Travestilikle ilgim yok

Güncelleme Tarihi:

Travestilikle ilgim yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yıllardır tanıdığımız Huysuz Virjin'in konuşmaları hep belden aşağı, hatta giderek banal bile olmaya başladı bana göre...

- Zaman zaman banal olmuş olabilirim, belki de o anda banallik gerekiyor da ondan. Zamanında, yerinde yaparsanız en müstehcen olan bile izleyecilere ters gelmiyor. Ancak şimdi TV programım beni daha müstehcen yaptı, onu biliyorum. Yener bey, unutmayın ki Huysuz Virjin bir mahalle karısı. Geçkin, çirkin, frapan, kendini hep genç gören, hiç tatmin olmayan bir kadını oynuyorum. Cemiyetimiz içinde de bu tipler var. Beni seyretmekten daha çok kadınlar keyif alıyorlar.

MÜZİĞİ BİLİRİM

Bence Huysuz Virjin'in sesi yok, şarkıları çok kötü söylüyor.

- Türk Müziği repertuvarım çok geniştir. İnci Çayırlı hanımefendi benim bir arkadaşıma ‘‘Bu beyi görüp tebrik etmek istiyorum. Senelerce Konservatuvarda tahsil görenler bile bu kadar doğru, bu kadar güzel söyleyemiyorlar. Kendisine lütfen iletiniz’’ demiş. Eğer siz İnci Çayırlı'dan daha çok nota biliyorsanız söyleyecek bir lafım yok Yener bey.

SAHNEM RENKLİDİR

İnci'yle ilk karşılaştığımda bu konuyu kendisene açacağım, söz. Benim asıl merakım, Seyfi Dursunoğlu'nun içinde travesti duygular taşıyıp taşımadığı. Kadın giysilerine bürünmesinin asıl nedeni bu mu ola?

- Hayır efendim, kesinlikle öyle değil. Benim çorabımın içinden bacağımın kılı görünür, peruğumun kenarından saçım da. Bunun travestilikle hiç alakası yok,. Böyle bir duygum da yok, olmasını da istemezdim. Benim sahnem normal hayatıma hiç uymaz. Ben kendimi renkli bulmuyorum, benim sahnem renkli.

PARAMI BİLMEM

93 milyar lira vergi ödediğine göre Huysuz Virjin güzel kazandırmış Seyfi beye..

- Hiçbir şey kazanmadım beyefendi. Benim vergi ödememin nedeni, 30 senedir çalışıp kazandığım bankadaki paramın faizinin faizini almaları. Bankada kaç param olduğunu vallahi bilmem, mali müşavirim bilir.

İSTANBUL'DA 2 VİLLA

Seyfi bey, Huysuz'un sırtından kazandıklarıyla edindiği mallarının bir beyanını yapar mı dersiniz?

- Hay Allahım yarabbi. Yener bey, siz hiç tatlı konuşmaz mısınız? Altunizade'de bahçe içinde dubleks bir evim var. Ben 1 milyon dolar istiyorum, verilen para 600 bin dolar. Çengelköy'deki bu ev, arsa dahil bana 1 milyon 750 bin dolara mal oldu. Bir de İzmir Narlıdere'de bir daire aldım aldım, 250 metrekare. Bir de 1999 model 5.20 BMW var. Memnun oldunuz mu?..

İKİ YARMICIM VAR

Seyfi beyin malı bizim çenemizi yordu galiba. Sana ne adamlın aylık giderinden.

- Burası biraz masraflı olacağa benziyor. Herhalde 1,5 milyar lira civarında falan. İki kişi çalışıyor ama, yetmeyecek. Temizlik hastalığım olduğu için aşçı tutamam, yemeklerimi kendim pişiriyorum. Bir bahçıvanım var, bir de korumalığımı, şoförlüğümü yapan biri var.

