Yaprak Dökümü’nün 4 güzeli

Güncelleme Tarihi:

Yaprak Dökümü’nün 4 güzeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2006 00:00

KANAL D'nin reyting rekorları kıran dizisi "Yaprak Dökümü"nde bu akşam, evden ayrılan gelininin hamile olduğunu öğrenen Ali Rıza, oğlu Şevket'e ailesine sahip çıkması konusunda destek veriyor.

Haberin Devamı

Ekranların sevilen dizisi "Yaprak Dökümü"nün kederli babası Ali Rıza Bey’in üç güzel kızı ve gelinini canlandıran başarılı oyuncular; Bennu Yıldırımlar, Gökçe Bahadır, Fahriye Evcen ve Deniz Çakır ile konuştuk. Hem oynadıkları karakterleri anlattılar hem de dizi ve oyunculuk dünyasına dair önemli açıklamalarda bulundular.

Bennu Yıldırımlar (Fikret)

/images/100/0x0/55eb1e45f018fbb8f8ac5440

Herkes oyuncu oldu

Fikret karakteriyle büyük ilgi topladınız. Size gelen tepkiler nasıl?

- Ailenin en büyük kızı Fikret’i canlandırmak benim için büyük bir zevk. Fikret’in vicdani sorumluluÄŸu fazla olan, etrafındakileri bir arada tutmaya çalışan bir yapısı var. Fikret ile adeta bütünleÅŸtim. Galiba bu duygu ekrana iyi yansıdı. Sokakta yürürken insanlardan çok güzel iltifatlar alıyorum.Â

Haberin Devamı

Şehir Tiyatrosu’nda da aynı karakteri canlandırıyorsunuz değil mi?

- Evet, üç yıldır Şehir Tiyatrosu’nda da ’Yaprak Dökümü’nde oynuyorum. Orda da Fikret’i canlandırıyorum. Roman günümüze uyarlandığı için dizide sadece dönem farklı.

Dizilerde yer alan oyuncular genelde tiyatroyu ikinci plana itiyorlar. Peki siz?

- 20 yaşından beri tiyatrodayım. 18 yıldır bu sahneden besleniyorum. Bunları da zamanı geldiğinde seçtiğim işlerde kullanıyorum. Sadece evimde ya da çeşitli dizilerde olmak beni oyuncu olarak besleyemez. Ben oyunculuk aşkımı gerçek anlamda tiyatroda yaşıyorum.

Popülarite gerçek oyunculuğun önüne geçiyor mu?

- 90 tane dizi çekiliyorsa ve bunların standartları soru işaretleriyle doluysa, hem bu işten ekmek yiyenlerin hem de halkın sorunlara yanıt bulması gerekir. Dizilerin magazinsel boyutu beni hiç ilgilendirmiyor. Yapımcı ve yönetmenleri de ilgilendirmemesi gerekiyor.

Oyunculuk tanımı günümüzde yerini buluyor mu sizce?

- Oyunculuk önüne gelen her insanın rahatlıkla yapabileceği bir meslek konumuna sokuldu. Herkes oyuncu oldu. Bu açıdan iyi bir durumda olduğumuz söylenemez. Bu işte diretip senelerini veren insanlara büyük saygım var. Ancak oyunculukla alakası olmayan sadece bir şekilde popüler oldukları için dizilerde oynayanlara çok kızıyorum. Ama sonuçta kimseyi engelleyemezsiniz. Arz talep meselesi.

Haberin Devamı

Yaprak Dökümü’nün 4 güzeli

Ama popüler isimler tiyatroda da yer alıyor.

- Yine aynı cevabı vereceğim; kimsenin tiyatro yapmasına engel olamazsınız. Eğer tiyatro yapmak istiyorsa yapar. Kararı halk verir.

Gökçe Bahadır (Leyla)

/images/100/0x0/55eb1e45f018fbb8f8ac5444

Gerçekten istiyorsam yaparım

Leyla karakteriyle benzer yönleriniz var mı?

