Yaz bitmeden gel

Güncelleme Tarihi:

Yaz bitmeden gel
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2011 00:00

Bir ders yılı daha sona eriyor. Uzun bir dönemin ardından yorgun düşen öğrenciler için Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde yorgunluklarını atabilmeleri için farklı yaz okulu alternatifleri var.

Yurtiçi yaz okulları genellikle spor ağırlıklı. Yurtdışındaysa dil öğreniminin yanısıra hobi ve meslek kazandıracak birbirinden ilginç eğitimler veriliyor. Ancak velilerin aşçılıktan amigoluk eğitimine kadar farklı branşlar sunan bu kurs ve okullar için en az 2 bin Euro’yu gözden çıkarması gerek. Korkmayın gözünüz arkada kalmaz; bazı yurtdışı yaz okulları yalnızca çocuk ya da genci değil, velisini de kabul ediyor!

YURTİÇİ ALTERNATİFLERİ

SANAT EĞİTİMİ İSTEYENLERE


Müjdat Gezen Sanat Merkezi Yaz Okulu’nda 7-13 yaş grubu için tam gün sanat ve spor dallarında eğitim verilirken, 7-16 yaş grubuna da yarım gün sadece sanat eğitimi veriliyor. Tam gün yaz okulu 27 Haziran-22 Temmuz ve 25 Temmuz-19 Ağustos olmak üzere iki dönem. Yarım gün yaz okulu 20 Haziran-25 Ağustos’ta. İsteyen herkesin katılabileceği kurslarda, ücretlendirme, yemek, servis, spor kıyafetleri ve seçilen derslere göre yapılıyor. (Tel:0216 348 80 72)

DIŞ POLİTİKA ÖĞRENMEK İSTEYENLERE
/images/100/0x0/55eaa558f018fbb8f88d985f


Dışişleri Bakanlığı Ankara’da dış politikaya ilgi duyan gençlere yönelik yaz okulu düzenleyecek. 11-22 Temmuz arasında bu yıl ilk defa düzenlenecek olan yaz okulunda bakanlık çalışmaları ve diplomasi mesleğine ilişkin bilgiler verilecek.
Üniversitelerin, Dışişleri Bakanlığı tarafından her yıl açılan meslek memurluğu sınavına katılabilecek bölümlerinde okuyan ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerinin başvurabileceği yaz okulunda, uluslararası ilişkiler derslerinin yanı sıra protokol, yabancı dilde yazışma ve müzakere teknikleri gibi mesleğe ilişkin dersler bulunuyor. Yaz okulu programı tamamlandıktan sonra, derslere katılan öğrencilerden dileyenlerin, masraflarını kendileri karşılamaları koşuluyla katılacağı bir Balkan gezisi düzenlenecek. 23-28 Temmuz arasında yapılması öngörülen gezi programı çerçevesinde önemli tarihi mekanların ve bölgedeki büyükelçiliklerin ziyaret edilmesi planlanıyor. Başvurabilmek için T.C. vatandaşı olmak, 27 yaşından gün almamak, dört yıllık bir lisans programının ikinci veya üçüncü sınıf öğrencisi olmak, en az 2,75 not ortalamasına sahip olmak gerekiyor.(www.mfa.gov.tr)

