Yalıkavak kabakları abajur oldu

Güncelleme Tarihi:

Yalıkavak kabakları abajur oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2006 11:18

Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalıkavak Beldesi, Gerişaltı Mevkii'nde bir yıl önce açtığı hediyelik eşya mağazası ve atölyesinde çalışmalarını sürdüren Turhan ve eşi Ayşe Şalgam’ın, su kabaklarından yaptığı abajur ve süs eşyaları, turistlerin ilgisini çekiyor.

İki yıl önce deniz kabuklarından lambalar ve süs eşyaları yapmaya başlayan Turhan Şalgam’ın bir yıldır da su kabaklarını oyup, üzerlerine desenler işleyip, boncuk ve deniz kabuklarıyla süslediği rengarenk abajur ve fenerler, yerli ve yabancı turistleri hayran bırakıyor.

31 yaşındaki Turhan Şalgam’ın insanın yaydığı ışık, enerji ve şans anlamına gelen Aura ismini verdiği atölye olarak da kullandığı mağazasında su kabaklarından yaptığı abajurların ve hediyelik eşyaların dizaynını ise 6 ay önce evlendiği eşi 25 yaşındaki Ayşe Şalgam yapıyor. Şalgam, kabaktan yaptığı abajurlara Hint tanrıçası, kelebek, çiçek, balık gibi isimler veriyor. Şalgam, çoğu zaman bahçenin veya evin bir köşesine kurumaya bırakılan kabaklara lambalar takıp, günün 24 saati ışıl ışıl olmasını sağlayarak onlara hayat verdiğini söylüyor.

Şalgam, kış aylarında da çalışarak, yaz sezonuna hazırlık yaptığı mağazasını Çevre Eski Bakanı İmren Aykut, Tansu Çiller ve Athena Grubu üyelerinin de gezdiğini, su kabaklarından yapılan fener ve abajurlardan aldıklarını belirti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!