Sahne ve televizyonlardaki

Huysuz Virjin tiplemesiyle yıllardır izleyicileri kahkahaya boğan Seyfi Dursunoğlu, yaptıklarının travestilikle hiç ilgisi olmadığını belirtti. Yaşı ilerledikçe daha duygusallaştığını söyleyen Seyfi Dursunoğlu, Defne Samyeli'ni ve Mehmetçik programını izlerken de gözyaşlarına engel olamıyor.

Kuşu da Huysuz

Seyfi Dursunoğlu'nun ‘‘Huysuz’’ adında bir muhabbet kuşu var. Huysuz Virjin'in huy olarak aynısı. Huysuz

ve Seyfi Dursunoğlu, yan yana gelince birbirlerine sürekli ‘‘Huysuz’’ diye sesleniyorlar.

Haftada 2 gün kahve

Senelerdir sinemaya gitmiyorum. yanıma oturan insan fıstık, fındık yiyor, kokuyor çok rahatsız oluyordum.

Kahveyi haftada sadece iki gün, salı ve perşembe günleri saat 11'de içerim. Her gün 5 çayım vardır. Kolalı Amerikan meşrubatlarından nefret ederim, evime girmez.

Yemeklerden sonra bana hiçbir şey yediremezsiniz. İki saat sonra meyva tamam.

Para isteyenlerden bıktım. Şu anda rahat 10 milyar lira alacağım vardır. Daha geçen hafta bir gazino patronu 4.5 milyar taktı, çekini iade ettim. Memurken ben de borç alırdım ama, hemen öderdim.

Trabzonspor taraftarıyım, son zamanlarda tökezlemesine ise üzülüyorum.

Sokak çocuklarının eğitimi konusunda çalışan bir gruba maddi katkıda bulunuyorum.

Ölümden hiç korkmuyorum. Allahtan tek dileğim pat diye gitmek, altımı temizlemesinler.

Politikacılardan Hüsamettin Cindoruk'u severim, bir de yakışıklı Cem Boyner'in düşüncelerini çok beğeniyorum.

Gençliğimde Rita Hayworth için ölürdüm. Erkek artistlerden ise Robert Taylor ve Tyrone Power hayranıydım. Hep Şeyh Ahmet olmak isterdim. Türk filmleri sevmezdim, hálá da sevmem.

Boğaziçi Lisesi'nde anaokulundan lise 1'e kadar yatılı okudum. Fener'in eski kalecisi Şükrü Ersoy, Beşiktaşlı Ali İhsan, eski Çevre Bakanı Doğancan Akyürek sınıf arkadaşlarımdır. Zeki Müren benden iki sınıf yukarıdaydı. Deniz Koleji'ndeki sınıf arkadaşlarım arasında İzzet Günay vardır.

Kin tutarım, bana yapılanları hiç unutmam.

Çocukken babam bizi çok döverdi

Biz altı kardeştik, çok kalabalık bir ailede büyüdüm ama, ben o zaman da yalnızdım. Babam hem çok mutaasıp, hem de çok despottu. Ağabeylerimin yediği dayakları gördüğüm için babam ne dediyse hepsini harfiyen yapardım. Baba deyince benim aklıma hep dayak gelir. Odada bir tek lamba yakma hakkımız vardı. Lise talebesiyken bile yazlık sinemaya gidemezdim. Namaz kılınacaktır, oruç tutulacaktır, yemeklerden önce dua edilecektir.

Defne Samyeli beni ağlatır

Yaşım ilerledikçe daha fazla ağlar oldum. Mesela Mehmetçik programını şöyle bir izlerken ağlıyorum. Defne Samyeli haberleri okurken ağlıyorum. O kızın enerjisine hayranım. Yüzü nurlu, temiz, abartısı hiç yok, gayet derli toplu okuyor.

Prostatım var

Uzunca bir süredir prostatım olduğu için uyku sorunu yaşıyorum. İki saatte bir tuvalete kalkıyorum. Son kontrollerde normalin büyüğü kadar bulunduğu için cerrahi müdahaleye gerek duyulmadı. İdrar kesemdeki polipi aldılar, tahlilde temiz çıktı. Nasıl olsa bir şeyden gidilecek, onun için önemsemiyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!