'Türkan Şoray'a aşıktım ama...'

Güncelleme Tarihi:

Türkan Şoraya aşıktım ama...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2016 20:15

TÜRK sinemasının ’Sultan’ı Türkay Şoray’ın kızı ve kardeşi ile Yunan Adaları’na yaptığı mavi yolculuk sırasında kendisini tanıyan Simili restoran işletmecileriyle çektirdiği fotoğrafı, Yunan internet siteleri sayfalarına taşıdı. Haberde, ayrıca ünlü Yunan ses sanatçısı Stelios Kazantzidis’in Şoray’a aşık olduğunu, ancak o dönemde evli olduğu için bunu söyleyemediğini anlattığı bir anısına da yer verildi.

Haberin Devamı

Muğla’nın Bodrum ilçesinden 4 gün önce bindiği gulet tekne ile Akdeniz’de mavi yolculuğa çıkan Türk sinemasının ’Sultan’ lakaplı usta oyuncusu Türkan Şoray, kızı Yağmur Ünal ve kardeşi Nazan Şoray ile önce Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası, sonra Datça ve Marmaris koylarını gezdi.

Bakir koylardaki köy restoranlarında yemek yiyen Türkan Şoray garsonların ve köylülerin hatıra fotoğrafı çektirme isteklerini geri çevirmedi, sıcak ve güler yüzlü davranışları ile yine kalpleri kazandı. 5 Eylül Pazartesi günü Yunanistan’ın Simi (Sömbeki) Adası’na demirleyen yattan karaya çıkıp, Simi Limanı’nda gezen Türkan Şoray’ı, bir Yunan restoran işletmecisi tanıyıp, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Yağmur Ünal, annesi Türkan Şoray ve teyzesi Nazan Şoray’la çektirdikleri ve oldukça neşeli oldukları görülen fotoğraflarını İnstagram’dan paylaştı.

Haberin Devamı

Yunanistan’ın "www.rodiaki.gr" internet sitesi Türk sinemasının Sultan’ı Türkan Şoray’ın Simi’de bir restonanın işletmecileriyle çekilen fotoğrafını sayfalarına taşıdı. Sitenin haberinde Şoray’ın Simi Belediye Başkanı Lefteris Papakalodoukas’ı ziyaret ederek sık sık tatile geldiği Simi Adası’ndan ev alabileceğini söylediği belirtildi. Haberde, babası 1920’li yıllarda Ordu’da yaşayan ünlü Yunan ses sanatçısı Stelios Kazantzidis’in 1960’lı yıllarda konser için geldiği İstanbul’da karşılaştığı Türkan Şoray’ın gözlerine vurulup, aşık olduğu, ancak evli olduğu için aşkını yüreğine gömüp, ülkesine dönmek zorunda kaldığını anlattığı anısına da yer verildi. Şoray’ın yarım asırlık oyunculuk hayatında 150 film çevirdiği bilgisi de verildi.

Türkan Şoray ve ailesinin bugün akşam saatlerinde Marmaris’e döneceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!