Wicked müzikali İstanbul'da prömiyer yapacak

Güncelleme Tarihi:

Wicked müzikali İstanbulda prömiyer yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2016 13:00

“Tüm zamanların en iyi müzikali” (Daily Mail, UK)  ve “Broadway’in en büyük gişe rekortmeni” (The New York Times, U.S.) olarak bilinen müzikal şov Wicked, dünyanın en ünlü ve en başarılı prodüksiyonlarından. Şu ana kadar 14 ülkede 50 milyonu aşkın kişi tarafından seyredilen, 100’den fazla uluslararası ödüle sahip Wicked müzikali, 11 Ekim 2017’den 5 Kasım 2017’ye kadar 31 gösteri ile Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde olacak.

Haberin Devamı

Müzikalin biletlerine, 4 Kasım 2016 tarihinden itibaren www.zorlupsm.com ve www.biletix.com üzerinden ve Zorlu PSM gişelerinden ulaşılacak.

İngiltere kökenli prodüksiyon, 70’i aşkın müzisyen, oyuncu, sahne arkası kadrosu ve İstanbul’da buna eklenen 20 kişilik ekibi ile uluslararası bir topluluk olma özelliği taşıyor. Göz kamaştırıcı şov, 300 ödüllü kostüm, muhteşem dekor ve ışık kullanımı ile baş döndüren bir dizi teknik büyücülük barındırıyor.

Wicked, aralarında Jacqueline Hughes (Elphaba), Carly Anderson (Glinda), Bradley Jaden (Fiyero), Steven Pinder (The Wizard and Doctor Dillamond), Kim Ismay (Madame Morrible), Iddon Jones (Boq) ve Emily Shaw (Nessarose)‘ın bulunduğu uluslararası kadrosu tarafından İngilizce olarak sahnelenecek. Elphaba karakteri, zaman zaman Jodie Steele performansı ile izlenecek..

Haberin Devamı

“Defying Gravity”, “Popular” ve “For Good” gibi hayranlık uyandıran şarkılara sahip olan “Büyülü Müzikal”(Time Out), “En başarılı müzikal” dalında, Broadway’de üç Tony ve altı Drama Desk Ödülü, Londra’da iki Olivier ve dokuz WhatsOnStage Ödülü, Avustralya’da ise altı Helpmann ödülü ve Grammy ödülü’nün sahibi oldu. Wicked müzikaliOpera’daki Hayaletten bu yana eşine rastlanmamış nefes kesen bir başarı” (Washington Post, U.S.)  ve “Ozun dünyasına gizemli bir yolculuk” (London Evening Standard, UK) gibi yorumlarla beğeni topladı. 

L. Frank Baum’un Oz Büyücüsü’nden ustalıkla uyarlanan karakterlerden oluşan, Gregory Maguire’in çok satan romanı Wicked, Oz Büyücüsü’nde bahsedilen iki büyücülük öğrencisinin daha önce anlatılmamış arkadaşlığını ele alıyor. Oz Büyücüsü’ndeki olağanüstü maceralarının sonunda bu ikiliyi Lanetli Batı’nın Kötü Cadısı ve İyi Cadı Glinda olarak göreceğiz.

Wicked’ın müzikleri, daha önce  Disney yapımı Pocahontas, Notre Dame’ın Kamburu ve Manhattan’ın Sihiri filmleri ile Grammy ve Akademi ödülleri kazanan Stephen Schwartz’a ait. Müzikal Winnie Holzman tarafından Gregory Maguire’ın Lanetli Batı’nın Kötü Cadısı adlı romanından sahneye uyarlandı. Dekor tasarımı Tony ödüllü Wayne Cliento tarafından yapılan müzikal, aynı şekilde iki kez Tony ödülü kazanan Joe Mantello tarafından yönetiliyor.

Haberin Devamı

Baş yapımcısı Michael McCabe olan Wicked’ın diğer yapımcıları arasında; Marc Platt, Universal Stage Productions, The Araca Group, Jon B. Platt ve David Stone yer alıyor.

