Ünlülerin modacısı

Güncelleme Tarihi:

Ünlülerin modacısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2004 00:44

Daha 23 yaşında olmasına rağmen moda dünyasında kendini kabullendirmeyi başaran, Sibel Can, Hande Yener, Nükhet Duru, Nazan Öncel gibi ünlülerle çalışan Gülşah Saraçoğlu, yükselişine devam ediyor. ‘Frapanlığa bayılırım’ diyen genç modacı, başarı öyküsünü Kelebek’e anlattı.

Deneyimli ve isim yapmış kişilerin hakimiyetindeki moda dünyasında şimdilerde gencecik bir kızın adı anılıyor sıkça; Gülşah Saraçoğlu... Henüz 23 yaşında olmasına rağmen kariyerinde hızlı adımlarla ilerleyen ve zor beğenen ünlülere bile kendini kabullendirip onları müşteri portföyüne ekleyen Saraçoğlu, geleceğin en önemli Türk modacılarından biri olacağının sinyallerini veriyor. Gülşah Saraçoğlu’na başarıya giden yolu ve bu noktaya nasıl ulaştığını sorduk, o da bir bir anlattı.

- Nerede öğrenim aldınız, bu noktaya nasıl ulaştınız?

Anadolu Meslek Lisesi Hazır Giyim bölümünden mezunum. Ama ben orada çok fazla bir şey öğrenmedim açıkçası... Çünkü makineli dikişe yönelik meslek derslerimiz vardı. Çizimi ise kendi kendime öğrendim. Yetenek sahibiydim. Madem böyle bir şeye yatkınım, meslek olarak bunu seçeyim dedim. Okul bittikten sonra bir modacının yanına gidip ‘Beni işe al’ diye ısrar etmeye başladım. O da ‘Sen ne iş biliyorsun’ diye sordu. Bir şey bilmediğimi ama öğrenebileceğimi söyledim. 6-7 ay orada çalıştıktan sonra ayrıldım ve kendi işimi yapmaya karar verdim. İlk Hande Yener’le, ardından Nükhet Duru ile çalışmaya başladım. Nükhet Duru benim yaptığım bir elbiseyi çok beğenmişti. Bir gün aradı, benimle çalışma zamanının geldiğini belirtti ve çalışmaya başladık.

- Hande Yener de müşterileriniz arasındaydı...

Onunla 6-7 ay çalıştım. Tarzından dolayı pop bir kadın. Ben o tarzı da yapıyorum ama benim tarzım daha bir houte couture. Şaşaalı elbiseler falan yapmayı seviyordum. Küçüklüğümde bana ‘Ne olacaksın’ diye sorduklarında da ‘Nükhet Duru’ olacağım diye cevap veriyordum mesela... Çünkü onun şaşaasına bayılıyordum. Nükhet Duru olmayı meslek zannediyordum. Aklım ermeye başladığı zaman böyle olmadığını anladım. Ama bu sefer de modacı olup onunla çalışmayı çok istedim. Bundan 5 yıl önce yaptığım elbiseyi çok beğendi, aramasını çok bekledim. Karşılaştığımız ve çalışmaya başladığımız gün çok mutluluk vericiydi benim için. Profesyonel olarak 4 yıldır çalışıyorum kendisiyle. Nükhet Hanım herkesten önce trendleri takip eder, herkesten önce kendisi alıp giyer.

- Müşterilerinizin arzularına göre çizginizi değiştirir misiniz?

Zevkim konusunda asla taviz veremem, çok zevkli olduğuma inanıyorum çünkü.

- Çizginizi, Gülşah Saraçoğlu tarzını tarif eder misiniz?

Ben frapanlığa, feminenliğe bayılıyorum. Bence her kadının feminen olması gerekiyor, ruhunda vardır. Bizim Türk kadını inanılmaz güzel giyiniyor bana kalırsa. Sokağa çıktığımda bakıyorum da en çirkinimiz bile muhakkak alengirli giyiniyor, bayılıyorum. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey görmedim, çünkü çok sakil giyiniyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!