Uğruna boşanıp 3 trilyon harcadığı kadın terk etti

Güncelleme Tarihi:

Uğruna boşanıp 3 trilyon harcadığı kadın terk etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2004 01:39

Yıllarca yasak aşk yaşadıktan sonra uğruna yuvasını dağıttığı ve yaklaşık 3 trilyon lira harcadığı Azeri eşi Zibeyda Damirova tarafından terk edilen Türk işadamı Ömer Dilsiz, iki çocuğunun babasının Nahcivan’da ünlü bir siyasetçi olduğunu öğrenince kalp krizi geçirdi.

KONSOLOSLUKLARA otomobil satan Akatlar’daki Diplomat Ofis’in sahibi 55 yaşındaki işadamı Ömer Dilsiz, Star Televizyonu’nun gece haberleri sunucusu Alev Dilsiz ile evliyken, Azeri Diş Hekimi Zibeyda Damirova ile bir davette tanıştı. 15 gün birlikte yaşadılar. Ömer Dilsiz, Bakü’ye dönen Zibeyda Demirova’nın hamile olduğunu 3 ay sonra telefonda öğrendi. Zibeyda Damirova, Türk işadamının gönderdiği 45 bin dolar ile ‘Azerbeycan’ın Etiler’i’ denen Targovi’de lüks bir daire satın aldı. Ömer Dilsiz, aşkı uğruna Bakü’yü kapı komşu yaptı. 1995 yılında Fidan, 1996 yılında da Vugar adlı çocukları dünyaya geldi. İşadamı, 1998’de Bakü’de, sevgilisine 250 bin dolara 2 daire daha aldı.

SEVGİLİLER GÜNÜNDE

Aynı yıl Alev Dilsiz’den boşanan Ömer Dilsiz, Zibeyda Damirova ve 2 çocuğunu Bakü’den getirerek Erenköy’deki dairesine yerleştirdi. 2001 yılının Sevgililer Günü’nde Kadıköy’de evlendiler. Kızları Fidan 7 yaşına gelince annesi Bakü’de okumasını istedi. Ömer Dilsiz de, ailesiyle birlikte Bakü’ye yerleşerek otomobil ihracat ve ithalatı yapmaya başladı.

Ömer Dilsiz, 3’üncü evlilik yıldönümünde eşine 20 bin dolarlık beyaz ve siyah iki vizon kürk ile 7 bin dolarlık tek taşlı pırlanta, yedi taşlı pırlanta ve altın kolye hediye etti.

ESRARENGİZ TELEFON

Ama hayatları o akşam eve gelen bir telefonla alt üst oldu. Esrarengiz bir kadın, telefonda ‘Ben Türk erkeklerinin hastasıyım, sizinle arkadaş olmak istiyorum’ dedi. Konuşmayı duyan Zübeyda Dilsiz, eşini sokağa attı.

Ömer Dilsiz, Bakü’deki diğer evlerinden birine yerleşmek istedi, ama karısı mahkeme kararıyla onu durdurdu. ‘Evimden çeşitli eşyalarımı ve 5 bin dolar paramı eşim çaldı’ diye dava açtı. Bu yetmedi, kızının okulunda konuşmak istediği Zibeyda Dilsiz ‘İmdat cankurtaran yok mu beni öldürüyorlar’ diye bağırıp dayak yediği iddiasıyla bir dava daha açtı.

Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre bir Türkle evlenen yabancı bir kadının vatandaşlık hakkını elde etmesi için en az 3 yıl evli kalması gerektiğini belirten Ömer Dilsiz ‘Eşim 3 yıl 2 gün sonra Sebail Mahkemesi’ne boşanmak için başvurdu. Bu gösteriyor ki beni, aile kurmak için değil, kendini ve çocuklarını Türk vatandaşlığına aldırmak için böyle bir tuzağın içine sokmuş. Boşanma kararı olmadan mahkeme, evlerimi, mücevherlerimi, arabamı, paramı eşime verdi’ dedi.

NÜFUZLU KİŞİ KİM

Bir üst mahkemeye başvuran Ömer Dilsiz, hakkını aramaktan vazgeçmeyince, eşinin ilişkisi olduğunu iddia ettiği çok nüfuzlu bir devlet adamının devreye girdiğini öne sürdü. İddiaya göre, mahkemenin hakimi değişti, duruşma günü ertelendi. Kalp krizi geçiren Ömer Dilsiz, Bakü 4 Numaralı Şehir Hastanesi’ne yattı. Tedavisi devam ederken, nüfuzlu devlet adamından gelen talimatla hastaneden çıkarıldığını iddia eden Ömer Dilsiz Türkiye’ye döndü.

Eşi Zibeyda Damirova’nın çocukların kendisinden değil sevdiği başka bir adamdan olduğunu mahkemede beyan etmesi üzerine dünyasının yıkıldığını anlatan Ömer Dilsiz, ‘Zabıt ve kayıtlara bu geçmiştir. Bu itiraftan sonra ben de para gücümü kullanarak çocukların doğum belgelerine ulaştım, baba adı hanesinde ‘Vasıf’ yazdığını gördüm’ dedi.

Ölümle tehdit ettiler

Ömer Dilsiz, Azarbeycan’da defalarca ölümle tehdit edildiğini belirterek, ‘Bir gece kapıma 4-5 silahlı adam geldi ve kapıyı zorladı. Bu işin peşini bırakmam için ölümle tehdit ettiler’ dedi. 1995 yılından bugüne kadar 2 milyon doların üstünde (3 trilyon lira) harcamasının olduğunu söyleyen Dilsiz, bu harcamaları karşılamak için Avcılar’daki Firigogen Dondurulmuş Sebze ve Meyve Fabrikası ile Yakacık Nöropsikyatri Kliniği’ni satmış. Ömer Dilsiz, peşinden tam 145 kez Azarbeycan’a gittiği Zibeyda Dilsiz’den boşanmak istemiyor. Tüm yaşadıklarına rağmen, ‘Geri dönsün onu kabul ederim’ diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!