Tünel’de şenlik rehberi

Güncelleme Tarihi:

Tünel’de şenlik rehberi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2011 21:32

Bugün başlayan Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nin en şenlikli etkinliği, yarın Tünel ve çevresinde yapılacak. Akşam 18.00’den itibaren Tünel, Asmalımescit, Galata ve Şişhane sokakları her zamanki kalabalığın yanı sıra müzikle dolup taşacak. Konserlerin yanı sıra atölye çalışmaları, özel sergiler ve ikramlar olacak.

Haberin Devamı

Galip Dede Sokak’ın taş yolları için bir şarkı bestelenmemiş olabilir, ancak yan yana dizilmiş sayısız müzik mağazası bu açığı fazlasıyla kapatıyor. Galata ve Tünel sokaklarını yüzyıllardır daimi bir kalabalık ve telaş ile bu mağazalardan yayılan müzik dolduruyor. Otelden kafeye, el yapımı hediyelik mağazalarından manava, çorbacıdan dövmeciye ne ararsanız var burada. Bölge yarın hepten şenlenecek, akşam kızıllığında tüm sokakları müzik dolduracak. Ama siz biraz daha erken gidip avareliğin tadını çıkarabilirsiniz.
Etkinlik mekânları arasında bulunan Nardis Jazz Club, Kuledibi Sokak’ta. Sokağın taş yapısıyla neredeyse birleşmiş olan kulübün taş duvarlarını Nardis’in yeşil kapısı ayırıyor.
Her hediyelik eşya, el yapımı takı ve kıyafet mağazasının önünden geçerken renkli tablalara takılıp kalıyorsunuz. Soluklanmak için Galata’nın minik ahşap masa-sandalyelerinde oturup çay içmek ile Cheerybean Coffees’de buzlu kahve içmek arasında kalabilirsiniz ve ikilemi Charrybean’in sokağa saldığı hoş müzik bitirebilir.
Şenliğin başka bir durağı olan Haci Sait Apartmanı’nda yer alan Mısırlı Ahmet’in Ritimhanesini bulmak için Serdar-ı Ekrem Caddesi’ne girmeniz lazım. Burası Galata’nın modern yüzü. Bahar Korçan, Arzu Kaprol gibi Türk tasarımcıların butik açtığı bu sokakta sağlı sollu yerleşmiş manav, tekel ve kasap hâlâ İstanbul’da olduğunuzu hatırlatıyor. Serdar-ı Ekrem Caddesi’nin paralelinde bulunan Kuledibi Kapalı Otopark’ı aklınızın bir köşesine yazmak isteyebilirsiniz. Aynı otoparkı kullanmak size etkinliğin gosteri merkezlerinden olan Salon, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi ve Komün Restoran’da yapılacak olan caz etkinliklerine ulaşımda da kolaylık sağlayacaktır.
Dedik ya, İstanbul Caz Festivali geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Tünel’i bir şenlik alanına çevirecek.
Galata ve Tünel’de kurulacak iki ana sahnedeki ücretsiz konserlerle bütün bölgede bir festival atmosferi yaşanırken gece boyunca seyirciler değişik mekânlar ve sahneler arasında mekik dokuyarak, birbirinden farklı etkinliklere katılacak. Salon, Salt Beyoğlu, Nardis Jazz Club, Hollanda Konsolosluğu Bahçesi, İtalyan Kültür Merkezi ve Galata Cabaret gibi Tünel bölgesinin renkli mekânlarında gece boyunca sahne alacak sanatçılar arasında Okay Temiz, Emin Fındıkoğlu Dörtlüsü, Neil Cowley Trio, The Souljazz Orchestra, Mdungu, Pinettes  Brass Band, East Park Reggae Collective, Elif Çağlar, Jehan Barbur ve Emir Ersoy gibi isimler yer alıyor.

Haberin Devamı


İKİ TİP BİLET VAR

Haberin Devamı

Sınırsız Şenlik bileti, tüm etkinliklerin yanı sıra Hollanda Konsolosluğu Bahçesi ve Pera Palace Hotel’deki konserlere de giriş hakkı sağlıyor. Tünel ve Galata Ana Sahne, The Marmara Pera Cafe, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi ve Tünel KaVe’deki konserler ücretsiz. Konserlerde, mekân kapasitesi aşıldığında girişler geçici olarak durdurulabilir. Tünel şenliği bilet fiyatları 35, sınırsız şenlik ise 50 lira.


ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA SONU NEREYE (9-10 Temmuz)

İSTANBUL’DAN


Gökçeada’ya sörfe: 9 Temmuz 01.30’da hareket. Gökçeada’da isteyenler için iki gün serbest gezi imkânı. İsteyenler içinse iki gün boyunca rüzgâr sörfü ve kiteboard eğitimi. Ulaşım, konaklama ve yalnızca ada turu isteyenler için standart tur paketinin fiyatı 295 lira. Standart paketle birlikte üç günlük malzeme kiralama fiyatı 460, 6 saatlik rüzgâr sörfü eğitimiyse 475 lira. Standart paketle altı saatlik kiteboard eğitimi fiyatıysa 750 lira. İstanbul’a dönüş
11 Temmuz sabahında.
Tel: (216) 442 57 52
www.radikaltur.com

Haberin Devamı


ANKARA’DAN...


Sinop’a: 9 Temmuz 00.30’da Ankara’dan hareket. Kahvaltıdan sonra ilk ziyaret Sinop Kalesi’ne. Ardından Sinop’u dünyaya tanıtan kotra atölyeleri ve Sinop Cezaevi gezileri. Öğleden sonra Sinop’un doğa harikalarını ziyaret; denizin içeri doğru haliç yaptığı Akliman ve yemyeşil ormanı, denizin bir nehir gibi kara içine girdiği Türkiye’nin en büyük fiyordu Hamsilos Fiyordu. Pazar, kahvaltıdan sonra Erfelek’e hareket. Erfelek’te Tatlıca Takım Şelaleleri’nin bulunduğu vadide yürüyüş. Öğle yemeğini Erfelek merkezde aldıktan sonra Kastamonu’da Şerife Bacı Anıtı, Saat Kulesi, Nasrullah Külliyesi ve Etnografya Müzesi ziyaretleri. Fiyatı 260 lira (Ulaşım, konaklama, kahvaltı, rehberlik, Milli Park, müze ve ören yeri girişleri, çevre gezileri) Tel: (312) 235 55 44 www.ayder.com.tr

Haberin Devamı

Kim, kaçta, nerede

18:00 Alt/ Sanat Deliorman Quartet
18:30 The Marmara Pera Café/ Bora Çeliker Trio
18:30 Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi/ BÜMK Caz Korosu
18:30 Tünel Ana Sahne/ Kolektifistanbul
19:00 Alt/ Eren Noyan Quartet
19:00 Galata Ana Sahne/ Original Pinettes Brass Band
19:00 Pera Palas Otel/ Sanem Kalfa Quintet
19:00 Galata Ritimhanesi/ Mısırlı Ahmet Ritim Atölyesi
19:30 Arte İstanbul/ Zeynep Arabacıoğlu Latin Jazz Quintet
19:30 Hollanda Başkonsolosluğu Bahçesi/ Lilian Vieira & Grupo Cariopa
19:30 Salon/ Can Çankaya Quartet
20:00 Tünel Ana Sahne/ Jehan Barbur
20:00 Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi/ Social Inclusion Band
20:00 Nardis/ Spiral Quartet
20:00 X Teras/ Yahya Dai “B” Planı
20:30 The Marmara Pera Café/ Bora Çeliker Trio
20:30 Galata Ana Sahne/ Okay Temiz Ritim Atölyesi
20:30 Alt/ Başak Yavuz Quintet
21:00 Pera Palas Otel/ Emin Fındıkoğlu Quartet Hakan Behlil ile Buluşuyor
21:00 Indigo/ Grooveheadz
21:00 Tünel KaVe/ Sezgi Olgaç
Trio (üç set)
21:30 Salon/ Elif Çağlar
21:30 Tünel Ana Sahne/ Mdungu
21:30 Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi/ Jozi Levi Brazil Project
21:30 Pera Nostra/ Yavuz Baydar-Görgün Taner DJ Set
22:00 Galata Ana Sahne/ East Park Reggae Collective
22:00 SALT/ Neal Cowley Trio
22:00 Miss Pizza/ Radikal Gazetesi Kültür Sanat Ekibi DJ Set
22:30 Alt/ Ece Göksu Quartet
22:30 The Marmara Pera Café/ Bora Çeliker Trio
22:30 Nardis/ Meltem Ege
Quartet (iki set)
23:00 Tünel Ana Sahne/ Emir Ersoy & Projecto Cubano
23:00 Indigo/ Gevende
23:00 Salon/ The Souljazz Orchestra
00:00 Pera Nostra/ Radyo Eksen DJ Set(Güven Yıldız)
00:00 Lokal/ Dearhead
00:00 Flavio/ Size Magazine “It Does Matter!” Partisi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!