USTA OYUNCUYA VEDA

Güncelleme Tarihi:

USTA OYUNCUYA VEDA
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2013 00:00

Tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında vefat eden oyuncu Dinçer Çekmez'in cenazesi toprağa verildi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'ndan emekli Dinçer Çekmez için, yıllarca sahneye çıktığı Haldun Taner Sahnesi’nde düzenlenen törene, ailesi ve sanatçı dostları katıldı. Çekmez’in tabutu Türk bayrağına sarılarak sahneye konuldu.

CENAZE TÖRENİNDEN KARELER / FOTO GALERİ

KEMAL SUNAL İLE BULUŞUP...  

Kemal Sunal'ın başrolünü oynadığı pek çok filmde canlandırdığı karakterlerle tanınan Çekmez için, sahneye çıkarak duygularını paylaşan Kemal Sunal’ın eşi Gül Sunal, şunları söyledi: “Böyle bir günde konuşmak çok zor. Dinçer’i ben 20’li yaşlarında, 1975 yılında yeni evlendiğimizde tanıdım. Ve birdenbire bir ağabey, bir kardeş, yakın bir dost kazandığımı fark ettim. Çok sıcacık, pamuk gibi bir adam gördüm o heybetli görünüşünde. İçinde bir pamuk tarlası var gibiydi. Çocuklarımızın doğumu yaklaştığındaki heyecanını hatırlıyorum. Ceren’in doğduğu zaman ki çocuk gibi çırpınışını, sevincini, hoplayışını hatırlıyorum. Sonra çocuklarımız yine tesadüf aynı okula gittiler. Dinçer, bizim hayatımızda yeri dolmayacak, dost, bir ağabeydi. Umarım Kemal’le buluşup yine o setteki gibi eğlenip birbirlerine tutunurlar.

ANLATMAKLA BİTMEZ

Dinçer’in ilk eşi tiyatro sanatçısı Ayşin Atav, sahneye çıktığında gözyaşlarına hakim olamadı. Tabutu öptükten sonra kürsüye gelen Atav, “Öptüm çünkü o benim çocukluğum, genç kızlığım, her şeyim. Çocuğumun babası, torunumun dedesi. Dinçer’i anlatmakla bitmez ki, benim çocukluğumda tanıdığım, güvendim insanlardandı. Dinçer’i anlatmak çok zormuş. Hele onunla birlikte yaşamışsan. O tiyatroda küçük rolde de büyük rolde de çok o gerçekten karizmatik bir adamdı. Tiyatroda, sinemada her yerdeki oturuşunda, duruşunda bir ağırlığı, efendiliği olan bir adamdı. Çok arayacağım onu. İçimin, yüreğimin acıdığını hissediyorum" dedi.

Usta oyuncu Dinçer Çekmez için Kadıköy'deki Haldun Taner Sahnesi'nde tören düzenlendi. Törenin ardından Üsküdar Şakirin Camisi'nde cenaze namazı kılındı.

Dinçer'in kızları Ceren Muslu ve Canseli Çekmez, kardeşi Metin Çekmez ve eski eşi Ayşin Atav, burada taziyeleri kabul etti.

Haberin Devamı

Cenaze törenine, sanatçının ailesi ve yakınlarının yanı sıra tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen, Gani Rüzgar Şavata'nın da aralarında bulunduğu sanatçılar ve sevenleri katıldı.

Haberin Devamı

Müjdat Gezen, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Dinçer Çekmez ile çocukluk arkadaşı olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Şehir Tiyatrosu'ndan çocukluk, aynı zamanda da asker arkadaşımdır. Hem tiyatroyu hem askerliği birlikte yaptık. Böyle üst üste, bir, iki gün arayla cenazelere gelmekten artık yorulduk. Önce Metin Serezli, şimdi Dinçer... Söylenecek bir şey yok. Türk sinemasının, tiyatrosunun, dublaj sanatının başı sağ olsun. Çok iyi bir adamdı. Bambaşkaydı. Hele askerlik arkadaşlığı çok farklı bir şeydi. Birlikte geçirdiğimiz günleri hiç unutamıyorum.”

Çekmez'in eski eşi Ayşin Atav da uzun süre önce ayrılmalarına rağmen görüşmeye devam ettiklerini ifade ederek, “Dinçer, çok beyefendi bir adamdı. Her zaman söylüyorum karizmatik bir adamdı. Sahneyi dolduran bir adamdı. Türk tiyatrosu gerçekten çok önemli bir devi yitirdi” dedi.

Haberin Devamı

Oyuncu Dinçer Çekmez, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

                               

 

 


 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!