Türk uzay yolu filmi ile dalga geçiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Türk uzay yolu filmi ile dalga geçiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2003 01:56

Sadri Alışık'ın başrolde oynadığı ‘‘Turist Ömer Uzay Yolunda’’ filmi, Amerikan www.thewavemag.com adlı internet sitesine konu oldu. ‘‘Türk sineması, bir kez daha bir Amerikan klasiğini evirip çevirip kendine kazanç sağlamış’’ şeklinde sert eleştiriler bulunan sitede, taklit filmin ‘‘çok eğlenceli’’ olduğu vurgulandı.

1973'te çekilen ve Sadri Alışık'ın başrolde oynadığı ‘‘Turist Ömer Uzay Yolunda’’ filmi, internetteki www.thewavemag.com sitesine konu oldu. Film, esprili bir üslupla eleştiriliyor gibi görülse de, Türk sinemasına hakarete varan ifadeler de dikkatten kaçmıyor. İşte bu sitede yer alan filme dair birkaç yorum:

Türk işi Uzay Yolu filminde giyeceklerin önemli bir sorun yaratması beklenebilir. Çünkü Atılgan Uzay gemisinin kadın personeli, mini etekler giymek zorunda. Arkalarını dönüp de püskürtme boyayla boyanmış mukavva bilgisayarların önünde durdukları zaman, popoları ayna gibi ortaya çıkıyor. Kuşkusuz bu manzara, kaptanın aklını başından alıyor ve Uhura'ya, ‘‘Teğmen Uhura, şu anda külot sektörüne doğru yol alıyoruz. Senin poponun tümü dışarda. Tekrarlıyorum, külotlar, külotlar!’’ diye sesleniyor.

Kaptan Kirk, uzay gemisini yakınlardaki bir gezegene indirmeye karar veriyor. Işınlanma efektleri de tüm Türk özel efektleri gibi biraz garip. ‘‘Atılgan’’ ekibi, yabancı gezegende eksantrik profesör Krater ve asistanı Nancy ile karşılaşıyor. Nancy, mini etekli hanım hanımcık bir kız. Sonra görüntüsü birden değişiyor. Anlaşıldığı kadarıyla filmi yapanlar, Nancy'nin oradaki dört erkeğin gözüne nasıl göründüğünü anlatmak istemişler!

Filmin büyük bir bölümü Ömer'in tuhaf hareketleriyle süslü. Adamın başına gelmedik kalmıyor. Filmin birinci saati süresince Atılgan uzay gemisinin kapılarının her açılışında, orijinal Uzay Yolu dizisinin efektleri kullanılıyor. Filmin ilerleyen dakikalarında bir saçmalık, öbürünü izliyor.

İnanılmaz olaylar, sürekli şekil değiştiren Nancy'nin el yalamaları sonucunda ortaya çıkıyor. Eli yalanan kişi, kendisinden beklenmeyen işler yapıyor. Bir ara ayaklarında botlar bulunan çıplak robot Tarzanlar ortaya çıkıyor. Tarzanların karate tarzı danslarından sonra Ömer aşka gelip üç dört kez olduğu yerde taklalar atıyor. Sonra kameraya bakıp beş takla daha atıyor. Türk sineması, komedi adı altında bir saçmalıklar dizisi sunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!