BİLİM VE TEKNOLOJİ YOLUCUĞUNA ÇIKMAK İSTEYENLERE

* 7-12 yaş arası çocuklar ve 12-17 yaş arası gençler için Santralİstanbul’da 27 Haziran-12 Ağustos’ta bilim, sanat ve teknoloji atölyeleri yapılacak. Katılımcılar çizgi romandan karikatüre, oyunculuktan heykele, fotoğraftan animasyona ve müziğe uzanan bir yelpazedeki alanlarda kendilerini geliştirip, atölyeler sonunda ortaya çıkardıkları işlerini sergileme ve performanslarını sahneleme imkânı kazanacaklar. Her bir alan için katılım ücreti 375 liradan başlayıp 925 liraya kadar varan kurslara katılmak isteyip de maddi durumu olmayanlar içinse ‘Askıda Atölye’ uygulaması var.(Tel:0212 444 0 428)
* 7-13 yaş grubuna yönelik Bilim Merkezi Yaz Bilim Okulu 20 Haziran-2 Eylül arasında. Haftalık ya da iki haftalık olmak üzere iki seçeneği bulunan kurslarda çocuklar bilim ve sanat alanlarında uygulamalı atölye ve gezilerle eğitim imkânı bulacaklar. Kurslar arasında bilim-drama, genetik, matematik, nanoteknoloji, uzay, enerji, elektronik, kimya, arkeoloji, bilim-illüzyon, satranç, biyoloji, karikatür, robot, ekoloji, tarih, origami, resim, kil, dinozor ve fosil, küresel ısınma gibi alternatifler mevcut. Dersler, Topkapı Sarayı, Arkeoloji Müzesi, İstanbul Modern, Atatürk Arboretumu, Genetik Laboratuvarı, Rahmi Koç Müzesi Keşif Küresi gibi yerlere düzenlenen gezilerle destekleniyor. Bir haftalık kurslar 350, iki haftalıklar 600 lira. (Tel: 0212 251 60 13)

ŞEHİRDEN SIKILIP DENİZ, ORMAN VE DAĞ İSTEYENLERE

* Dünya Gençlik Kampı adıyla bilinen Camp Club 8-17 yaş grubuna yönelik kamplarıyla çocukların doğayla iç içe olmasını ve şehirlerde fırsat bulamadıkları sporlarla tanışmasını sağlıyor. Kamplar dağ-orman ve deniz kampı olarak ikiye ayrılıyor. Dağ ve Orman Kampı, Uludağ oteller bölgesinde. İngilizce veya Türkçe olarak ikiye ayrılıyor. Kampçılar, flying fox, kaya tırmanışı, trekking, zirve yürüyüşü gibi doğa sporlarının yanında basketbol, futbol, voleybol, florbool gibi takım sporlarında yarışıp, okçuluk, eskrim, tekwando, yüzme, masa tenisi, dart, atıcılık, pilates gibi bireysel sporları yapma imkanı buluyorlar. 1-15 Temmuz arasındaki kamp 1.865 lira. Deniz Kampı ise İzmir Eski Foça’da. Deniz ve havuzda verilen derslerin yanında, yaşı tutanlara tüple dalış dersi de veriliyor. Deniz kamplarında da öğrenciler halı sahada futbol, basketbol, voleybol gibi takım sporlarında yarışıp, eskrim, masa tenisi, dart, langırt gibi bireysel spor dallarını da yapma fırsatı buluyorlar. Ayrıca sinema, kısa film, pijama partileri, disko gibi sosyal aktiviteler mevcut. 23 Haziran-7 Temmuz arasındaki birinci devre deniz kampı 1.450 lira. (Tel:0212 274 79 09)

FİLM YÖNETMENLİĞİNİN KEYFİNİ TATMAK İSTEYENLERE

* Geleceğin Yıldızları’nın düzenlediği 7-17 yaşa yönelik kurslarda gençlere spor, sanat ve doğa programlarını içeren kurslarda basketbol çalışmaları, kayak kampları, sörf, film yönetmenliği, yelken gibi alanlar var. Ayrıca uluslararası gençlik kampları ve yurt dışı gençlik kampları da düzenleyen kurumun 14 farklı programı bulunuyor ve 44 farklı ülkeden gençlerle tanışma imkânı sunuyor. Farklı fiziksel özellikleri, yetenekleri ve ilgi alanları olan gençler için geliştirilen programlara katılmak için özel bir deneyim gerekmiyor. Gençler, bilgi ve deneyimlerine göre 7-10, 10-13, 13-16 ve 16-18 yaş olmak üzere dört farklı yaş grubuna ayrılıyor. Yaz Gelişim Kampı 1-14 Temmuz’da Uludağ’da; İngilizce Gelişim Kampı 1-14 Temmuz’da Uludağ’da; Uluslararası Gençlik Kampı 17-30 Temmuz’da Uludağ’da; Film Yönetmenliği Kampı 17-30 Temmuz’da Uludağ’da; Sörf Kampı 26 Temmuz-2 Ağustos’ta Çeşme’de. Hepsinin fiyatı 2.975 lira. (Tel: 0216 345 81 00)

