Vücudun 20 kritik bölgesi

Güncelleme Tarihi:

Vücudun 20 kritik bölgesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Her gün aynaya baktığımız halde, şöyle gerçek anlamda kendimizi tepeden tırnağa incelemeye pek vakit ayırmayız. Oysa tek bir bakışla, vücuttaki küçük bir detayı kontrol ederek bir çok hastalığı önceden görebilirsiniz. Vücudunu dikkatlice inceleyen kişi, her değişimi farkedebilir, birçok hastalığı geç kalmadan teşhis edebilir. İşte size vücudun uyarı sinyali veren 20 kritik bölgesi...

Göğüsteki değişiklikler

Eğer göğsünüzün büyüklüğünde ve derisinde (portakal kabuğu gibi) aniden bir değişme saptanıyorsa, göğüs kanserinin habercisi olabilir.

Göğüste akıntı

Göğüs ucundan çıkan sıvılar göğüs hastalıklarının, hatta göğüs kanserinin bile habercisi olabilir.

Tırnaklardaki izler

Tırnakların üzerindeki çukurlaşmalar, çizgiler veya kıvrık kenarlar, mantar hastalığının veya sedef hastalığının habercisi olabilir.

Sürekli nemli eller

Ellerin sürekli nemli oluşunun nedeni tiroid bezinin aşırı çalışmasına bağlanabilir. Ellerdeki hissizlik veya karıncalanma ise vitamin eksikliği ve şeker hastalığının işaretidir.

Akıntı

Cinsel organlardan gelen akıntılar, özellikle iltihaplı veya kanlı ise, cinsel hastalıkların işaretidir. Kaşıntı ise mantar enfeksiyonunun habercisidir.

Dirseklerde kütleler

Dirseklerinizde düğme şeklinde kütleler varsa, ayrıca bir de bileklerde ağrı hissediyorsanız, bu romatizma olabilir.

Aniden topallama

Baldırlarda gevşeklik belirtisi de varsa, bir sinir hastalığı olan multiple sklerosen'in habercisidir.

Kaval kemiğinde şişme

Hemen dizin alt kısmında meydana gelen şişmeler tiroid bezinin aşırı çalışmasının belirtisidir.

Ani kalça ağrıları

Kalçada meydana gelen ani ağrılar, kalça kemiğinde iltihaplanmaya işaret eder.

Baldırlarda su toplaması

Parmağınızı bastırdığınızda baldırlarınızda iz kalıyorsa, bunun nedeni böbrek veya karaciğer rahatsızlığı olabilir. Ayrıca kalpteki bir rahatsızlık da buna neden olabilir.

Solgun saçlar

Saçlardaki mat ve solgun görüntü demir veya B vitamini eksikliğine işaret eder. Saç dökülmesi bağışıklık sistemiyle ilgili bir hastalığın (AIDS gibi) habercisi olabilir.

Eğik omuzlar

Omuz başlarında bir eğiklik söz konusu ise, bunun sebebi ya osteoropoz ya da ender görülen bir hormon rahatsızlığı olabilir.

Koltuk altında kütle

Koltuk altınızı ellediğinizde elinize düğme gibi kütle geliyorsa, bu bir iltihaplanma olacağı gibi, lenf bezi veya göğüs kanserine de işaret ediyor olabilir.

Alt karında şişme

Karnın alt bölgesinde gaz gibi şişme varsa ve ağrılar da mevcutsa, bunun nedeni apandisit olabilir. Ayrıca bağırsakta da bir rahatsızlık olabilir.

Aşırı şişkin bir karın

Karında aşırı şişme varsa ve bununla birlikte sürekli gaz yapıyorsa, yumurtalık veya bağırsak kanseri riski vardır.

Boyunda şişme

Gömleğinizin ilk düğmesi artık kapanmıyorsa, bunun nedeni tüberküloz, tiroid bezi rahatsızlığı veya lenf bezi rahatsızlığı olabilir.

Kolun güçsüzleşmesi

Kolunuz birden zayıf düştüyse, hissizlikle birlikte rahat hareket ettiremiyorsanız, hafif bir felç geçirmiş olabilirsiniz.

Kasıkta kütle

Kasıkta, ele gelen bir kütle varsa ve bu iki haftadan uzun bir süredir devam ediyorsa, bu iltihaplanma habercisi olabileceği gibi kanser belirtisi de olabilir.

Şişen ayak bilekleri

Eğer ayak bilekleriniz alışık olmadığınız bir şekilde şişiyorsa dikkat edin. Bu, şeker, romatizma ve böbrek rahatsızlıklarının habercisi olabilir.

Su toplaması, döküntüler, kaşıntılar

Bu durum şeker hastalığının işaretlerindendir. Dikkatli olmanızda fayda var.. Ayaklarda mantar oluşması da şeker hastalığının habercisidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!