Yanlış kesilen tırnak ayaktan edebilir

Güncelleme Tarihi:

Yanlış kesilen tırnak ayaktan edebilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2010 17:18

Yanlış kesilen tırnağın, ayağın kesilmesine kadar gidebilecek durumlara neden olabileceği belirtildi.

GAZİANTEP’te hizmete açılan bir mezkezin uzman doktoru Nazlı Ekici, yanlış kesilen tırnağın, ayağın kesilmesine kadar gidebilecek durumlara neden olabileceğini, özellikle diyabet hastalarının bunu dikkate alması gerektiğini söyledi.

Ekici, el ayak bakımı mesleğinin ana çıkış noktasının diyabet, diyaliz ve kanser hastaları olduğuna dikkat çekti. Ekici şu bilgileri verdi:

“Bu hastalar dolaşım bozukluklarından dolayı ayaklarında çok ciddi sorunlar yaşar. Ayaklarında en ufak bir yara veya yanlış kesilen bir tırnak tedavi edilmediği takdirde, ayağın kesilmesine kadar neden olabilecek sorunlar ortaya çıkarabilir. Özellikle diyabet hastaları kendi tırnağını bile kesmemeli. Avrupa’da çok yaygın olan, ancak Türkiye’de yeni yeni ilgi duyulmaya başlayan ayak bakım merkezleri, ayağıyla problem yaşayan hastaların imdadına yetişiyor. Her insanın ayda bir rutin ayak bakımı yaptırması gerekiyor. Çünkü ayak sağlığıyla ilgili birçok problemden dolayı insan vücudundaki organlar olumsuz etkileniyor. Genel olarak ayaklarda nasır, batık tırnak, kalınlaşmış tırnak, düztaban ayak yapısında oluşan biomekanik problemler ile diyabetli hastaların ayaklarında oluşan yaraların bakımıyla, sporcuların karşılaştığı çeşitli ayak problemleriyle ilgili sorunlara çözüm üretiyoruz.”

Nazlı Ekici Gaziantep, Adana ve Hatay’da hizmet veren ayak bakım merkezine gelen vakaların büyük bir bölümünde geçmiş yaşamlarından kaynaklanan ihmallerden dolayı oluşmuş birçok ayak sorunuyla karşılaştıklarını vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!