DALIŞ’TAN AİKİDO’YA KADAR ÇEŞİTLİ SPORLARI YAPMAK İSTEYENLERE

* Darüşşafaka Spor Tesisleri Life Gym Yaz Okulları’nın beşer haftalık iki dönemden oluşan kampları, 3-5 yaş arası mini kamp, 6-12 yaş arası spor kampı ve 13-18 yaş arası gençlik kampı olmak üzere üçe ayrılmış durumda. Kamplarda dalış, aikido, yüzme, eğlenceli bilimler, tenis, basketbol dersleri veriliyor. İlk dönem 20 Haziran-29 Temmuz, ikinci dönem 25 Temmuz-26 Ağustos’ta. Kurs ücretleri ise 650 liradan başlıyor. (Tel: 0212 286 26 76)
* Fenerbahçe Spor Kulübü bünyesinde, 6-15 yaş grubu arasındaki çocuklara yönelik futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi ve atletizm kursları verilecek. 27 Haziran’da başlayacak kurslar, haftaiçleri Fenerbahçe’nin çeşitli tesislerinde gerçekleşecek. Aylık olan bu spor kurslarının yanı sıra yelken ve sörf yaz okulları yapılacak. Futbol, aylık 100, basketbol 195, voleybol 160, atletizm 50 lira ( Futbol Okulu: 0216 542 92 62, Basketbol Okulu: 0216 542 92 41, Voleybol Okulu: 0216 542 92 63)
* Beşiktaş Spor Kulübü yazın futbol, basketbol ve voleybol kurslarına devam ediyor. 6-16 yaş grubuna hitap eden kursların aylık fiyatları futbol için aylık 120, basketbol ve voleybol için aylık 180 lira. Kurs kayıtları 13 Haziran’da başlıyor. (Tel: 553 777 1903 )
* Galatasaray kulübü bünyesinde 7-15 yaş arası çocuklar için futbol, basketbol, voleybol, yüzme, yelken ve judo okulları bulunuyor. Bu okullarda verilen temel teknik ve koordinasyon eğitimiyle başarılı katılımcılar Galatasaray bünyesinde lisanlı sporcu olma şansı yakalayabiliyor. Judo kursu aylık 50 lira. Diğer kursların fiyatları bölgelere göre değişiklik gösteriyor. (Tel: 0212 273 28 50)

BUNLARA DİKKAT

* Yaz okulu ve kampta doktor ve sağlık sistemi bulunup bulunmadığını inceleyin. Yemek mönüsünü önceden isteyin.
* Çalışan personelle ilgili bilgi sahiib olun.
* Programın mutlaka önceden dökümünü inceleyin.
* Kulübün ismi ve antrenörden çok okulun kalitesi ve çalışanların niteliğini araştırın.
* Sözleşmeyi iyice okuyup yedeğini yanınıza alın.
* Eğitim danışmanlığı firmasını iyi inceleyin. Yetkin olup olmadığını araştırın.
* Kişilik özelliklerine göre okul seçimi yapın.
* Bütçenizi oluşturduktan sonra yaz okulunu arayın ama yanınızda her zaman cep harçlığı bulunsun.
* Aktifseniz, eğlence istiyorsanız sakin bir yaz okulu size/çocuğunuza göre olmayabilir.