- Ailenin ortanca kızı Leyla yaşının gerektirdiklerini yaşayan bir kız. İçinde çok büyük heyecanları olan ama babasına karşı saygısından dolayı bunları dizginlemeye çalışan bir insan. Ben çok inişleri çıkışları olan biriyim. Günüm günüme uymaz. Yaşım Leyla’dan daha büyük. Ama heyecanlarım hiç dinmedi. Yaşını hisseden biri değilim, çocuk ruhluyum. Leyla’yla heyecanlarımız birbirine benziyor. Ama ben hayatı kontrollü yaşamıyorum.

Haberin Devamı

- Oyuncu olarak kendinizi şu anda nerede görüyorsunuz?

Ben idealleri olan, azimli biriyim. Bir şeyi gerçekten istiyorsam, ona ulaşmak için her şeyi yaparım. Eğer yeteneğim varsa bunun fark edileceğine inanıyorum.

- Mutlaka oynamayı çok istediğiniz bir karakter vardır...

Şu ana kadar hep kendime yakın rolleri oynadım. Ama asıl hayalim aykırı tipleri oynamak. Mesela şizofren bir karakter.

Fahriye Evcen (Necla)

/images/100/0x0/55eb1e45f018fbb8f8ac5446

Tesadüfen dizi oyuncusu oldum

- Necla oynaması zor bir karakter değil mi?

Benim için zor ya da kolay rol diye bir şey yok. Necla da diğerleri gibi büyük zorluklar yaşıyor. Necla da yanlış kararlarıyla bu dökümün bir parçası.

Haberin Devamı

- Almanya’da doğup büyümüş biri olarak Türkiye’de hiç zorluk yaşadınız mı?

Evet, yaşadım. Almanya ve Türkiye birbirinden çok farklı iki ülke. Sosyal hayat, ekonomik şartlar çok farklı. Türkiye’de hayat daha zor.

- Nasıl dizi oyuncusu oldunuz?

Almanya’da tiyatro oyunlarında rol alıyordum. Televizyonla alakam hiç olmamıştı. Türkiye’de bazı tesadüfler sonucu televizyonla tanıştım. Burada ÅŸansımın yaver gittiÄŸini düşünüyorum. Â

- Biraz ailenizden bahseder misiniz?

Benim ailem de tıpkı dizideki gibi kalabalık. Dört kızız, üç ablam var. Annemle babamın Ali Rıza ve Hayriye karakterleriyle çok benzer yönleri var. Aile düzenimiz aynı. Dizideki gibi bizim evde de akşam yemeklerinde herkes aynı masada olmak zorunda.

Haberin Devamı

Deniz Çakır (Ferhunde)

/images/100/0x0/55eb1e45f018fbb8f8ac5448

Biz bir aileyiz

Kadın İsterse dizisindeki Alev rolüyle dikkat çeken Deniz Çakır, aynı dizide oynayan Cihan Ünal’la yaşadığı aşkla gündeme gelmişti. Ardından İki Arada Aşk adlı dizide rol alan Çakır, "Yaprak Dökümü"nde Ali Rıza Bey’in gelini Ferhunde’yi oynuyor.

Çakır canlandırdığı karakter hakkında şunları söylüyor: "Ferhunde 25 yaşında bir banka memuresi. Elindekilerle hiçbir zaman yetinmeyi bilmeyen rahat ve lüks düşkünü bir kadın. Aynı bankada çalıştığı Ali Rıza Bey’in tek oğlu Şevket’i etkiliyor. Evli olduğunu gizleyen Ferhunde, Şevket’in etrafına karabulutları topluyor." Yaprak Dökümü ile oyunculuk anlamında kendini fazlasıyla tatmin ettiğini belirten Çakır; "Başrol oyuncusundan figüranına tam bir ekibiz. Sette tam bir aile ortamı var. Böylesine usta bir kadronun arasında bulunmaktan çok memnunum" diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!