Ünlülerin imla hataları

Güncelleme Tarihi:

Ünlülerin imla hataları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2015 10:14

İmla kurallarıyla içli dışlı mısınız? Arkadaşlarınızın yazım hatalarını sürekli düzeltme ihtiyacı mı duyuyorsunuz? O zaman siz de Gramer Nazi ekolündensiniz. Ünlülere Gramer Nazi'lik yapsaydık sonuçlar ne olurdu, hep birlikte görelim. İşte ünlülerin imla hataları.

Haberin Devamı

İmlaya çok özen gösterip, yaptıkları yazım hatalarına karşı insanları uyarmayı kendine borç bilen kişilere ‘Gramer Nazi’ deniyor. Gramer Naziler, günlük hayatta ve internet üzerinden sohbetlerde yazım yanlışlarınızı direkt yüzünüze vurup ‘-de ayrı!’, ‘-ki bitişik!’ diye diye Demokles'in kılıcı gibi tepenizde sallanırlar. Biz de ünlülerin Twitter'daki imla hatalarına bakıp, bununla da yetinmeyip bir de not verdik. İşte ünlülerin gramer karnesi... Şunu da unutmadan söyleyelim, sosyal medya dilinin deforme edilip kullanılması değil odak noktamız. Biz, '-de'lere, '-da'lara, '-ki'lere ve soru eklerine taktık...

3.15 mi sahur şimdi uykuda yok npcaz ?

Doğrusu: 03.15 mi? Şimdi uyku da yok ne yapacağız? (Soru ekleri ve dahi anlamındaki '-de' ayrı olmalı)

PUAN: Demet Akalın yarım satır cümlede hata yapmayı başarmış... Otur: Sıfır!

Haberin Devamı

Doğrusu: Bu da videosu
PUAN: Alişan, eğer Budizm'in kurucusu Buda'dan bahsetmiyorsa bir bağlaç hatası yaparak '-de' bağlacını birleşik yazmış... Otur: Sıfır!

Doğrusu: 'Boz yönetmenlikte de...'

PUAN: Ey Burak! '-de' ayrı! Yakışıklılık da seni kurtaramadı... Otur: Sıfır!

Doğrusu: Sen beni görünce mutlu mu sandın?

PUAN: Bağlaç hatası yapanların yanında bir de soru ekini yanlış kullanan ünlüler var... Cebeci'den başlayalım... Cık cık cık... Panpiş bu olmadı, otur: Sıfır!

Doğrusu: Ne! 30 dk rötar mı

PUAN: Ebru Polat da soru ekini ayırmayı bilememiş... Rötarı 'Rotar' diye yazdığı da gözümüzden kaçmadı ama cümlenin devamına baktığımızda belli ki Türkçe karakter klavyeli telefon kullanmıyor. Polat, belki futbol camiasındaki arkadaşlarından ofsaytın ne olduğunu öğrenmiş olabilir; ama dil bilgisinden zayıf kalmış. Otur: Sıfır!

Doğrusu: Ben de imzaladım! Siz de imzalayın!
PUAN: Hadise de bağlacını ayıramamış... Hem de bir kez değil, iki kez ayıramamış! Otur: Katmerli sıfır!

Haberin Devamı

Doğrusu: Görevini yapmayan sağlık ocağını siz de bildirin
PUAN
: Yine bağlaç ayrılamamış... Sen de otur Ece Erken: Sıfır


Doğrusu: İyi ki doğdun
PUAN: Galatasaraylı futbolcu Selçuk İnan, diğer ünlülere nazaran '-de' bağlacı yerine '-ki' bağlacını yanlış yazanlardan. Bir cümlede iki bağlacı da yanlış kullandığı için ona da katmerli sıfır! O oturmasa da olabilir sahalarda koşsun


Doğrusu: Fırtınanın şiddeti ne olursa olsun, martı sevdiği denizden asla vazgeçmez! Ben de Şanlıurfam'dan vazgeçmem!
PUAN: Usta sanatçı İbrahim Tatlıses'e ne puan vereceğimizi bilemedik... Urfa'da Oxford olsaydı belki bu hataları yapmayacaktı. İşte hem bu yüzden hem de sanata katkılarından dolayı kanaat kullanıyor ve 10 üzerinden 1 veriyoruz. Sen de oturma İbrahim Tatlıses; haydi söyle!

Haberin Devamı

Ünlülerin imla hataları

Ha bu arada, bu metinde imla hataları arayanlar; atış serbest!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!