Varoşlar masajda

Güncelleme Tarihi:

Varoşlar masajda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2007 00:00

Orta ve üst gelir grubu masajla, SPA merkezleriyle tanışalı çok oldu. İstanbul’un varoşlarında ya da Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde yaşayan alt gelir grubundakiler de termal masaj yataklarıyla tanışmak için bir fırsat yakaladı. Her gün 45 dakika sürecek konfordan yararlanabilmek için sabahın köründe sıraya girip her seansta tekrarlanan yatak tanıtım konuşmalarını bile can kulağıyla dinliyorlar.

Sabah 7.30. İstanbul’un, Gültepe semtindeyiz. "Ücretsiz Deneme Merkezi" tabelasının önünde, elleri poşetli kadınlı erkekli kalabalık kuyrukta bekliyor. İçerideki geniş salonun bir tarafında 22 termal masaj yatağı yan yana dizili. Diğer tarafta sandalyeler. Önce 22 kişi salona alınıyor. Bunlar en öndeki numaralı sandalyelere oturuyor. Sonra diğer 22 kişi arkadaki sandalyelere yerleşiyor. Birkaç kişi de ayakta kalıyor...

Firmanın görevlisi Metin Polat "İstanbul’un en yakışıklı beyleri ve en güzel kadınları, hoşgeldiniz" diyerek onları selamlıyor. Kısa konuşmasının ardından kalabalığı bir Uzakdoğu geleneğine davet ediyor. Bütün eller havaya kalkıyor. Bilekler bükülüp ampul takar gibi çevriliyor. Kısa egzersizi bir kısa konuşma daha izliyor. "Canlı bir slogan duymazsam akşama kadar rahat edemem" diyor Polat. Çağrı üzerine eller kuvvetlice üç kez çırpılıyor ve hep bir ağızdan "choyang" diye bağırılıyor. İyice havaya giren hastalara, anlayacakları basitlikte termal yatakların masajı ve iyileştirici etkisi anlatılıyor. Yatağın uyguladığı omurga masajının nasıl bütün sistemi etkilediği de.

Her yeni hasta grubunda tekrarlanacak bu kısa konuşma ve ritüelden sonra ilk 22 kişi numaralı yataklara alınıyor. Hastalar yanlarında getirdikleri allı dallı güllü çarşafları yataklarına seriyor. Pardösüler, ceketler, ayakkabılar çıkarılıyor. Eşyaları yatakların altındaki plastik kutulara koyuyorlar. Sıra geliyor masaj için yataklara uzanmaya. Daha önceden denemiş tecrübeliler yatakları kumanda etmekte zorlanmıyor. Beceremeyenlere "hocam" diye hitap ettikleri çalışanlar yardım ediyor. Yine "hoca"lar hal-hatır soruyor, masajdan memnun kalıp kalmadıklarını soruşturuyor.

Bu grup masajdayken bu sefer ikinci 22 kişilik grup ön sıradaki sandalyelere kayıyor. Sokakta kuyrukta bekleyenler içinden bir 22 kişi daha üçüncü grup olarak içeri alınıyor. Bu turnike akşama kadar sürüyor.

DİNLEDİKLERİM ŞEHİR EFSANESİ Mİ?

Choyang Termal Masaj Yatakları’nın 19 şubesinden biri Gültepe’de (üstte). Hafta içi 7.30-18.30 arasında, cumartesi de yarım gün masaj yaptırmak isteyenlerin akınına uğruyor. Haftada Çeliktepe, Levent, Beyoğlu, Sarıyer, Kağıthane, Sanayi Mahallesi’nden toplam 1780 kişi geliyor.

Mesela, iki çocuk annesi Songül Eraslan’ın (42) adale sıkışması, nefes alırken ağrı, uykusuzluk, tansiyon yüksekliği, sadece sırtüstü yatabilme, ayak tırnaklarında dökülme gibi yaşamını zehir eden sorunları varmış. 19 seans gelmiş: "Bütün sağlık sorunlarım düzeldi. Kendimi çok daha iyi hissediyorum. Hatta aynaya baktığımda inanamadım. Saçlarımın dipleri beyaz çıkardı. Şimdi siyah çıkıyor. Eşim de denedi ve çok memnun kaldı." Annesiyle gelen spastik Ahmet Arıcı (21), 24 seansa katılmış. "İki haftada koltuk değneklerimden birini attım. Kaslarımı rahatlattı. Bel, omuz, baş ağrılarım da geçti." Meral Halcıoğlu (32) bir arkadaşının tavsiyesiyle gitmiş "Sırtım, boynum çok rahatladı. Bütün stresimi alıyor." Eşi Muharrem Halcıoğlu da masaj yatağından edinmek için istekli.

BİR YATAK DA BAŞBAKAN’A GÖNDERDİK

Metin Polat (P&H International Masaj Ürünleri A.Ş Müdürü, sağda):
İlgi üzerine şube sayımızı üç ayda 19’dan 40’a çıkaracağız. Türkiye’deki yatak satışları umduğumuzdan çok daha iyi. Daha çok C ve D gelir grubuna hitap ediyoruz. Ancak örneğin İstanbul Göztepe’deki deneme merkezine önce apartman görevlileri geldi. Kulaktan kulağa yayıldıktan sonra emekli hakim, öğretmenler, bankacılar gelmeye başladı. Bütün şubelerimiz aynı sistemle çalışıyor. Asla masaj bedeli almayız. Bedel alındığını duyarsak, şubeyle anlaşmayı bozarız. Hastaların önce gözlem yapmalarını, bizzat tecrübe etmelerini istiyoruz. Bu yatağa 4 bin YTL verebilmesi için inanması ve yararını görmesi lazım. Bu yataktan bir tane de bel ağrısı çeken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdik. Öğrendik ki AKP Genel Merkezi’nde bir odaya alınmış.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!