TRT’nin yeni dizisi ‘Seddülbahir 32 Saat’ sosyal medyada zirveye oturdu

Güncelleme Tarihi:

TRT’nin yeni dizisi ‘Seddülbahir 32 Saat’ sosyal medyada zirveye oturdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 15:33

TRT’de dün akşam ilk bölümü ekrana gelen ve sadece 4 bölüm sürecek ‘Seddülbahir 32 Saat’ sosyal medya rating sıralamasında birinci sıraya oturdu.

Haberin Devamı

Somera'nın analizine göre 14 Ocak tarihinde sosyal medyada en çok TRT 1'de saat 20:00’da yayınlanan ‘Seddülbahir 32 Saat’ dizisi konuşuldu. İlk kez dün akşam ekrana gelen dizi, Çanakkale savaşlarında Seddülbahir cephesindeki ilk 32 saatlik mücadeleyi anlatıyor.

Diziyi rating sıralamasında sırayla; ‘Fatih Portakal'la Fox Ana Haber’, Fox TV'de yayınlanan ‘Kördüğüm’, Kanal D’de izlenme rekorları kıran ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ dizisi ve Fenerbahçe Lokomotif Kuban karşılaşması izledi.

Çanakkale’de 5 ayrı lokasyonda kurulan 'Seddülbahir 32 Saat' dizi setinin yapım süreci yaklaşık 8 ay sürdü. Sadece 4 bölüm yayınlanacak dizinin çekimleri, 4 ayda tamamlandı. Funda Çetin’in yazdığı ‘Seddülbahir 32 saat’ dizisinin yönetmenliğini Yasin Uslu yapıyor. Yapımını Okur Film’in üstlendiği dizinin müzikleri ise Yıldıray Gürgen imzasını taşıyor.

Haberin Devamı

Dizide; İbrahim Çelikkol, Murat Ünalmış, Uğur Güneş, Dolunay Soysert, İlker Aksum, Gülsüm Ali İlhan, Deniz Celiloğlu, Timur Ölkebaş, Ahmet Mekin ve Okan Yalabık gibi birçok ünlü oyuncular rol alıyor. 

‘Seddülbahir 32 Saat’ dizisinin konusu şöyle: Çanakkale kara savaşlarının başladığı ilk gün olan 25 Nisan sabahı, Binbaşı Mahmut Sabri komutasındaki 1050 kişilik Mehmetçik kendisinden kat be kat üstün düşman birliklerine karşı 32 saat hiçbir yardım ve destek almadan direndi Seddülbahir’de. Ve düşmanın ilerlemesini durdurdu. İşte “Seddülbahir 32 saat” dizisi bu kahramanların hikayesine odaklanıyor.

 

İşte Seddülbahir 32 Saat Tanıtımı:

 

BAKMADAN GEÇME!