Vizontele ile yarışmıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Vizontele ile yarışmıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2002 02:09

11 Ocak'ta vizyona girecek olan Levent Kırca-Oya Başar yapımı ‘‘Son’’ filminin galası, önceki gün Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. 1500 davetlinin katıldığı galada oldukça neşeli görünen Kırca, filmini çok sevdiğini ve halkın da çok seveceğini söyledi.

Yıllardır tiyatro yapımlarına imzalarını atan, 15 yıldan bu yana reyting rekorları kıran ‘‘Olacak O Kadar’’ programının yaratıcıları Levent Kırca ile Oya Başar'ın ilk filmi, ‘‘Son’’un galası önceki gece Lütfü Kırdar Kongre Salonu'nda yapıldı.

Özel bilgisayar efektleri kullanılarak ve setlerde özel dekorlar kurularak yaklaşık iki milyon dolara maledilen filmin yönetmenliğini Levent Kırca, yapımcılığını ise Oya Başar yaptı. Filmde yer alan sinek ve kelebek efektleri için tam 45 milyar lira harcandı. Komediyle hüznün yer iç içe geçtiği filmde Levent Kırca, Oya Başar, Şermin Hürmeriç, Hakan Altıner, Sümer Tilmaç, Atacan Arseven, Ali Sürmeli ve Metin Serezli gibi dev bir oyuncu kadrosu yer alıyor. Müzikleri Yannis Saoulis tarafından hazırlanan ‘‘Son’’da, altı kişinin kendilerini kanıtlama çabaları anlatılıyor. Levent Kırca filmde eski bir Yeşilçam figüranını canlandırıyor. Oya Başar ise 70'li yıllarda meşhur olmuş ama unutulmuş bir sinema sanatçısını oynuyor.

11 Ocak'ta 78 sinema salonunda gösterime girecek olan ‘‘Son’’ filminin önceki gece yapılan galasına sinema ve sosyete dünyasının ünlü isimleri katıldı. Galaya, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yanısıra Yılmaz Erdoğan, Metin Uca-Derya Arbaş, Zerrin Arbaş, Mustafa-Mehmet Ali Alabora, Filiz Akın, Sinan Çetin, Mahsun Kırmızıgül, Güzide Duran ve sevgilisi İlker İnanoğlu, Ralph Tezman ve sevgilisi Derin Mermerci ile Beyaz gibi ünlü isimler katıldı. Levent Kırca-Oya Başar çifti ise galaya Filiz Akın'la birlikte geldi. Kırca, filmini çok sevdiğini belirterek duygularını şöyle dile getirdi: ‘‘Son'un halk tarafından sevileceğine inanıyorum. Bizim hiç kimseyle yarışımız yok. Vizontele'yi geçeceğiz diye bir iddiam da yok.’’

Oya Başar ise, ‘‘Biz filmi sevdik. Önemli olan önce bizim sevmemizdi. Sonuçta yaptığımız iş bir rekabet işidir. İnşallah bütün filmler birbirini geçer. Hayal kırıklığı da yaşayabiliriz. Bunun için hiç üzülmem. Her zaman başarılı olamazsınız. Yaptığınız film çok iyi iş de yapmaya bilir. Bu da çok doğal. Ne kadar iş yaparsa kabulümüzdür. Çünkü ‘‘Son’’, bizim çocuğumuz. Ve çocuklar ne olursa olsun her zaman sevilir’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!