OSMAN GÖZET (GELECEĞİN YILDIZLARI GENEL MÜDÜRÜ)
Deneyim yoluyla eğitim veriliyor


Kamp, çocuklara güzelliklerle dolu bir dünya olduğunu gösteren bir yaşam deneyimi. Bu kampların sonucunda çocuklar deneyim yoluyla kendi kimliğini bulma, kendi değerini kavrama, kendini takdir etme, liderlik ve kendine saygı duymayı öğreniyor. 7 yaşından itibaren çocuklar yatılı yaz kamplarına katılabilirler

ÇOCUĞUNUZA NE KAZANDIRIR

* Yoğun bir ders programının ardından dinlenir
* Yardımlaşmayı, takım çalışmasını ve paylaşmayı öğrenir
* Kendi ayakları üzerinde durmay alışır
* Yetenek ve ilgisini keşfeder
* Programlı yaşama alışkanlığı kazanır
* Yaratıcı, maceracı, araştırmacı yönünü geliştirir
* Hareketli, farklı ve canlı bir ortamda yaşıtlarıyla eğlenme imkanı bulur
* Kişisel temizlik alışkanlığı yerleşir
* Yeni dostluklar geliştirir

MERAK ETTİKLERİNİZ
* Yaz okulları ne zaman başlar, ne zaman biter?
- Yaz okullarında eğitim genellikle Haziran ayında başlar ve Ağustos ayının sonuna kadar devam eder. Yaz okullarına katılım iki haftadan başlar ama öğrenciler diledikleri kadar kalabilirler.

* Fiyata dahil olan hizmetler neler?
- Haftada 15 saat ders, tam pansiyon aile veya yurt konaklaması, haftada bir tam, bir yarım gün gezi, sosyal ve sportif aktiviteler, ders materyalleri, kurs bitirme sertifikası, havalimanı karşılama ve uğurlama, yolculuk ve sağlık sigortası.

YURTDIŞI ALTERNATİFLERİ

Ağırlıkla ilköğretimin ikinci aşaması veya ortaöğretime gidenlerin başvurduğu yurtdışı yaz okullarında temel amaç genelde dil eğitimi. Ülkemizde en çok İngiltere, Amerika, Kanada, Almanya, İtalya, Fransa, İspanya ve İsviçre’deki yaz okullarına ilgi gösteriliyor.
Avrupa genelinde sunulan dil okullarında genellikle haftada 15 saat eğitim veriliyor ve boş zamanlarında öğrenciler sosyal aktivitelere, tarihi ve turistik gezilere katılıyorlar. İngiltere’deki yaz okullarının büyük kısmı İngiliz üniversitelerinin kampüslerinde sunuluyor. Bu okullar, bulundukları bölge ve şehrin avantajlarını kullanarak aktivite ve gezi takvimleri de organize ediyorlar. Örneğin güney sahillerinde bulunan okullarda öğrenciler sıklıkla yüzme ve açıkhava spor etkinliklerine yönelirken, Londra merkezli okullarda öğrenciler daha çok kültürel gezilere katılıyorlar.
Amerika ve Kanada’daki yaz okullarının bazıları üniversite kampüslerinde sunulurken, bazıları da kendi komplekslerinde eğitim veriyor. Amerika ve Kanada yaz okulları, ülkelerin en popüler şehirleri olan San Diego, San Francisco, Los Angeles, Miami, New York, Toronto ve Vancouver’da. Amerikan yaz okullarının en cazipleri Disney World, Sea World ve MGM Studios gibi dünyaca ünlü eğlence parklarını ziyaret edenler. Ama programların çoğuna katılmak için en az 12-14 yaşında olmak gerek.
Bu tarz programlar için ortalama Fransa’da haftada 675 Euro, ABD’de 650 Dolar, Almanya’da 740 Euro, İtalya’da ise 625 Euro’yu gözden çıkarmak gerekiyor.
(Yurtdışı programlar için numaralar: Biltur 0216 336 33 61; Gençtur 0212 244 62 30, Network Yaz Okulları: 0212 361 19 36, Global Vizyon 0212 441 1 287)

