Ürüne uygun ünlü!

Güncelleme Tarihi:

Ürüne uygun ünlü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Reklam dünyasında rol alan meşhurlar kervanına katılmayan kalmadı.

Reklam filmlerinin ünlülerden oluşan kadrosu ve öykülü biçimde gelişmeleri izleyenleri bir dizi film gibi ekrana bağlıyor. Hal böyle olunca tanıdık bir simanın ekrandaki görüntüsünün büyüsünü keşfeden reklamcılar soluğu ürüne uygun ünlüyü keşfetmekte buldular...

Özellikle sanatçıların rol aldığı öykülü reklam filmleri Yapı Kredi Bankası reklamında tiyatro sanatçısı Kaan Girgin'in rol aldığı ’’Bay Pardon’’ tiplemesi ile başladı. Aradan yıllar geçti ve bir reklam filminde rol almayan ünlü sanki pek kalmadı.

Bu yıl kim neredeydi?

Evliliklerinin son belgeleri

Bu yıl Sibel Can ve Eşi Hakan Ural için uğursuz sayılacak bir yıldı. Başlarına gelecek olanlardan habersiz ama içlerine doğmuşcasına birlikteliklerini son kez bu yılın başlarında çevirdikleri Dalan Sabun reklamlarında belgelemişlerdi.

Romantik prens ve oğlu reklam filmlerinde

Bir zamanların romantik prensi Erol Evgin, Sinan Çetin'in yönettiği Mitsubishi kamyonetleri reklamında bu yıl bir kamyon şoförünü canlandırmıştı. Geçtiğimiz günlerde oğlu Murat Evgin de bir gazetenin promosyon ürünlerinden birinin reklam filmi için kamere karşısına geçti.

Pop ve rock reklamda birleşti

Pepsi cola'nın reklam filmlerinde dünya genelinde Janet Jackson ve Ricky Martin rol alırken kampanyanın Türkiye ayağında Rock müziği sanatçısı Şebnem Ferah ve pop müzik sanatçısı Kenan Doğulu rol almıştı.

Beyaz'a beyaz

Ünlü stand-up'çı Beyazıt Öztürk daha önceki yıllarda da reklam filmlerinde rol almıştı. Bu yıl küçük yeğeni ile birlikte Rinso'nun beyazlığını ve Troy biralarıyla serinlemenin yollarını anlatttı.

Bankalar ve tiyatrocular yine birlikte

Geçtiğimiz yıllarda bankalar tiyatro sanatçılarıyla birlikte anılmaya başlamıştı. Bu yıl da bu gelenek bozulmadı ve eskilerinin devamıyla birlikte yeni reklamlar eklendi. Nevra Serezli ve İlkar Saran Emlak Bankası reklam filminde rol alınca bankacılık hizmetleri bir kez daha vurgulandı. Metin Akpınar şu günlerde Egebank'ın reklam filminde fırsatları değerlendiremeyen ’’muhtar emmiyi’’ canlandırıyor.

Kadro reklamları

Bu yılki reklam filmlerinde birçok ünlüyü aynı reklamda toplamak moda oldu. Bülent Eczacıbaşı, Bedri Koraman, Cem Kozlu, Gülriz Sururi, Halit Kıvanç, Haldun Dormen, İshak Alaton, Mustafa Koç, Meriç Sürmen, Nilgün Cerrahoğlu, Rahmi Koç, Sakıp Sabancı, Tan Sağtürk, Türkan Şoray, Vitali Hakko, Yıldız Kenter, Zeynep Göğüş ve Zuhal Olcay, İş Bankası’nın 75. yılında hep birlikte kamera karşısına geçtiler. Ayrıca hiçbiri oyunculukları karşılığı para talep etmemiş sadece oyunculara cüzzi rakamlar verilmiş.

Kozmetik için ekrana çıktılar

‘‘Docteur Renaud Paris’’ adıyla hayatımıza giren ünlü kişisel bakım ürünleri markasını Demet Şener, Ebru Şallı, Duygu Dikmenoğlu, Ajda Pekkan, Kargo'nun solisti Koray, Kaya Çilingiroğlu ve Okan Bayülgen, gibi bir çok ünlü ‘‘rol gereği’’ telaffuzunda zorlanarak reklamda rol aldılar.

Renklerin güzelliği

En güzel mavi, en güzel beyaz ve en güzel sarıyı öneren Filli Boya reklamında Müslüm Gürses, Küçük İbo, İbrahim Erkal, Beyazıt Öztürk, Hıncal Uluç, Ferdi Tayfur, Yeşim Salkım, Adnan Şenses, Harika Avcı ve Hande Ataizi gibi bir çok ünlü renklerin güzelliğini anlattılar.

Su ve hayat

Susuz bir hayat imkansızdır. Çünkü su hayattır. Tiyatro sanatçıları Zeki Alasya, Yıldız Kenter ve son olarak şarkıcı Candan Erçetin, Hayat Su reklamında izleyicilere bunu anlattılar.

Niye böyle?

Ünlüler dünyasının reklam dünyasına girmesini Reklamcılar Derneği Başkanı Hulki Aktan şu şekilde yorumluyor. ‘‘Reklamlarda tanıklıktan yararlanmak çok eski bir ticari yoldur. Burada önemli olan ünlünün reklamda rol alması değil; kişi, ürün ve tanıklık arasındaki uyumdur. Ünlü kişinin ürünü ezmesi profesyonel yöntemlerin ihlalini gösterir. Bu durumu kimi zaman görüyoruz. Önemli olan bu profesyonel yaklaşımı yakalamaktır.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!