Yalnızca tatilde kullanmak yetmiyor

Güncelleme Tarihi:

Yalnızca tatilde kullanmak yetmiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2006 00:00

Güneşin zararlı ışınları UVA ve UVB; güneş yanığı, kızarıklık, kuruluk, hücre yaşlanması, güneş lekesi ve hatta cilt kanserine bile yol açabiliyor. Sudan geçebildiği ve gölgede etkili olabildiği için, suyun altında veya ağaç altında hamak keyfi yaparken de zarar görebiliriz.

Bu nedenle uzmanlar 11.00-16.00 arasında güneş ışınlarından korunmak ve en az 15 faktörlü güneş kremi kullanmak gerektiğini söylüyor. Yalnız güneş kremi satın alırken hem UVA hem de UVB korumalı olduğuna dikkat etmek gerekiyor. Sadece tatilde veya güneşlenirken değil, güneşe çıkacağımız her gün sürmemiz gerekiyor. Yani bir an önce uygun bir güneş ürünü edinmek şart.

Kaktüslü koruma

Garnier Ambre Solaire’in güneş kremleri, cildi güneşin zararlı UVB ve UVA ışınlarına karşı patentli filtre sistemiyle koruyor. İçinde E vitamini ve kaktüs özleri var. Antioksidan etkisiyle cildi nemlendirip, bakım yapıyor. 20 koruma faktörlü losyon 19, 40 faktör sprey 25.99 YTL.

HEM SAÇ HEM CİLT İÇİN TEK SPREY

Shiseido’nun yenileyici güneş koruma spreyini hem vücudunuz, hem de saçlarınız için kullanabilirsiniz. Çabuk emilen sprey yapışkan değil, cildi nemlendirip pürüzsüz yapıyor. Saçların zararlı ışınlardan dolayı kırılıp yıpranmasını engelliyor. Fiyatı 61 YTL. Vücudun güneşten en çok etkilenen bölgesi yüz için özel geliştirilmiş 50 koruma faktörlü bir kremi de var. Fiyatı 72 YTL. 30 faktörlüsü 63 YTL’ye satılıyor. Dudak ve göz için özel kremler yapmışlar. Dudakları güneşten koruyan 30 faktörlü lipstick’in fiyatı 45 YTL. Göz çevresi güneş kremi 64 YTL. Shiseido’nun UVA ve UVB ışınlarına karşı korumalı makyaj serisindeyse, 30 koruma faktörlü pudra, toz, stick ve sıvı fondöten bulunuyor. Fiyatları 54-59 YTL arasında.

GÜNEŞE ÇIKINCA AKTİVE OLUYOR

Clinique Sun Care’in 15 koruma faktörlü güneş spreyi bu yıl 35 YTL’lik indirimli fiyatla satışa çıktı. Serideki diğer ürünler; UV korumalı yüz kremi, vücut jeli ve vücut kremi. Ürünler, uzun dönemde yaşlanma belirtilerini önlemeye yardımcı oluyor, formülündeki anti-oksidanlar ışıklı ortamda aktif hale geliyor, yağ içermiyor ve suya dayanıklılar. Clinique’in güneşsiz bronzlaşmak isteyenler için bronzlaştırıcı köpüğü ve güneş sonrası onarıcı jeli de bulunuyor. Bronzlaştırıcı kremin fiyatı 35, onarıcı jel 45 YTL.

SADECE SAÇLARA ÖZEL

Kerastase’in Rituel Soleil bakım kremleri, saçı güneşe hazırlıyor, güneş sonrasında bakımını yapıyor. Tuzlu ve klorlu sudan yıpranan boyalı veya doğal saçlar için, güneş öncesi koruyucu bakım kremini kullanmak. Ardından iki aşamalı onarıcı bakımı uygulamak gerekiyor. Seride, şekil verici, zenginleştirici, onarıcı süt gibi yan ürünler de var. Şampuan ve kremlerin çiçeksi kokusu ve çok hafif bir yapısı var. Rituel Soleil ürünleri 45 YTL’den başlıyor.

NARIN KORUYUCU ETKİSİ

Cilt bakımı ve güneş koruma ürünlerinde narı ilk kez dermatolog Dr. Howard Murad kullanmış. Narın en kuvvetli oksidanları içeren meyve olduğunu keşfedip, nar kullandığı güneş koruma ürünlerindeki kimyasal maddeleri azaltmış. Nar özü, iyileştirici etkisinin yanında, güneş ürünlerindeki koruma faktörünün etkisini de artırıyor. Nar özlü Murad marka güneş ürünleri, yetkili eczanelerde satılıyor. Nemlendirici ve 15 faktörlü krem 89 YTL, yağsız koruma kremi 85 YTL.

KORURKEN SIKILAŞTIRIYOR

Biotherm’in Sunfitness serisindeki AntiWrinkle güneş kremi, 30 faktörüyle hem cildi koruyor, hem de kırışıklık ve sarkmalara karşı etkili oluyor. Fiyatı 54 YTL. 15 koruma faktörlü dudak kremi, dudaklara ışıltı da veriyor. Fiyatı 42 YTL. Güneş sonrası cildi canlandıran güneş losyonu kayısı ve üzüm çekirdeği yağlarıyla nemlendiriyor ve cildi ferahlatıyor. Fiyatı 51 YTL.

Çocuklar güneşten daha çok zarar görüyor

İleride cilt kanseri riski yaratan zararlı güneş ışınlarının üçte birini çocuk yaşlarda alıyoruz. Vichy, çocukları güneşin zararlarından korumak için UNICEF’le birlikte bir projeye başladı. Vichy Capital Soleil Çocuk serisinde, çocuklar için özel üretilmiş güneş kremleri, eğlenceli ambalajlarda satılıyor. Meyve kokulu yüz ve vücut güneş sütü ile spreyi, çocukların hassas cildine uyumlu, kuma ve suya dayanıklı olarak üretilmiş. Vichy, bu ürünlerin satışından sağlanan gelirin bir kısmını UNICEF’in Çocuk Dostu Okullar projesine bağışlıyor. 30 koruma faktörlü güneş spreyi 42, 50 faktörlü güneş sütü 39.90 YTL. Vichy’nin yetişkin güneş kremi, diğer kremlerden 10 kat daha ince ve akışkan. Daha çabuk emiliyor, yani çok hızlı kuruyor. 20 faktörlü krem 37.50, 50 faktörlü 39.90 YTL.

Nivea’nın Sun Spray For Kids isimli 50 koruma faktörlü güneş spreyi, çocukları güneş yanıkları ve uzun vadeli cilt hasarlarına karşı koruyor. Güneşe bağlı alerji riskini azaltıyor. Suda çok vakit geçiren çocuklar için özel üretilen sprey, diğer güneş ürünlerine göre suya üç kat daha dayanıklı. Hafif yeşil rengi sayesinde vücudun her yerine eşit miktarda sürmeniz kolaylaşıyor. Güneş altında dört saatten fazla kalacak çocuklar için en az 50 faktörlü bir krem tavsiye ediliyor. Nivea Sun, yetişkin ürünlerine bu yıl ilk kez 50 koruma faktörlü güneş sütü ve spreyini ekledi. Çocuk güneş kremi 18, 50 faktör krem 21.77 YTL.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!