Wicked, İstanbul’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi’ne konuk oluyor.

Türkçe Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=k23VRmOaAFA

Detaylı bilgi için: www.WickedWorldwide.com

ULUSLARARASI DEĞERLENDİRMELER:

“ Akıl, kalp ve cesaretten oluşan büyülü bir müzikal”
Time Magazine, International

“ Kesin olarak her yaştan tiyatroseverin kalbine dokunacak, heyecan verici ve göz kamaştırıcı. ”
Toronto Star, Canada

“Karşı konulmaz güzellikte bir müzik, büyü, sihir ve yetenek şöleni”

The New York Observer, U.S.

Haberin Devamı

“ Harikulade bir büyü hikayesi. Arkadaşlık, aşk, büyümek ve sihirin yanında çarpıcı bir tasarım ve muhteşem müzik; bu başarılı müzikal hepsine sahip. “
Officiallondontheatre.com, UK

“Wicked her jenerasyonu meraka, gerilime ve espriye sürükleyecek”
Time Out, UK

“ Gözyaşlarınızı tutamayacağınız bir müzikal “
The Huffington Post, International

MÜZİKALLE İLGİLİ NOTLAR:

Dünya Çapında WICKED

“Büyümeye devam eden bir fenomen” (Los Angeles Times, U.S.) ve “global bir mega-müzikal” (The Stage, UK) olarak bilinen Wicked dünya çapında 50 milyon kişi tarafından izlendi ve zamanının en ünlü, en başarılı ve en görsel şölenli müzikali olmayı başardı.

Yüzden fazla uluslararası ödül kazanan Wicked, 14 ülkede 100’den fazla şehirde (Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere, İrlanda, Japonya, Almanya, Hollanda, Avusturalya, Yeni Zelanda, Singapur, Güney Kore, Filipinler, Meksika ve Brazilya) sahnelendi ve orijinal dili İngilizce’den altı farklı dile çevrildi: Japonca, Almanca, Flemenkçe, İspanyolca, Korece ve Portekizce. 

Haberin Devamı

WICKED Broadway

Birçok rekora imza atan orijinal Broadway prodüksiyonu Wicked, “Broadway’in en büyük gişe rekortmeni” (The New York Times, U.S.) ve 30 Ekim 2003’te ilk gösterildiği Gershwin Tiyatrosu’nda 5.000’den fazla sahnelenmiş olmanın başarısını taşıyor. Broadway’in 10. En Çok Sahnelenen Broadway Müzikali olan Wicked, aynı zamanda 1 milyar Dolar’dan (US) fazla gişe hasılatı olan üç Broadway müzikalinden (The Phantom of the Opera ve Disney’in Aslan Kral’ı) biri. Time dergisi “Her müzikal Wicked’ın beyni, kalbi ve cesaretine sahip olsaydı;Broadway gerçekten de büyülü bir yer olacaktı.” yorumunu yaptı.

WICKED Londra

“10 sene sonra hala fenomen” (The Daily Telegraph, UK) olan ve West End’in 18. en uzun süre sahnelenen müzikalinin Londra prömiyeri 27 Eylül 2006’da Apollo Victoria Tiyatrosu’nda yapıldı ve 4.000’den fazla sahnelendi. Wicked; “tarihimizin en iyi müzikallerinden biri” (Daily Mail, UK), “Londra’nın yıllardır gördüğü en büyük müzikal” (BBC London News, UK), “dönemimizin en büyük hitlerinden biri” (The Observer, UK) ve “West End’in en popüler müzikallerinden biri” (London Evening Standard, UK) olarak nitelendirildi.

