Ünlüler biracı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Ünlüler biracı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ünlü isimlerin daha çok şampanya, viski, şarap, martini gibi içkiler içtikleri sanılırdı. Yapılan bir araştırma, siyaset, sanat ve spor alanındaki dünyaca ünlü isimlerin biraya tutkun olduğunu ortaya çıkardı.

Alkollü içkiler arasında biranın özel bir yeri vardır. Çocukların bile aile sofralarında bir kaç yudum bira içmelerine izin verilir. Yıllar önce, rahmetli Zeki Müren'in bir lise öğrencisiyken Mudanya vapurunda bisküvisini bira bardağına bana bana yediğini görenler, hep anlatırlar. Alkol oranı düşük olan biranın yararları da zaman zaman gündeme gelir...

Ama biranın ünlü kişilerin çok sık içtikleri alkollü içkiler arasında yer aldığı kısa bir süre öncesine kadar bilinmiyordu. Ünlülere, şampanya, viski, şarap, martini, brandi, şeri gibi içkiler yakıştırılıyordu. Ancak ünlülerin sevdikleri içkiler araştırılınca, ilginç bir sonuç ortaya çıktı. Bira tutkunu ünlüler çoğunluktaydı. Kadın ünlüler ise ‘‘erkeksi’’ buldukları için birayı tercih etmiyorlar, şarabı seviyorlar.

BİRACI SİYASİLER

Dünyaca ünlü biracılarının başında Almanya Başbakanı Gerhard Schröder ile ABD Başkanı Bill Clinton geliyor. Alkollü içkilerle başı pek hoş olmayan Clinton, kendisine bira ikram edilince hiç reddetmiyor. Bira içmekten büyük keyif aldığını söyleyen Clinton, her ziyaret ettiği ülkede mutlaka o ülkenin özel birasını tatmak istiyor.

Almanya'nın eski başbakanlarından Helmut Kohl de birayı diğer içkilere tercih edenlerden. Doktorları Kohl'a günde sadece bir bardak bira içmesini önermişler, ama o susadıkça bira içmekten vazgeçmiyor.

Şarap ülkesi Fransa'nın Cumhurbaşkanı Jacques Chirac da biraseverlerden. Chirac, bir süre önce düzenlenen Avrupa Birliği toplantılarında konuşmalara ara verildikçe buz gibi bol köpüklü bira içerek herkesi şaşırttı.

SOSYALİST İÇKİ

İngiltere'nin geçtiğimiz günlerde yeniden baba olan genç Başbakanı Tony Blair, gerçek bir bira tutkunu. Bara ya da pub'a gittiği zaman,soluğu bira musluğunun başında alıyor. İngiltere'nin sosyalist Başbakanı, birayı sosyalistlerin içkisi ilan etti.

İngiltere Sarayı'nda da biraya büyük ilgi var. Kraliçenin eşi Prens Philip, siyah bira tiryakisi. Prens Philip, keyif almak istediği zamanlar, İskoç viskisi yerine siyah bira içmeyi yeğliyor.

Beyaz Saray'da yaşanan ‘‘Uçkurgate’’ skandalının kadın kahramanı Monica Lewinsky de iyi biracılardan. Başkan Clinton ile yaşadığı aşk ilişkisinden sonra, Monica Lewinsky'nin efkár dağıtmak için durmadan bira içtiği söyleniyor.

SANATÇI VE SPORCULAR

İtalyanın ünlü şarkıcılarından Al Bano, karısı Romina Power'ın kendisini terk etmesinden sonra Arjantin bira içerek daha fazla düşkün oldu. Elinden dev bira bardağını eksik etmeyen Al Bano, İtalyada bira tutkunları derneği kurmayı planladığını açıkladı.

Futbol dünyasının unutulmaz yıldızlarından Maradona da uyuşturucu tedavisi gördükten sonra bira içmeye başladı.

Formula-1 yarışlarının ünlü pilotu Michael Schumacher ve kayak dünyasının İtalyan yıldızı Alberto Tomba, biranın sindirim için çok yararlı olduğu görüşündeler. Schumacher ve Tomba, fırsat buldukça bira içiyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!