Üç modacıdan yılbaşı tasarımları

Güncelleme Tarihi:

Üç modacıdan yılbaşı tasarımları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ünlü modacılarımız Yıldırım Mayruk, Cemil İpekçi ve Bahar Korçan kendi tarzlarını yansıtan kreasyonlarından oluşan birbirinden şık modelleri Kelebek okurları için seçtiler.

Yıldırım Mayruk

‘Bu yıl biz elbiseden çok kadının daha önde olmasına önem verdik. Onun için ayrıca aksesuvarla da elbiseyi süslemeye gerek görmedik. Yılbaşı gecesi için de benin gönlüm eskiden olduğu gibi büyük salonlardaki balolara hanımların büyük etekli elbiseler ya da çok ağır uzun elbiselerle gitmesini istiyor. Ama ne yazık ki bunlar artık tarihe karıştı. Yine de ben bu gece uzun elbise giyilmesinden yanayım. Renklerden de benim tercihim açık renkler. Özellikle krem, beyaz ve bej. ‘

Yıldırım Mayruk’un ‘‘2023’e Hikayeler 1’’ adlı kreasyonundan seçtiği kıyafetleri manken Deniz Akkaya sundu.

Deniz Akkaya’nın giydiği kahverengi ve vizon renkli tafta karışımı straplez elbise, vücuda sıkıca oturuyor. Eteğin verev kesimi dikkat çekiyor.

Vücudu sımsıkı saran ve dizden sonra bollaşan, diz üstü brode yapılmış vizon renkli krep. Üzerinde aynı rengin biraz daha koyusu kadife gofre yapılmış bir kat var.

Siyah dantel, transparan elbisenin üzerinde yün, kadife, buklet yapraklar var. Üzerinde de vizon bir kat yer alıyor.

Cemil İpekçi

‘‘Ben yılbaşında Cemil İpekçi olarak hiçbir şey hedeflemem. Çünkü yılbaşı benim için hem çok önemli hem de çok anlamsız bir gün. 2000’e girmeyi bile çok büyütmüyorum. Çünkü hiçbir şeyin bir günde değişeceğine inanmıyorum. Ama ben böylesi günleri insanların ömürlerinde eğlenme, birbirlerini hatırlama ve özel giyinme anları olarak alıyorum. Yılbaşında en azından bir sene boyunca yaşanan baskılardan kurtulup, hatta giysilerde modanın baskılarından kurtulup biraz daha giyimle alay edip, neşeli ve değişik giyinmelerini arzu ediyorum. Zaten bütün dünya böyle olsa insanlar hiç değilse bir günlük de olsa özgürleşip giyim hürriyetlerini daha iyi tadacaklar. Onun için ben gece giysilerini çok uçuşan, canlı vurucu hazırladım. Bu yıl siyah, beyaz ve kırmızı renkleri kullandım. Uçan, rahat, normal zamanda giyilmeyecek sadece o geceye özel bir kıyafet.’’

İpekçi milenyum gecesi için dekolteden yana. Kroma işlemeler ve uzun ipek bir şifon ile şıklığının tamamlanacağını vurguluyor..

Cemil İpekçi’nin yılbaşı için düşündüğü tasarımlarda kordene desenli kumaştan büstiyer ve pantolonlar da yer alıyor. Ama üzerinde mutlaka Özbek tarzı kimono olması şartıyla! Turkuvaz ve yeşil renkli desenlerin hakimiyeti ise renk tercihleri olarak belirleniyor.

Fotoğrafta görünen iki parçalı şifon kıyafeti kırmızı atlet ve pantolondan oluşuyor. Pantolon iki yandan derin yırtmaçlı ve duble çalışılmış. Üzeri trans taşlarla ve kesme boncuklarla işlenmiş. İstenirse yine kırmızı bir şalla da kullanılabiliyor.

Manken Tuğba’nın giydiği siyah işlemeli büstiyer uzun bir etek ya da bir pantolonla çok şık.

Bahar Korçan

‘‘Özel gecelerde ben hem şık hem de rahat olunması taraftarıyım. Çünkü insanlar aynı gece içinde birkaç yere gidebiliyorlar. Gece ve gündüz ayrımı da modada kalktı gibi... Son derece spor bir pantolon üzerine gece farklı bir bluz de giyilebiliyor. Gecenin akışına da uygun. Yılbaşı gecesi için herkesten ricam ne olur siyah giyilmesin. Bir ton farklı giyen kadın kazanıyor zaten geceleri. Onun için kırmızı giyilebilir. Mümkün olduğunca ışıltılı ve renkli olmakta fayda var.’’

Manken Ceylan Saner’in giydiği son derece spor bir pantolonun yanından payetler geçiyor. Tam milenyum kıyafeti gibi. Bej renkli ipek gömleğin etek ucuna elle işlenmiş payet, kalın bir bant geçiyor. Bu normal bir Nike ya da Adidas ayakkabıyla giyilebilir. Başa da minik bir eşart takılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!