Uçmak hakkında merak edilen her şey

Güncelleme Tarihi:

Uçmak hakkında merak edilen her şey
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2012 21:32

Bir süredir İstanbul’da çok eğlenceli bir sergi devam ediyor; ‘Pegasus ile Yükseklere Uçmak’.

Haberin Devamı

Viyana’da bulunan ZOOM Çocuk Müzesi ve Çocukistanbul - İnformel Eğitim işbirliğiyle üç aylığına İstanbul’a getirilen sergi, 5-12 yaş grubuna yönelik. Akatlar’daki Mustafa Kemal Merkezi’nde açılan ve ‘dokunmamak yasak’ ilkesinden hareket edilen sergide, her şey interaktif. En önemli prensip de eğlenirken öğrenmek.
Konuysa, uçmanın mitolojisi, doğada uçma, uçmanın fiziği, modern uçaklar ve uçmaya dair aklınıza gelen daha pek çok şey...
Çocukistanbul’un ortaklarından Sibel Çetingöz, şimdiye kadar sergiyi gezen öğrenci sayısının 10 bini bulduğunu söylüyor. Hafta içi 09.30-17.00 ve hafta sonları 10.00-19.00 arasında açık olan sergi, okul gruplarına ücretsiz.
Çocuklar ve hatta yetişkinler için her zaman çok ilgi çekici bir tema olan uçmayla bağlantılı atölyeler, film gösterimleri ve söyleşiler de sergiyle paralel sürdürülüyor.

Haberin Devamı

DİLEKLER KANATLANIYOR

Sergi kapsamında bugün düzenlenen etkinliğin adı ‘Dilekler Kanatlanıyor.’
Bu etkinlik için daha öncesinde sergiye gelen çocuklar, yaptıkları kağıt uçakların kanatlarına dileklerini yazmış.
Ve hepsi, sanatçı Nermin Er’in yaptığı dev bir kağıt uçak enstalasyonunda toplanmış. Bugün saat 11.00’de bu uçak, Galata Kulesi’nden uçurulacak.
Ama merak etmeyin, sizin de hâlâ şansınız var. Orada ya da evde hazırlayıp üzerinde dileğinizi yazdığınız uçağı götürebilirsiniz.
Siz de hafta sonlarını AVM’lerde geçirmekten sıkıldıysanız beş liraya ailecek gezebileceğiniz bu sergiyi mutlaka görün ve Hazarfen Ahmet Çelebi’ye selam göndererek Galata Kulesi’nden dileklerinizi uçurun derim. (212) 252 40 48

DİJİTAL ÇAĞIN ÇOCUKLARI

Mecidiyeköy’deki Trump Towers Mall, bugün 15.00-17.00 saatleri arasında dijitalleşen dünyada aile ve çocuk ilişkilerindeki değişime ışık tutacak bir konferansa ev sahipliği yapacak. Dijitalleşmenin arttığı bir ortamda çocuk yetiştirme, aile içi ilişkiler, dijital ortamların çocuk sağlığı üzerine etkileri gibi konuların tartışılacağı konferans, halka açık ve ücretsiz. Prof. Dr. Barbaros Ilıkkan moderatörlüğünde,
her biri kendi dalında uzman klinik doktorlarının sunumlarıyla gerçekleşecek konferansın davetlileri arasında ünlü isimler de var. (212) 356 62 00

Haberin Devamı

NASRETTİN HOCA KUKLA OYUNUNU İZLESİN

Semaver Kumpanya’nın sahneye koyduğu Nasreddin Hoca kukla oyununu bugün Barış Manço Müzesi’nde izleyebilirsiniz. El kuklası, ipli kukla, gölge kuklası gibi pek çok türün kullanıldığı oyunda 50 civarında kuklanın yanı sıra oyuncular da yer alıyor. Bugün kaçıranlar için oyun, 2 ve 9 Haziran Cumartesi günleri saat 11.00’de sahnelenecek. (216) 418 95 49.

RESİM YAPIP TATİLİ KAPSIN

Fethiye’deki LykiaWorld Ölüdeniz, çocuklar için bir resim yarışması düzenliyor. Adı ‘Hayalimdeki Tatil’. 5-6 yaş arası anaokulu öğrencilerinin hayallerindeki tatili resmettikleri yarışmanın son katılım tarihi 31 Mayıs. Yarışmaya okul adına başvuru yapmak gerekiyor ve her okul en fazla 10 adet resim gönderebiliyor. Eğer siz de çocuğunuzun bu yarışmaya katılmasını istiyorsanız, öğretmeniyle iletişime geçmek için acele edin. (242) 349 10 90

Haberin Devamı

‘PEKİ ANNECİM’ DESİN

Doğan Egmont ve Profilo Dayanıklı Ev Aletleri, çocuklarıyla iyi vakit geçirmek isteyen ebeveynlerin imdadına bir kitapla yetişiyor. Annelerin çocuklarıyla iletişim kurarken karşılaştıkları sorunların üstesinden gelmelerini sağlayacak ipuçları içeren kitabın adı ‘Bir kere de “peki annecim” de...’ Kitapta yemek saatlerini sinir harbi yaşamadan atlatmanın yolları, çocuklarla arabada oynanabilecek oyunlar, dilinizde tüy bitmeden çocuğunuza odasını nasıl toplatırsınız gibi bölümler var. D&R mağazalarında satılan kitap 10 lira ve satışlardan elde edilecek tüm gelir Darüşşafaka Eğitim Kurumları’na bağışlanacak.

LA FONTEN’İ TANISIN

2008’de kurulan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, çocuklara çevre bilinci ve hayvan sevgisi aşılamaya devam ediyor. Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle hazırlanan, Yalvaç Ural’ın kaleme aldığı ‘La Fonten Orman Mahkemesinde’, 2-3, 9-10, 6-17, 23-24 Haziran’da saat 12.00’de Maltepe’deki Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde.
(216) 589 36 00.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!