Ünlülerin yeni trendi, vegan diyeti

Güncelleme Tarihi:

Ünlülerin yeni trendi, vegan diyeti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2016 13:48

Ünlülerin neler yediğini, nasıl beslendiğini merak ediyor musunuz? Sizin için ünlülerin yeni trendi vegan diyetini sayfamıza taşıdık.

Haberin Devamı

Herkes fazla kilolarından şikâyetçi olabilmektedir. Özellikle de televizyon programlarında, kliplerde, dizilerde ve sinema filmlerinde gördükleri ünlülerin fiziğine hayran kalarak onlar gibi olabilme düşüncesine kapılırlar. Peki, hayranlıkla baktığımız ünlüler nasıl oluyor da bu kadar mükemmel bir fiziğe sahip oluyorlar ve her zaman bu şekilde kalabiliyorlar? İşin aslı çok basit… “Onların işi bu” , “Bu şekilde para kazanıyorlar” diyebilirsiniz. Bu cümleler doğru fakat bu cümlelerin yanına yeni bir kavram daha eklemek gerekiyor. Vegan beslenme…

Ünlülerin yeni trendi, vegan diyeti

Vegan Beslenme Nedir?

Vegan diyeti, özellikle Amerika’daki ünlüler için sıkça kullanılan bir tabir olmakla birlikte onların yaşam biçimi olarak ifade edilmektedir. Vegan kelimesi 1994 yılında Elsie Shrigley ve Donalt Watson tarafından Vegetarian kelimesinden türetilmiştir. Vegan yemek felsefesinde hayvansal hiçbir ürünün tüketilmemesi zorunluluğu vardır. Hayvansal hiçbir besin maddesinin bulunmadığı bir diyet olan vegan diyetini benimseyen vegan ünlüler arasında Jeniffer Lopez, Beyonce, Shakira, Natalia Portman gibi birçok ünlü yer almakta. Vegan diyet listesi içerisinde hayvansal herhangi bir gıda bulunmamakla beraber, vegan kültürünün temelinde hayvan haklarına saygı yatmaktadır.

Haberin Devamı

En uygun vegan diyet listesi hangisidir?

Vegan diyet listesi bir piramit gibi düşünülecek olursa, tüm beslenme programının başını su oluşturduğu görülür. Suyun olmadığı bir diyet programı zaten düşünülemeyecektir. Fakat vegan beslenmede suyun önemi oldukça fazladır. Günde tüketilmesi önerilen su miktarı ise 8-10 bardak arasıdır. Sudan sonra sebze ve meyve tüketimleri hiyerarşiyi takip etmektedir. 3-5 porsiyon sebze ve 2-4 porsiyon meyve tüketimi yeterli olacaktır. Tahıl grubunda ise porsiyonları biraz daha yüksek tutulabilmektedir. 6 ile 11 arası tahıl porsiyonu tüketilebilir. Et, süt ve peynir gibi hayvansal içerikli gıdaların bulunmadığı vegan beslenmede, bu ürünlerin yerine 2-3 porsiyon baklagil tüketimi önerilmektedir.

BAKMADAN GEÇME!