardak su için. Her yerde bu kadar fazla söylendiğine göre mutlaka iyi bir sebebi vardır.

9) Cildinizde bir gariplik hissediyorsanız, gidip yeni ve daha pahalı kremler almayın. Kullandığınız ürünleri azaltmak çok daha etkili olacaktır. Hem cildiniz, hem de cüzdanınız için...

10) Ellerinize çok açık renk oje sürün, ama ayaklarda kırmızı ve pembenin tonları kullanılabilir.

11) Hayat hakkında olumlu olun. Etrafınıza pozitif enerji yayarsanız, göreceksiniz ki o size aynen geri gelecek. Küçük sıkıntıları dert etmeyin. Olan oluyor, siz üzüldüğünüzle kalıyorsunuz.

12) Vücut masajı, rahatlamak ve zinde kalmak açısından iyi bir yoldur. Ancak her gün yaptırırsanız, bağımlı olabilirsiniz. Daha uzun aralıklarla yaptırın ama ihmal etmeyin.

13) Yazın günler uzun, geceler kısa. Kısa zamanda iyi bir uyku çekmek için kendinizi rahat bırakın, uykuya dalarken kötü şeyler düşünmeyin.

14) Ayaklar, yazın en çok görünen bölgemizdir. İyi bakmak, güzel görünmesini sağlamak çok önemli. Her gece yatarken, 5-10 dakikalık bir ılık su masajından sonra krem sürün. Farkı görecekler...

15) Banyo yaparken kullandığınız vücut jeli, süreceğiniz parfüme yakın bir kokuya sahip olsun. İnsanın vücudunun her yerinden ayrı bir koku gelmesi pek içaçıcı olmaz...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!