Toplum Gönüllüleri için tişört tasarladılar

Güncelleme Tarihi:

Toplum Gönüllüleri için tişört tasarladılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2011 00:00

100’e yakın marka stant açacak; kimi kıyafet kimi takı kimi cilt bakım ürünü kimi çiçek satacak. TOG BAZAR’ın bir de sürprizi var. Arzu Sabancı, Ahu Türkpençe, Elif Dürüst, Özlem Süer, Edwina Özyeğin, Burcu Esmersoy, Ayşe Kucuroğlu ve Sinem Güven gibi isimler bu yıla özel tişört tasarladılar. Toplum Gönüllüleri’nin gençlerin eğitimi, sağlık, çevre, insan hakları, kadınların güçlendirilmesi gibi pek çok farklı alanda uyguladığı sosyal sorumluluk projelerine destek olmak amacıyla satılacak tişörtleri sahipleri anlattı...

Herkes üstüne düşeni yapsın
BURCU ESMERSOY

TOG ile yapılan her proje benim için daha iyiye, doğruya ve güzele doğru bir adım daha ilerlemeyi simgeliyor. Bu nedenle tişört yaratmam istenince bu bakış açısıyla hareket ettim ve bebek adımlarını ellerimle boyadım. Ümit ediyorum ki herkes böyle güzel projelerde üstüne düşeni yapar.
/images/100/0x0/55eacd9ef018fbb8f897af2d


Melek kanatları tasarladım
SİNEM GÜVEN


Meleklerin varlığına ve şansına her zaman çok inanmışımdır. Onların yakınlarımda olduğunu düşünmek kendimi her zaman iyi hissettirir. Melekleri sembolize eden kanatlar tasarladım ki, onlara sahip olan herkes kendini en az benim kadar iyi hissetsin ve gelirinden faydalanacak gençlere şans getirsin...

Kalpten yapmak en kıymetlisi
GAMZE SARAÇOĞLU


Dokunabileceğimiz hayatlara, kalbimizle dokunmak istedim... Bir insanın hayatına katabileceğiniz her şeyi gönülden ve kalpten yapmak en kıymetlisi... Tasarımda insan kalbine insan eliyle dokunabilmeyi anlatmak istedim.

Her şey elimizde
MELTEM TAHRANCI


Bu sürecin de tıpkı takı tasarlamadaki gibi sancılı bir doğum sürecine dönüşeceğini hiç beklememiştim. Elimden geleni yapmaya çalışacağımı söyledim. Ve bir gece saat ikide doğum başladı. Kendimi bir anda fotokopi makinesinde ellerimi çekerken buldum. Bu süreçle birlikte fikirler peş peşe yağmaya başladı. O kadar duygulandım ki seneler önce ‘Pembe Ev’deki gönüllü öğretmenlik yıllarım, devamında Kemer Country kermesimizi düşündüm. Bir anda “her şey elimizde” deyiverdim. Gerçekten, gönülden yaptığımız her şey elimizde; inandığımız projelere destek vermek, ihtiyacı olan insanlara manen ve madden yardım etmek...

Şans getiren yusufçuk
ZEYNEP ÖZÇOBAN


Yusufçuk figürünün şans getirdiğine inanıyorum, evde ve ofiste her yerde görebilirsiniz, hatta iki tane de dövmem var. Bu yüzden tişörtlerde de bu motifi kullandım. Bugüne kadar kendim için arayıp bulamadığım bu tişörtleri hayata geçirme şansım olduğu için çok mutluyum, umarım giyen herkesin şansı bol olur.

Giyenler de gülümsesin
AHU TÜRKPENÇE

Tişörte sevdiğim ve beni mutlu eden her şeyi koymaya çalıştım. Umarım bu tişörtler sahiplerini hep gülümsetir. Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın her zaman yanındayım. Asla vazgeçmemeniz dileğiyle.

Erken evlendirilen kızlar beni acıtıyor
ŞEBNEM ÇAPA


Ülkemdeki bütün kızgınlıkların, hiddetin, şiddetin eğitimsizlikten olduğu gerçeğinin farkında olmak zorundayız ve bu projeye canı yürekten destek veriyorum. Aydın olmanın yolu eğitimden geçer, diyerek beyaz tişörtlerde kendimi bir şekilde ifade etmeye çalıştım, hala ilköğretimi bile tamamlayamadan evlendirilmek zorunda bırakılan küçük kızlar var ve bir anne olarak bu gerçek beni çok acıtıyor.

Umarım samimiyetim herkese geçer
AYŞE KUCUROĞLU


Söz konusu olan TOG gibi, çalışmalarını hayranlıkla izlediğim bir vakıf olunca en doğru yaklaşımın samimiyet olduğuna inandım. Bu nedenle aklıma gelen ilk fikirleri samimiyetini kaybetmemesi için üzerinde düşünmeden hayata geçirdim. Farklı farklı tişörtler tasarladım. Değişik bakış açılarını gösteren genç figürlerinin olduğu bir tişört ya da Paris’le ilgili aklıma gelen her türlü figürü işlediğim tişörtler var. Yaz öncesi önceliklerimden biri olan diyeti de bir başka tişörte konu aldım. Umarım bu tasarımları satın alanlar da vermeye çalıştığım samimiyet duygusunu hisseder; TOG ve gençlerimiz için bir adım da onlar atar.

BAŞKA KİM YAPTI

Arzu Atabarut, Arzu Sabancı, Aslı Soyak, Aylin Tahincioğlu, Aytül Türkmen, Bahar Korçan, Barbaros Şansal, BNG, Deniz Berdan, Edwina Özyeğin, Elif Dürüst, Esra Dermencioğlu, Etel Baher, Günseli Kato, İdil Fırat, İdil Tarzi, Özlem Süer, Serra Taşkent, Serra Türker, Siren Ertan, Şirin Yalçın ve Yıldırım Mayruk.

GELEN PARA NEREYE HARCANACAK

Tişörtlerin geliri TOG’lu gençlerin Hakkari, Siirt, Erzurum ve Diyarbakır’daki sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeleri yapılan eğitimlere harcanacak. Bu eğitimlerde sivil toplum, proje yönetimi, gönüllülük ve ekip çalışması gibi bilgiler iki günlük atölye çalışmalarıyla gençlere aktarılıyor. Eğitimler sonrasında gençler kendi çevrelerindeki sosyal konuların çözümüne katkıda bulunmak amacıyla çeşitli projeler tasarlıyor ve uyguluyor.

KİMDİR BU TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), gençliğin enerjisini toplumsal faydaya dönüştürmeyi amaçlayan bir değişim ve dönüşüm projesi. Aralık 2002’de kurulan vakıf, gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde toplumsal barış, dayanışma ve değişimi amaçlıyor. Toplum Gönüllüsü gençler üniversitelerinde kulüp, topluluk veya grup olarak örgütlenerek, belirledikleri ihtiyaçlara göre ‘sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri’ni hayata geçiriyor. Bu projeler, sadece topluma katkı sağlamakla kalmıyor, gençlerin aktif birer yurttaş olmasını sağlıyor ve kişisel gelişimlerini destekliyor. Geçen yıl 86 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen TOG Bazar’a 1300 kişi katıldı. İlk dört organizasyonunda stant kiralama ve biletli kapı girişinden 750 bin liranın üzerinde gelir; Toplum Gönüllüleri Vakfı projelerine aktarıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!