Travestilerin sırrını çözdük - Notlar

Güncelleme Tarihi:

Travestilerin sırrını çözdük - Notlar
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 03, 2003 15:57

"Travestilerin sırrını çözdük" haberinin notlarını, detaylarını ayrıca vereceğim demiştim. İşte Şenoy Ordu'nun haber-röportajının ikinci ve son bölümü.

Haberin Devamı

NOTLAR...

"Sapına kadar erkeğim" (Tolga- 27)

O, travestilerle ilişkiye giren erkeklerden yalnızca biri. Kimliğini gizli tutuyor. "Bir kadını bir travestiye asla değişmem" dese de bir travesti ile birlikte olmakta sakınca görmüyor. Nedenlerini o anlatıyor:

"İlk kez iki yıl önce bir travestiyle birlikte oldum. Çok sarhoştum farketmedim. Sabah uyanınca, onu yanımda görünce yüzüne bile bakamadım. Çok pişman oldum, ama sonra da travestilerle ilişkiye girmeye devam ettim."

"Aslında bir travestiyle birlikte olmadan bir büyük rakı içiyorum. Hiç kolay olmuyor yani.
Ama kadınlara onlara yaklaştığım kadar rahat yaklaşamıyorum. Terslenmekten korkuyorum. Kadın fahişeler de paralarının karşılığını verip çekip gidiyorlar. Bir travesti duygusallık da veriyor, size sevgilisiymişsiniz gibi davranıp saygı gösteriyor. O da siz de orgazm da oluyorsunuz. Gerçi bunlar savunma araçları değil."

"Evlenince ne olacak onu da bilmiyorum. Ama karımdır, bir travestiden beklediklerimi ondan beklemem. "

T. "Sen homoseksüelsin yani. Bir erkekle ilişkin oldu mu peki?" diye sorunca sinirleniyor.
"Öyle birşey olur mu? Ben sapına kadar erkeğim. Bir daha böyle şey sormayın. Hayatımda erkek erkeğe bir ilişki yaşamadım. "

*

"Kendi cinsiyle iliÅŸki kuranın ikisi de eÅŸcinseldir"Â

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri A.B.D Başkanı Prof.Dr.Şahika Yüksel, cinsel kimliğin, kimliğimizin önemli bir parçası olduğunu söylerken, "Ancak çeşitli ruhsal sorunlar, eşcinsel ya da heteroseksüel kimselerde, her cinste benzer oranlarda bulunabilir" diyor. Yüksel, biseksüel olmanın da doğrudan psikolojik hasta olmakla aynı şey olmadığını, bugün insanların % 10'unun eşcinsel olduğunu söylüyor.

Eşcinsel:  Kendi cinsiyle ilişki kurar. Bedeniyle barışıktır. Kendi cinsiyle ilişki kuran kişinin birinin eşcinsel, diğerinin heteroseksüel olmasını söylemek olmaz. Her ikisi de eşcinseldir.

Transvesti:  Seksoloji literatüründe adları cross-dressing. Yani karşı cinsin elbiselerini giyenler olarak tanımlanırlar. Ya bir kadınla ilişki kurabilmek için kadın giysisi giymeye ihtiyaç duyan heteroseksüellerdir. Bu bir nevi fetişizme girer. Ya da transeksüeldirler.

Transeksüel: Mutlaka bedeninin deÄŸiÅŸmesini ister. Dış giysi olarak bedenine deÄŸil, içindeki ruha uygun giyinir. Erkek bedeni vardır ama o kadın ruhu taşıdığı için kadın giysileri giyer. Organlarından utanır, iÄŸrenir ve dokunamazlar.Â

Biseksüel: Hayatının farklı veya aynı devrelerinde her iki cinsiyetten kiÅŸiyi de erotik bulabilir.Â

*

Memeden penis, kalın bağırsaktan kadın cinsel organıÂ

Travesti ona göre organıyla barışık bir eşcinsel. Ancak giydiği kıyafetlerle görünüm olarak bir transeksüele benziyor. Onların bir pazar oluşturduğunu, travestilerin sosyal bir acının kurbanları olduklarını söylüyor.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrani Uzmanı Prof.Dr. Gürhan Özcan, "Tıp transeksüellerle, yani bedenleriyle barışık olmayan kişilerle ilgilenir" diyor.

Prof.Özcan, cinsiyet değiştirme amaçlarının vücuduna ters bir ruh yapısında bulunan kişilere yani transeksüellere uygulandığını anlatıyor. "Cinsiyet değiştirme ameliyatları kadından erkeğe ve erkekten kadına yapılıyor. Kadından erkeğe döndürme ameliyatları çok daha zor" diyor.

· Kadın cinsel organı kalın bağırsaktan ve penis derisinden yapılıyor. Erkek cinsel organı da, iriyse hastanın kendi memesinden ya da kol içinden yapılıyor. Penis, kıkırdak ve kemik içeriyor. Bükülebilir, ya da şişip inen protezler mevcut. Testis yapılmıyor, torba konuluyor.
· Ameliyatlarda başarı şansı hasta sigara içmiyorsa %95, hasta günde bir paket sigara içiyorsa %65. Ameliyat sonrası üç hafta sigara içilen ortamlarda dahi bulunmak yasak. Aksi takdirde tüm ameliyatı yinelemek gerekiyor.
· Ameliyat öncesinde uluslararası kodlara uygun psikiyatrik rapor gerekiyor. Ardından endokrinolog, jinekolog, gerekirse ürolog konsültasyonları gerekli. Ameliyat ancak kesin tanı konduktan sonra gerçekleştiriliyor.
· Kadından erkeğe cinsiyet döndürme ameliyatları 10 saat sürüyor. Ameliyata önce jinekolog girip yumurtalık, rahim temizliğini yapıyor. Ardından plastik cerrahi ekibi giriyor.
· Erkekten kadına cinsiyet döndürme ameliyatları 3 saat sürüyor. Testisler ve penis çıkarılıyor. Vajen yapılıyor.
· Ameliyat sırasında bedenin sahip olduğu üreme organı tamamen imha ediliyor.
· Ameliyat sonrası istenilen üreme organı yapılıyor ama sperm de yumurta da sağlanamıyor. Bu nedenle kişi çocuk sahibi olamıyor.
· Ameliyat sonrası kurulan cinsel ilişkilerde, yeni bedenle de haz alınabiliyor. Ancak bu, biraz da ameliyatı yapan hekime bağlı. Hekim yaptığı organa, erojen duyguyu taşıyan pudental sinir dallarını bağladığında, yeni cinsel organ sadece dokunma duyusunu değil, erojen duyuyu da taşıyor.
· Partnerleri profesyonel olmadıktan sonra ameliyat sonrası kiÅŸinin cinsiyet deÄŸiÅŸtirdiÄŸi anlaşılmayabiliyor. Yine de sonuçta Allah'ın yarattığının aynısını yapamayacakları için, ameliyat öncesi hastaya yeni cinsel organının neye benzeyeceÄŸi fotoÄŸrafla gösteriliyor. Â
· Ameliyat sonrası transeksüellerin %95'inde sosyal ve psikolojik iyilik hali görülüyor.      %70'in üzerinde ise cinsel ilişkide mutluluk yaşanıyor.
· Cinsiyet değiştirme ameliyatı olanlar ömür boyu hormon tedavisi olmak zorundalar.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!