Yaz aylarını, bir tatil bir de onlar için bekledik

Güncelleme Tarihi:

Yaz aylarını, bir tatil bir de onlar için bekledik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2013 00:00

“Yaz sezonu güzel filmler gelmez” klişesi son yıllarda neyse ki bitti. Hatta bazı önemli filmler artık bahar ve yaz sezonunda vizyona giriyor. Özellikle bu sezon beklediklerimizin çoğu neredeyse birer efsane!

Haberin Devamı

Demir Adam 3
Rekorları kırıyor

Bütçe: 200 milyon dolar Yönetmen: Shane Black Oyuncular: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Ben Kingsley
Küstah ama bir o kadar zeki Tony Stark’ın can verdiği ‘Demir Adam’, ülkemizde dün vizyona girdi ama bizden önce vizyona girdiği ülkelerde bombayı patlattı. İlk üç günde 195.3 milyon dolar hasılat elde ederek, geçen yılın gişe rekorlarını kırdı. Ve tabii ki bu rakamlara bakılarak önceki iki filmin de rekorunu kırmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Marvel’ın ikonlaşan süper kahramanının bu kez özel hayatı vesilesiyle başı dertte. Düşmanları onu bu kez özel yaşamıyla vuruyor. Anlayacağınız kahramanımız bu kez sadece teknik zekâsıyla değil, bazı konuları kalbiyle de düşünmek zorunda.

Muhteşem Gatsby
88 yılın ardından

Haberin Devamı

Bütçe: 127 milyon dolar Yönetmen: Baz Luhrmann Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan, Isla Fisher
Kim derdi ki, ilk kez 1925’te basılan F. Scott Fitzgerald’ın romanı bu yazın en çok beklenen filmlerinden olacak. Hem de Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan gibi büyük yıldızlarla... Ama oldu!
Ülkemizde 17 Mayıs’ta vizyona girecek filmde olaylar 1922’de geçiyor. Amerika’da ahlaki değerlerin çöktüğü, kaçakçıların ve yükselen hisse senetlerinin dönemi. Nick, kuzeni Daisy ve onun kocası Tom Buchanan sayesinde gizemli milyoner Jay Gatsby’e komşu olur. Nick artık zengin insanların aşk ve entrika ile dolu hayatlarına girmiştir. Nick bu hayata şahit oldukça imkânsız aşk ve trajedilerle dolu bir hikâyeyi kaleme alır.

/images/100/0x0/55ea36d3f018fbb8f871ca37

Man of Steel
Yeni teknolojiyle bir daha izlenir

Bütçe: 225 milyon dolar Yönetmen: Zack Snyder Oyuncular: Henry Cavill, Amy Adams, Laurence Fishburne, Kevin Costner, Russell Crowe, Christopher Meloni

Kahramanlar kahramanı Superman, 75. yaş gününü şahane bir filmle kutluyor. Ülkemizde 21 Haziran’da gösterime girecek olan ‘Man of Steel’, aslında bildiğimiz Superman’in konusuyla hazırlanan bir modern çekim. Ama yine de o çocukluğumuzun kahramanını yeni teknolojiyle izlemeden olmaz derim. Başrolde, ‘Immortals’ filmi ve ‘The Tudors’ dizisinden aşina olduğumuz Henry Cavill var. Kendisinin ilk göz ağrımız Christopher Reeve’e fazlasıyla benzetildiğini ya da benzediğini söylemeden de geçmeyelim...

Haberin Devamı

Hızlı ve Öfkeli 6
Hiç bitmeyecek gibi

Yönetmen: Justin Lin Oyuncular: Dwayne Johnson, Vin Diesel, Paul Walker, Luke Evans

Bazılarınızın, “Yeter artık, bırakmayacaklar mı bu filmi çekmeyi” dediğini duyar gibiyim. Ama sizin için kötü bir haberim var: Filmin yedincisinin de 2014’te vizyona girmesi bekleniyor. Altıncı versiyonuysa ülkemizde 24 Mayıs’ta beyazperdede olacak. Peki, bu film neden bu kadar tuttu? Çünkü içinde bir aksiyon filminde aradığınız her şey var; hız, tutku, ego, rekabet... Bu filmde de aynısı devam ediyor. Hatırlarsanız, Dom ve Brian’ın nüfuzlu bir kişinin imparatorluğunu yıktığından beri kahramanlarımız tüm dünyaya yayılmıştı. Şimdi hedefleri yine suçluları durdurmak. Bu kez Londra’da toplanıyorlar.

Haberin Devamı

Bilinmeze Doğru: Star Trek
Atılgan eve dönüyor

Bütçe: 185 milyon dolar Yönetmen: J. J. Abrams Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Chris Pine, Zachary Quinto
Efsanevi Star Trek, 2009’daki geri döşününden sonra ikinci yeni versiyon filmiyle 7 Haziran’da ülkemizde de vizyona giriyor. İlk filmde rolü başarıyla kotaran Chris Pine, yine Kaptan Kirk’ü canlandırıyor. Yönetmen koltuğundaysa aynı şekilde usta isim J.J. Abrams var. Filmde, Atılgan’ın mürettebatı eve geri çağrıldığında, durdurulamaz bir terör gücünün dünyamızı bir kriz içinde bıraktığını görüyor. Kaptan Kirk, tek kişilik kitle imha silahını yakalamak için savaş alanına doğru özel bir arayış başlatıyor. Kahramanlarımız tabii ki her zaman olduğu gibi yaşamla ölüm arasında bir oyuna sürüklenirken, Kirk’ün geride bıraktığı tek ailesi olan müretebatı için fedakârlıklar yapması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!