"VALLAHİ AĞLAYACAĞIM"

Güncelleme Tarihi:

VALLAHİ AĞLAYACAĞIM
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2013 17:47

MUĞLA’nın Datça İlçesi’nde, bu yıl 3 ile 5 Eylül arasında düzenlenecek 8’nci Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali, Cüneyt Arkın Gecesi ile başladı. Geceye çok sayıda sanatçı katıldı.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Datça Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin açılış kokteyli, My Marina Select Hotel’de yapıldı. Geceye, Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, Belediye Başkanı CHP’li Şener Tokcan ve kalabalık bir davetli topluluğunun yanı sıra, Türk sinemasının usta aktörü Cüneyt Arkın da eşi Betül, iki oğlu Murat Cüreklibatur ve Kaan Cüreklibatur ile katıldı.

Gecede, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arkın, dizi oyuncularının kendilerini geliştirmediklerinden yakındı. Arkın, "Dünyanın parasını alıyorlar bunu hak etmek için bir şeyler yapmaları lazım. Bir kere şiir, kitap okumuyorlar. İstanbul’u tanımıyorlar" dedi. Arkın, bir soru üzerine, beyaz perdede Karaoğlan’ı canlandıran son oyuncu Volkan Keskin için "Üçüncü oğlum. Başaracağına inanıyorum pes etmez, yılmazsa başarılı olur" ifadelerini kullandı. Gecenin sürprizi ise Cüneyt Arkın’ın küçük oğlu Kaan Cüreklibatur’un 37’nci yaş gününü kutlaması oldu.



Datça Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen etkinlikte ise Türk sinemasının usta aktörü Cüneyt Arkın’a Onur Ödülü, sinema ve dizi yönetmeni yazar Gani Müjde’ye ise Emek Ödülü verildi.

BAŞKAN TOKCAN: DATÇA SİZLERLE DAHA ANLAMLI

Sunuculuğunu Ahu Sungur’un yaptığı geceye, Filiz Akın, Yılmaz Köksal, Ziya Öztan, Nuri Alço, Yusuf Sezgin, Altan Günbay, Suat Sungur, Belma Canciğer, Volkan Keskin, Şemsi İnkaya, Özge Özberk, Mustafa Alabora, Suna Selen, Burak Alkaş gibi sanatçılar da katıldı. Başkan Tokcan, festivale destek veren Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Sinema Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ederek, "Çok değerli sanatçı konuklarımız, inanız ki Datça’mız sizlerle daha bir güzel oluyor, daha bir anlam kazanıyor. Sizleri her zaman aramızda görmek istiyoruz" diye konuştu.

EN DEĞERLİ ÖDÜLLERDEN BİRİ

Tokcan’ın konuşmasının ardından, Gani Müjde’ye Emek Ödülü verildi. Ödülünü dizi oyuncusu Burak Alkaş’ın elinden alan Müjde, "Hayatımda aldığım en değerli ödüllerden biri. Sektörümde kendi mesleğim adına aldığım bir ödül olması bakımından benim için büyük önem taşıyor. Datça benim için çok özel bir yer. Datça’ya verdiğim değer karşılığında Datça’da bana değer verdi. Bu beni daha mutlu etti. Bu güzel insanların yaşadığı bu topraklarda aldığım bu ödülü bundan sonraki yaşamımda hak etmeye çalışacağım. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Önünüzde saygıyla eğiliyorum" dedi.

TÜRK SİNEMASINA DAMGA VURDU

Daha sonra Türk sinemasında bir döneme damgasını vuran Cüneyt Arkın’a Onur Ödülü verildi. Arkın’a onur ödülünü veren Filiz Akın, "Sevgili Datçalılar, geçen yıl beni kucaklamıştınız. Bir onur ödülü vermiştiniz. Bu yıl, ilk filmi Gurbet Kuşları’nda aynı seti paylaştığım Cüneyt Arkın onur ödülü alıyor. O, bir dönemin en önemli oyuncularından oldu. O, Türk sinemasına damga vurdu. Unutulmaz, en sevilen isimlerden oldu. Ben de ona bu ödülü vereceğim için çok gururluyum" diye konuştu.

ARKIN: YÜREĞİNİZİN GÜZELLİĞİ BENİ ADAM ETTİ

Şemsi İnkaya, Yılmaz Köksal, Volkan Keskin, Murat ve Kaan Cüreklibatur’un konuşmalarının ardından, Filiz Akın ve eşi Betül Cüreklibatur’un elinden ödülünü alan Cüneyt Arkın, "Dokunsanız vallahi ağlayacağım. Sizin gözlerinizi görmek istiyorum. Ben sizleri çok seviyorum. Ailemden biri gibi seviyorum. Çünkü o bakışlarınız, o yüreğinizin güzelliklerinin, gözlerinizden bana gelmesi beni her zaman zengin etti, adam etti, yiğit etti, cesur etti. Türk halkı o kadar akıllı ki, işte Nasreddin Hoca, Allah sizi de hep güldürsün" dedi.

Daha sonra sahneye çıkan sanatçı Ferhat Göçer, izleyenlere müzik ziyafeti sundu. Göçer, amfi tiyatroyu dolduranlarla birbirinden güzel eserlerini seslendirdi. Gecenin sonunda ise başrollerinde Cüneyt Arkın ile Filiz Akın’ın oynadığı ’Babaların Babası’ filmi gösterildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!