* ÖZEL AJAN KAMPI
Yaş aralığı: 7-9, 10-13
Kamp yeri: Dukeshouse Wood (New Castle), Colomendy (Liverpool) ve Peak Venture (Leeds)
Askerlik deneyimi yaşamak isteyen kampçılar için; kod isimleri verilip gerçek kimlikleri saklanarak yapılan bir eğitim. Düşman savuşturma, savunma, şifre ve mesaj çözme gibi konularda eğitim veriliyor. Katılımcılar kendilerini korumayı, tırmanmayı ve gizli lazerler altında firarı öğreniyor, güven ve ekip kurma becerileri geliştiriliyor. Ücreti 599 Sterlin. Ancak bu taban ücret. Ayrıca kursun içeriğine göre haftalık 36 ile 195 Sterlin fark alınıyor.

* EKSTREME SPORLAR ADRENALİN KURSU
Yaş Aralığı: 10-13, 14-15
Kamp Yeri: Colomendy (Liverpool)
Adı üstünde, adrenalinle yüklü bir program. Göl gezisi, orman gezisi, heyecan verici ve zorlu parkurlarda öğretmenler eşliğinde dağ bisikleti gezisi gibi aktiviteleri içeriyor. Ücreti 599 Sterlin.

* RADYOCULUK KAMPI
Yaş Aralığı: 10-13,14-15
Kamp Yeri: Grosvenor Hall (Awsworth-Londra’ya 1 saat uzaklıkta)
Bu programda kampçılar kendi radyo istasyonlarını kuruyorlar. Öğrenciler gerçek istasyonlarda olduğu gibi internetten canlı yayın deneyimi yaşıyor ve bu yayını kaydedebiliyorlar. Programa katılmak için herhangi bir deneyim ya da bilgi sahibi olunması gerekmiyor. Ücreti 599 Sterlin.

* AMİGO KIZ OKULU
Yaş Aralığı: 7-9, 10-13, 14-15
Kamp Yeri: Pinewood Sands (Norwich) ve Dukeshouse Wood (New Castle)
Uzman eğitmenler eşliğinde pon pon kız adayları, esneklik geliştirmesi, ponpon kız sınıfları, hareketleri, atlama, fitness, koordinasyon geliştirme gibi eğlenceli aktiviteler yapabiliyor. Ücreti 599 Sterlin.

* YEMEK ŞEFLİĞİ
Yaş Aralığı: 7-9, 10-13, 14, 14-15
Kamp Yeri: Grosvenor Hall (Awsworth-Londra’ya 1 saat uzaklıkta)
Chef Academy Programı ile katılımcılar kendi yemeğini yapmayı öğreniyor. Profesyonel şefler eşliğinde ekmek, et, kek pişirme, salata yapma gibi aktivitelerin keyfini çıkarıyor. Gurme deneyimi ediniyorlar. Ücreti 599 Sterlin.

* SÜRÜCÜLÜK KURSU
Yaş Aralığı: 15-17
Kamp Yeri: The House (Norwich)
Program çocuklara debriyaj kontrolü, direksiyon, acil duruş, park etme, araç bakımı gibi temel araba sürüş tekniklerini öğretiliyor. Dersler kamp bölgesinde, trafik tehlikesi olmayan yerde yapılıyor. Bütün dersler sürücü kursu derneği öğretmenleri (Association of Driving Instructor) tarafından veriliyor. Ücreti 599 Sterlin.

* SAHNE SANATLARI
Yaş Aralığı: 7-9, 10-13, 14-15
Yer: Dukeshouse Wood (New Castle) ve Pinewood Sands (Norwich)
Dünya’nın en büyük sahne sanatları okulu olan Stagecoach’un profesyonel eğitmenlerinden, dans, şarkı söyleme ve oyunculuk eğitimi veriliyor. Ücreti 599 Sterlin.

