Unutulmaz filmler Osmanlı Bankası Müzesi'nde

Güncelleme Tarihi:

Unutulmaz filmler Osmanlı Bankası Müzesinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2004 15:59

Yeni yılın ilk ayından bu yana sanatseverlere hizmet veren Karaköy'deki Osmanlı Bankası Müzesi, mart ayında sinemaseverlere keyifli bir seçki sunuyor. Gösterim programında Woody Allen'ın Radyo Günleri, John Boorman'ın Umut ve Zafer, Robert Mulligan'ın Bülbülü Öldürmek gibi filmleri yeralıyor. Filmler; perşembe ve cuma günleri 20:30, cumartesi günleri ise 14:30 ve 18:30’da başlıyor. Bilet indirimli 4, tam 6 milyon lira.

Haberin Devamı

UMUT VE ZAFER / Hope and Glory (1987)
Yönetmen: John Boorman
Oyuncular: Sebastian Rice-Edwards, Sarah Miles, David Hayman, Derrick O'Connor, Susan Wooldridge, Sammi Davis
Konu: Londra’da yaşayan Bill 9 yaşındaki adlı çocuk, 2.Dünya Savaşı sırasında erkekler askerlere çağrılınca kendini kadınlarla dolu bir evde bulur. Hayata ve dünyaya büyük bir merakla ve zengin bir hayal gücüyle yaklaşan küçük çocuk, savaşı şövalyeler ve teneke askerlerden oluşan bir oyun olarak görmektedir. Boorman’dan yarı otobiyografik bir film.

AVALON (1990)
Yönetmen: Barry Levinson
Oyuncular: Armin Mueller-Stahl, Eve Gordon, Aidan Quinn, Elizabeth Perkins, Lou Jacobi, Leo L. Fuchs
Konu: Bir Yahudi ailesinin 40 yılının anlatıldığı film, 1914 yılında Sam Krichinsky’nin Amerika’ya gelmesiyle başlar. Kardeşleri ise daha önceden gelip ABD’ye yerleşmiştir. Sam, bir süre sonra evlenir. Kültür çatışması yaşayan oğlu Jules, satıcılık yaparak hayatını kazanmaya başlar. Jules, kuzeni Izzy ile Baltimore’daki ilk televizyon dükkanını açar.

Haberin Devamı

RADYO GÜNLERİ / Radio Days (1987)
Yönetmen: Woody Allen
Oyuncular: Mia Farrow, Seth Green, Julie Kavner, Josh Mostel, Michael Tucker
Konu; Joe adlı yeniyetme bir Yahudi genç, akrabalarıyla birlikte Brooklyn’de yaşamaktadır. Ailesi gibi radyo dinlemeyi çok seven Joe’nun en sevdiği radyo kahramanı, The Masked Avenger’dır. Gencin en büyük hayali, onun yüzüğünü satın almaktır. Joe ve arkadaşları, İsrail’e gitmek için biriktirdikleri parayla yüzüğü satın almayı başarırlar. Woody Allen’dan, radyonun altın çağıyla ilgili duygusal bir hatıra.

BÜLBÜLÜ ÖLDÜRMEK / To Kill a Mockingbird (1962)
Yönetmen: Robert  Mulligan
Oyuncular: Gregory Peck, Mary Badham, Philip Alford, John Megna, Frank Overton, Robert Duvall
Konu: Harper Lee’nin Pulitzer ödüllü kitabından uyarlanan filmde, Atticus Finch, siyah karşıtları tarafından bölünmüş olan bir Alabama kasabasında avukatlık yapmaktadır. Finch beyaz bir kadına tecavüz etmekle suçlanan bir siyahi genci savunmayı kabul eder. Birçok kasabalı onu davadan çekilmeye ikna etmeye çalışsa da idealist avukat, görevine devam eder.

Haberin Devamı

TARİHTE KEYİFLİ BİR YOLCULUK

Karaköy’deki Osmanlı Bankası Müzesi, mart ayında iktisat, kent, mimarlık ve İstanbul konularında düzenlenecek 4 Voyvoda Caddesi Toplantısı’na ve Çağdaş Türkiye’nin Oluşumu Semineri’ne ev sahipliği yapacak.

Prof. Dr. Zafer Toprak, 3 Mart Çarşamba günü saat 18:30’da gerçekleştirilecek İktisat Tarihi Sohbetleri’ne, Türkiye’de serbest ticaret başlıklı konuşmasıyla konuk olacak. Prof. Dr. Stefanos Yerasimos, 10 Mart’taki Mimarlık Sohbetleri’nde, konaktan apartmana geçiş sürecini irdeleyecek.

Turgay Tuna, 17 Mart’taki Kent Sohbetleri’ne katılanları İskenderiye’de kısa bir gezintiye çıkaracak. Yrd. Doç. Dr. Cengiz Kırlı ise 24 Mart’taki İstanbul Sohbetleri buluşmasında, kentin kahvehanelerinden söz edecek. 20 Mart Cumartesi günü saat 14:30’da düzenlenecek Çağdaş Türkiye’nin Oluşumu Seminerleri’nin bu ayki konuğu ise Prof. Dr. Mete Tunçay olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!