Vitrinlerde neler var?

Güncelleme Tarihi:

Vitrinlerde neler var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Şu 99'u partilesek de mi kovalasak, partilemesek de mi kovalasak. Kimse kusura bakmasın, yenibinyıl da... Yılbaşı gecelerini hiç sevmem, ama bu yıl en çılgın, en uçuk ne olursa katılacağım. Üstelik geceyarısı geri sayımda da hazır bulunacağım. Derdim öyle milenyumu filan karşılamak değil. Bütün emelim şu uğursuz 99'u kovalamak. Mümkünse teneke çalarak. Şu 99 yılını tarihe havale edelim de, gelecek olan yılın rakamsal karşılığı umurumda değil.

Ama her yeni yılı geleneksel olarak karşılamaya hazırlananlar var. ‘‘O’’ gece çok şık olacaklar, hediyeler alacak ve verecekler var. 99 yılı insanda bu tür heyecanları soldurmadıysa eğer, vitrinlerde seçenek çok.

Her yeniyıl gecesi hatırladığım bir manzara var. En yakın arkadaşıma ait bir manzara. Kimbilir hangi düşesin ya da kontesin, belki de bir prensesin reenkarnasyonu olduğunu düşünürüm onun. Yıllar önce bir yeniyıl daveti vermişti. Onun hazırlanışına tanık olmuştum. Tanık olmak ne soğuk bir deyiş! Seyretmiş ve büyülenmiştim.

TÖRENSEL HAZIRLIK

Onun hazırlığı bir törenden farksızdı. İnce zevkine bir de özen ve her durumda taşıdığı o soyluluğu eklendiğinde büyülenmiştim. Günler, günler öncesinden ne giyeceğine karar verip, giysisini hazırlatmıştı. Ama giysiye gelene kadar çok şey vardı. Mesela iç giyim. Mesela çoraplar. Mesela teninde ince bir sim tabakası bırakan, parfümüne uygun vücut losyonunu sürüşü. Her biri ayrı kutuda duran takılarını elemeden geçirip seçişi.

TEZAT

Onu seyrederken ne denli tezat bir ikili olduğumuzu düşünmüştüm. O düşes, ben sokak kızı İrma. O haftalar önce hazırlanmaya başlardı. Ben son anda.

O, sırf o gece için özel mağazalardan çorap seçerdi, ben çekmeceleri dağıtarak birini geçirirdim ayağıma.

O, iç çamaşırlarına bile yeniyıl muamelesi yapardı, benim iç çamaşır çekmecemdeyse takvimden eser yoktur. Takım halindeki çamaşırların parçaları birbirine hasret kalır!

O özel randevuyla manikür ve pedikürünü yaptırır, bense ojelerime yama yapardım.

Onun hazırlanışı sükunet içinde geçen tören gibiydi, benimkisi son an debelenmeleri, askılar ve giysilerle güreş...

O giyinirken havaya parfümünün kokusu yayılırdı.

Ben giyinirken havada ayakkabı tekleri, giysiler uçuşurdu.Aslında o gece ona çok özenmiştim. Ama doğamda yok. Asla sakin, muntazam, düzenli biri olamadım.

Bu yazı, O'nun gibi, özel gecelere özen gösterenler için...

En zor beğenenlerin bile karşısında çakılıp kalacağı vitrinler donanıyor yine. Yeni binyıla parlak geçiş yapılacak. Herşey parıl parıl. Giysilerden aksesuvara, makyaja, tene kadar. Herkes gece çok özel olacak. işin en güzel yanı ise, abartıya vize olması. Ne de olsa bir binyıl devriliyor. Partiler kostümlü balodan farksız olabilir. Herkes bir geceliğine kahraman, bir geceliğine yıldız.

Giysilerde bu yılın altın trendi, mat ve parlaklığın tezatı, farklı dokuların biraradalığı. Parıltı ise ana kural.

MAKYAJ

Makyaja gelince, parıltı kuralı aynen devam ediyor. Gece makyajında ise dumanlı gözler. Yani renklerin koyu tonlarıyla çerçevelenmiş, eyeliner ile belirginleşen çizgiler ve abartılı uzunlukta kirpiklerle gölelenen bakışlar... Elmacık kemiklerinde, göğüs dekoltesi ve omuzlarda sim. Vücut desenleri... Koyu makyaj sevmeyenler için de gözde bir trend var. Doğal görünüm makyajını takma kirpiklerle taçlandırmak.

Giyim kuşam, kozmetik, ayakkabı-çanta ve iç çamaşır vitrinleri bu yıl çok özel. Hepsi de milenyum vitrinleri. İşte bir iki örnek.

Escada, Escada Couture milenyum koleksiyonunda ışıltı hakim. Parlak platin tweedler, brokarlar, metalik kumaşlar, parlak-mat kadifeler... Ve bu yılın hiç irtifa kaybetmeyen trendinden, etnik modadan dokunuşlar: Oryantal motifler..

Wolford'un milenyum sepetinde ise modanın en ünlülerinden Jean Paul Gaultier ile Hanae Mori'nin Wolford için özel tasarımları body ve çorap koleksiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Hepsi de özel hediye kutularında... Bu yılın altın kuralı, matla parlağın, matla transparanın birlikteliği ile.

Yeniyıl denilince bir de işin hediye kısmı var tabii. Özel ve daha özel kişiler için yeni yıl hediyeleri, ya da moda deyişle milenyum hediyeleri. Kimileri için işin en zor kısmı, çünkü hep sn ana bırakılıyor. Ama hediyelerini sükunet içinde seçmek isteyenler için hemen hemen bütün mağazalar görüş ve emirlerinize hazır! İsterseniz katalogla da seçebilirsiniz. Örnek mi Beymen'in Hediye Kataloğu. Birbirinden çekici ürünler, sevdikleriniz için. Parfümden resim çerçevesine, mumdan abajura...

TENEKE ÇALARAK

Evet, özel gecelerde özel hazırlığa önem verenler için. Onlar çoktan kararlarını vermiştir ya da vermek üzeredir o gece için.

Ben muhtemelen yine son anda bir giyinme arbedesi yaşayacağım.

Arkadaşımsa bütün düşesliği ile seyirlik bir hazırlık yapacak.

O düşes, ben sokak kızı İrma.

Yılbaşlarını sevmediğimiz için hiç özel birşeyler yapmıyorduk.

Yıllar sonra bir yılbaşı, daha doğrusu milenyumbaşı.

99'u kovmaya çok kararlıyım.

Teneke çalarak.

Düşes B'ye kıyamam, ona teneke hiç yakışmaz.

Paltomun cebinde onun için bir şampanya kadehi olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!