* DÜNYA FUTBOL TAKIMI
Yaş aralığı: 7-9, 10-13, 14-15
Kamp yerleri : The Island (White Island), Dukeshouse Wood (New Castle), Colomendy (Liverpool), Grosvenor Hall(Awsworth-Londra’ya 1 saat uzaklıkta) and Pinewood Sands (Norwich)
Yeni başlayan ya da iyi derecede futbol oynayan çocukların top sürme, top çevirme, top kontrolü, şut atma gibi becerilerini, atağa kalkma ve savunma taktiklerini geliştirmek için düzenlenen bir kamp. Tatil süresi boyunca çocuklar zamanlarını ya futbol koçlarıyla ya da maç yaparak geçiriyorlar. Hafta sonlarında 11 kişilik uzman kamp görevlileri takımıyla maç yapıyorlar. Kursun tüm koçları FA’dan sertifikalı. Ücreti 599 Sterlin.

* TENİS AKADEMİSİ
Yaş aralığı: 7-9, 10-13, 14-15, 15-17
Kamp yeri: Grosvenor Hall (Awsworth-Londra’ya 1 saat uzaklıkta), Pinewood Sands (Norwich) and The House! (Norwich)
Yeni başlayanlardan tecrübelilere kadar bütün katılımcılar yarı günlerini yoğun eğitim programı altında kortlarda geçiriyor. Uzman eğitmenler herkesle bireysel olarak ilgileniyor. Ayak çalıştırma, taktik, vuruş teknikleri gibi eğitimler sonrası bütün katılımcılar birlikte yeni aktivitelere katılıyor. Kampın sonunda turnuva düzenleniyor. Ücreti 599 Sterlin.

* BİNİCİLİK KURSU
Yaş Aralığı: 7-9, 10-13, 14-15, 15-17

Kamp Yeri: The House (Norwich), Pinewood Sands (Norwich), Colomendy (Liverpool), The Island (White Island), Dukeshouse Wood (New Castle), Peak Venture (Leeds).
Bu program hem yeni başlayanlar hem de daha deneyimli biniciler için heyecan verici bir macera sunuyor. Eğitmenler British Horse Society tarafından resmen tanınıyor. Ücreti 599 Sterlin.

AYŞEGÜL BİLGEN (BİLTUR YURT DIŞI EĞİTİM GENEL MÜDÜRÜ)
Yabancı dil programlarında ders sayısı arttı


Standart yaz okulu programlarında haftada 15-20 ders arası yabancı dil eğitimi veriliyor. Ama son yıllarda haftada 30-40 saat ders eğitim veren okullar da çok rağbet görüyor. ABD, Kanada, İngiltere, Fransa, Belçika, İsviçre, Almanya, Avusturya, İtalya ve İspanya’daki dil okullarına ilgi çok. Yaz okulları genellikle 11-18 yaş grubuna hitap ediyor. Küçük yaş grupları için yoğun ders programından ziyade öğlene kadar ders, öğleden sonra aktivite ve geziler çoğunlukta. Yoğun ders programlarının bir haftası 1250-1300 Euro civarında. Konaklama çoğunlukla okul kampüsünde veya yatılı okulda gerçekleşiyor. Odalarda 1-6 kişi kalabiliyor. Konaklama binaları yaş ve cinsiyetlere göre ayrılıyor.

GÜLÇİN TAŞKIN (GENÇTUR YURT DIŞI DİL KURSLARI BÖLÜM SORUMLUSU)
Cote d’Azur’de sörfle Fransızca New York’ta Brodway’li İngilizce


Öğrenilen dili pekiştirmek isteyen ama sadece dil kursuna katılmayı cazip bulmayanlar için yurtdışında birbirinden renkli, eğlenceli alternatif programlar var. Örneğin New York’taki İngilizce yaz okulunda 13-17 yaş grubu öğrencilere moda, film, Brodway, liderlik, sanat ve mimari seçenekleriyle ilgili eğitimler var. Dijital fotoğrafçılık, jazz, jazz piyano eğitimi veren dil kursları da ilgi görüyor. İsteyen Fransızca pratiğini Cote d’Azur sahillerinde yelken öğrenirken yapabilir, Paris’te at binerek şansını deneyebilir. İsviçre’de yine dil öğrenirken dans ve tenis dersi alabilirler. Almanya’da müzik okulunda dil öğrenirken müzik dersleri de alınabilir.