Haberin Devamı

WICKED İngiltere / Uluslararası Turne

Wicked, Eylül 2013 – Temmuz 2015 tarihleri arasında İrlanda ve İngiltere’de 15 şehir gezerek rekor kıran bir turneye imza attı. Bu muhteşem, ödüllü müzikal turneye 2016 yılının Temmuz ayında  tekrar başladı (Bradford’daki Alhambra Tiyatrosu’nda sahnelenen ve biletleri tükenen etkinlik Telegraph & Argus’tan “komik, duygulandıran, düşündüren ve son derece keyiflendiren Oz Büyücüsü yolculuğu” övgülerini aldı). Prodüksiyon, Türkiye’deki etkinliği de dahil eden turnesine Ocak 2018’e kadar devam edecek.

WICKED Kreatif Takımı

Wicked’ın söz ve müzikleri, Stephen Schwartz’a, konusu Gregory Maguire’ın ünlü romanından esinlenen Winnie Holman’ın kitabına ait. Prodüksiyonun yönetmeni Joe Mantello, sahnelenme sorumlusu ise Wayne Cilento. Sahne tasarımı Eugene Lee, kostümler Susan Hilfrety, ışık Kenneth Posner, ses Tony Meola, projeksiyon tasarımı Elaine J. McCarthy, Saç ve Peruk tasarımları ise Tom Wattson’a ait. Müzik aranjmanları Alex Lacamoire ve Stephen Oremus, dans aranjmanları James Lynn Abbott, orkestrasyon William David Brohn, müzikal denetim ise Stephen Oremus tarafından yapılıyor.

STEPHEN SCHWARTZ – Söz ve Müzik

Stephen Schwartz, üç Oscar®, dört Grammy®, bir Golden Globe® ve son olarak da Honorary Tony® ödüllerine sahip. Schwartz, söz ve müziğini yazdığı ve geniş kitleler tarafından beğenilen Wicked, Pocahontas, Norte Dame’ın Kamburu ve Manhattan’da Sihir gibi eserlerle ve Disney filmlerinde Alan Menken ile yaptığı müzikal işbirlikleri ile tanınıyor.Kendisine ait olan efsanevi müzikal Pippin, 2013 yılında “En İyi Yeniden Sahnelenen Müzikal” Tony Ödülü’ne layık görüldü ve 1971’de yazdığı Godspell müzikali hala dünya çapında sahneleniyor. Schwartz’un yeni müzikali Schikaneder’in prömiyeri yakın tarihte Viyana, Avusturya’da yapıldı ve büyük beğeni topladı.

Wicked şarkılarından “Defying Gravity”, “Popular” ve “For Good”, birçok sanatçı tarafından farklı aranjmanlarla seslendirildi ve Glee gibi ünlü televizyon programlarında kullanıldı.

WICKED – Hikayesi

Lanetli Batı’nın Kötü Cadısı’nı bildiğinizi sanıyorsanız, tekrar düşünün...

Dorothy’nin Kötü Cadı’yı yenmesi, hikayenin sadece bir yüzü. Gregory Maguire’ın “üstün roman”ı (The Independent), “Wicked: Lanetli Batının Kötü Cadısı’nın Hayatı” Oz Diyarı’nı dahiyane bir biçimde tekrar şekillendiriyor. L. Frank Baum’un 1900’de yazdığı ‘Oz Büyücüsü’ hikayesine paralel bir evren yaratıyor.

Wicked, Shiz Üniversitesi’nde büyücülük okuyan iki kızın; sarışın ve popüler kız Glinda ile yanlış anlaşılan yeşil kız Elphaba’nın mümkün olmayan ama derin arkadaşlığını ele alıyor. Büyücü ile karşılaşmalarından sonra arkadaşlıkları bir yol ayrımına geliyorve hayatları bambaşka yollarda devam ediyor. Glinda’nın popülerlik tutkusu ve Elphaba’nın kendine ve etrafındakilere sadık kalma azmi hayatlarında da beklenmedik ve şok edici yaptırımlara sebep oluyor. Bu iki kızın olağanüstü hikayesi, izleyicileri onların kader yolculuklarına;İyi Cadı Glinda ve Lanetli Batının Kötü Cadısı serüvenine sürüklüyor..

BAKMADAN GEÇME!