Yasemince...

Güncelleme Tarihi:

Yasemince...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

Yasemin BORAN

Venüs'ün Boğa Burcunun idarecisi olduğunu biliyorsunuz. Akrep ise Boğa'nın tam karşıt burcu. Bu demektir ki, Boğa Burcu’nda parlayan Venüs, Akrep Burcu'na girdiği zaman sönükleşecek... Yani, etkisi zayıflayacak.

Tabii Venüs, sadece Boğa Burcu’nun idarecisi değil. Aynı zamanda Terazi Burcu’nun da yöneticisi. Vee, bir süredir Terazi Burcu’nda dolaşmakta olan Venüs, bugünden itibaren Akrep Burcu’na giriyor. Böylece, açığa çıkardığı güçlü ‘‘Venüs etkileri’’ de zayıflamaya başlıyor.

Astrolojik açıdan Venüs'ün zayıf konumda bulunması, etkisinin görülmeyeceği anlamına gelmez. Sadece bilinen özelliklerin görülmeyeceği, anlatılmak istenmektedir.

Elbette ki, Venüs, etkilerini yeryüzüne göndermektedir. Fakat, bu etki Akrep özellikleri taşımaya başlamıştır. Yani daha sert, daha maddi bir biçimde karşımıza çıkacaktır.

Örneğin, Venüs'ün bilinen sevgisi, Akrep Burcu’ndayken sahiplenen, kıskanan, ihtiraslı bir sevgiye dönüşür.

Uçarı bir aşık, gösterişli lükslerden zevk alan, çıkarlarını önde tutmaya yönelik bir anlayış verir.

Venüs, Akrep Burcu’nda dolaşmaya başladıktan sonra sanatsal faaliyetler, çıkar mücadelelerine dönüşebilir. İlişkiler, parasal yararlar sağlamak üzere planlanabilir.

Kıskançlıktan doğan kavgalar, hınç almalar ve tatsızlıklar ortaya çıkabilir ve bütün bunları besleyen Venüs, ihtirasların yöneticisi şekline dönüşür.

Venüs, Akrep Burcu’na girdiği için, Uranüs Kova Burcu’ndan sert açı yapacak. Uranüs’den akan bu güçlü enerji, Venüs'ü daha da zorlayabilir. Bu durum özellikle güçlü fantazilere neden olacaktır.

Aşk fantazilerinin yanısıra sanat alanında da yenilikler yapma arzusu yoğunlaşacak. Ancak, sanatsal faaliyetlerde beklenmedik terslikler ve tatsızlıklar ortaya çıkabilecek ve skandallar yüzünden zor durumda kalınabilecek.

Venüs-Uranüs etkileşiminin sonucunda hem aşk, hem de ortaklıklar açısından beklenmedik olaylar meydana gelecek ve büyük değişimlerin içine girilecek. Bu nedenle özellikle ortaklarınızla ilişkilerinizde tedbirli olmanız gereken bir dönem. Bunun dışında yeni bir ortaklık kurmak açısından da pek uygun bir dönem olduğunu söyleyemeyeceğim.

Bu dönem içinde gizli ilişkilerin ortaya çıkması beklenebilir. Bunun dışında büyük bir gizlilik içinde sessiz sedasız yürütülen bir takım işlerin de umulmadık bir biçimde ortaya çıkması ve ilginç durumlarla karşılaşılması söz konusu...

Kanunsuz, asılsız ya da haksız işler yapanların foyasının meydana çıkabileceği bu devre içinde, gizlilik gerektiren konularda faaliyet göstermemekte yarar var.

Aynı zamanda kökleşmiş ve değişmez denilen inanç, anlayış ve davranışlarda da büyük değişimler gözlenecek.

Değişimden hoşlanmayanlar ise karşılaştıkları olaylar sonucunda anlayışlarını değiştirmek durumunda kalabilecekler. En iyisi, bu devre içinde yapmanız gereken değişiklikleri zorda kalmadan yapmak...

Gökyüzünün bu konumundan en fazla etkilenecek olanlar, ‘‘Sabit’’ burçların hepsi... Yani, Akrepler ve Kovalar başta olmak üzere, Boğalar ve Aslanlar...

Bu burçların mensupları şayet sahip dahil oldukları burcun ilk derecelerinde doğmuşlarsa, özellikle bu hafta biraz daha tedbirli davranmalılar.

24-31 Ekim, 21-28 Ocak, 21-29 Nisan ve 23-31 Temmuz günleri arasında doğmuş olanların üzerinde değişim rüzgarları hayli kuvvetli bir biçimde esmeye başlamış bulunuyor.

Kendinizi, rüzgarın önünde savunmasız bir biçimde savruluyormuş gibi hissedebilirsiniz. Sanki, siz olayları değilde olaylar sizi yönetiyormuş duygusuna kapılabilirsiniz. Bu durumda sakın moralinizi bozmayın. Olayların nasıl seyrettiğini gözlemeye çalışın. Kendinizi rüzgarın akışına bırakırken şuurunuzu ve duygularınızı teslim etmeyin.

Böylece, olaylara yeniden hakim olabilir, rüzgarın sizi isteğinizin dışında savurmasına izin vermemiş olursunuz. Yani, hayatınızı kendiniz yönetmeyi başarabilirsiniz.

Elbette ki, bazı tecrübeler yaşayacağız ve böylece öğreneceğiz. Ancak, öğrenebilmek için de şuurlu olmak, kendini tamamen kaptırmamış olmak, gerekiyor, diyorum, Yasemin'ce...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!