Veliler ateş püskürüyor

Güncelleme Tarihi:

Veliler ateş püskürüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Derya Boyat: 8 yaşındaki çocuğumun son bir haftadır karın ağrısı var. Doktora henüz getirmedim ama çevredeki herkeste aynı şikayet var. Şimdi doktora götüreceğim, sonra da bu baz istasyonlarının kaldırılması için her yere başvuracağım.

Işık Kaya: Bu sorun önce sene başında bir öğretmenin rahatsızlanmasıyla çıktı. Zehirlendiği sanılmıştı ama sonradan baz istasyonlarından etkilendiği ortaya çıkınca biz çocuklardaki bu ağrıların nedenini anlayabildik. Öksürük, mide bulantısı gibi sıkıntıları var. Ama tetkiklerde hiçbir şey bulunamıyor. Sonra bir arkadaşımıza doktor, çevrede baz istasyonu var mı diye sormuş ve ağrıların nedeninin bu olabileceğini söylemiş. Henüz benim çocuğumda bu tür sıkıntılar başlamadı ama korkuyorum ve kaldırılmasını istiyorum.

Özlem Turgut: Benim çocuğumda kuru bir öksürük var bir aydır. Şurup veriyorum geçmiyor, doktora götürdüm bir şey bulamadılar. Öbür arkadaşların çocuklarında da baş ağrısı, öksürük, karın ağrısı görülünce şüphelendik. Bu okulda on çocuktan altısında aynı tip sorunlar var, çok yaygın. Kalanlarda da birkaç ay sonra ortaya çıkmayacağı ne malum?

Gürhan Şen: Çocuğum dördüncü sınıfa gidiyor, bir haftadır hasta, raporlu. Karın ve baş ağrısı, bulantı, gırtlakta kuruluk var. Bütün tahlilleri yaptırdık ama bir şey çıkmadı. Doktor etrafda baz istasyonu olup olmadığını sordu, var deyince, nedeninin bu olabileceğini söyledi. Okulda bir sürü çocuk aynı tip raporla hasta yatıyor. Aynı biçimde bugün de ikinci sınıftaki kızımda öksürük başladı. Yarın da onu SSK'ya götüreceğim rapor için.

Ferhan Adlan: Bugün getirdim çocuğumu, hasta. Teneffüsde gelip anne hastayım beni götür dedi, aldım götürüyorum şimdi. Geçen hafta yine iki kez izin aldım, bulantı ve ağrısı vardı. Kadıköy'de Öğretmenler Polikliniği'ne götürdüm, bir şey bulamadılar. Bana da çevrede baz istasyonu olup olmadığını sordular. Oğlum da bu okulda onda da kuru öksürük, gıcık var. Onda da bir şey bulamadılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!