BİREYSEL Mİ GRUP OLARAK MI GÖNDERMEK GEREK

Öğrenciler yaz okullarına grup organizasyonlarıyla ya da bireysel olarak katılabilirler. Grup organizasyonları bireysel gidişlere göre daha ucuz. Ama kendine güvenli, dışa dönük ve yaş grubu biraz daha büyük öğrencilerin bireysel olarak gitmesi, bir Türk öğrenci grubuyla seyahat etmesine kıyasla daha avantajlı olarak görülüyor. Çünkü grup halinde gidildiğinde öğrenciler daha çok kendi dillerini konuşmaya devam ediyor. Grup organizasyonunda gezi ve aktiviteler ücretin içindeyken, bireysel programda her aktivite için ayrıca ücret ödenir. Grup halinde konaklamalar genellikle okulun yurdunda oluyor. Bireysel durumlarda okulun sürekli çalıştığı seçkin ve güvenilir ailelerin yanında misafir edilmek de mümkün.

KRALİYET AİLELERİNİN ÇOCUKLARIYLA OKUSUN

Bu programlar, genellikle İngiltere’de, İngilizlerin dünyaca ünlü liselerinde veriliyor. Bunlara örnek olarak, İngiliz Kraliyet ailesi üyelerinin de eğitim aldığı Eton College gösterilebilir. Elit yaz okullarında haftada ortalama 15 saat İngilizce eğitimi veriliyor fakat diğer yaz okullarından farklı olarak öğrencilerin en az orta seviyede İngilizce bilgisine sahip olmaları gerekiyor. Aktivite takviminde yer alan, yakın şehirlere yapılan tarihi ve kültürel gezilerin yanı sıra, golf, yüzme, armatörlük, rugby, binicilik gibi sosyal aktiviteler elit yaz okullarını diğerlerinden ayıran önemli özellikler.
İsteyen de dünyaca ünlü Cambridge University, UCLA veya University of Northeastern’in kampüsünde yazını geçirebilir. Bu programlar, yaz okulunun ötesinde gelecek planlarında yurtdışında eğitim olan öğrenciler için bir test özelliğini taşıyor. Bu programlar sayesinde öğrenciler dünyaca ünlü üniversitelerin kampüslerinde eğitim alıyor ve bu üniversitelerde öğrenci olmanın ne demek olduğunu tecrübe ediyorlar. Öğrenciler TOEFL veya SAT gibi yurtdışında üniversitelerin kapısı aralayan sınav hazırlık programlarına katılıp ileride eğitim almak istedikleri alanda dersler seçebiliyorlar. Bu programlar özellikle Amerika’daki üniversitelerin bünyesinde sunulurken, İngiltere, Kanada, İtalya ve İspanya’da da dünyaca ünlü üniversitelerde benzer programlar mevcut. Süreleri 3-6 hafta arasında değişiyor.

ÇOCUĞUNDAN AYRILAMAYANLARA AİLE-ÇOCUK YAZ OKULLARI

Çocuklarının eğitimleriyle ilgilenirken, kendi kariyer planlarını ertelemek istemeyen ve öğrenmenin yaşı olmadığını düşünen anne ve babalar, dilerlerse aile-çocuk yaz okullarının sundukları programlarla bu hayallerini gerçekleştirebiliyorlar. 3 yaşından itibaren özellikle İngiltere’de sunulan bu yaz okulları sayesinde, anne-babalar, çocukları yaşıtlarıyla okula giderken, kendileri de ister aynı okulda, isterlerse farklı okullarda dil eğitimi alabiliyorlar. Yaz tatilini bu şekilde değerlendirmek isteyen aileler, yabancı bir ailenin yanında birlikte konaklayabilir ya da alternatif konaklama seçeneklerini değerlendirebilirler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!