Tiyatro Festivali'nin biletleri satışa çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro Festivalinin biletleri satışa çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2006 13:16

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 11 Mayıs ile 6 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan 15. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında gerçekleşecek 4. Uluslararası Tiyatro Olimpiyatları'nın biletleri satışa sunuldu. Tiyatro Festivali ve Tiyatro Olimpiyatları’nda Türkiye'nin yanısıra dünyanın çeşitli ülkelerinden toluluklar sahne alacak.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü tiyatro ve dans topluluklarından 10 yabancı oyun ve Türkiye’den 15 oyun olmak üzere 60’ın üzerinde gösteri ile 12 farklı mekanda tiyatroseverlerin karşısına çıkacak olan İstanbul Tiyatro Festivali ve Tiyatro Olimpiyatları’nın biletleri; Biletix satış noktaları, Biletix Çağrı Merkezi (216) 556 98 00, www.biletix.com
sitesinin yanısıra AKM Gişesi’nden (10.00 – 18.00 saatleri arasında) satın alınabilir.

Fiyatları 10.-YTL ile 90.-YTL arasında değişen bilet alımlarında kredi kartı geçerli olacak. Her gösteride tam biletlerin yanı sıra öğrenci ve 65 yaş üstü izleyiciler için indirimli bilet de satılacak. İstanbul Kültür Sanat Dostları üyeleri Festival biletlerinde “IKSD üyelerine özel indirim”lerden yararlanabilecekler.

15. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali ve 4. Uluslararası Tiyatro Olimpiyatları, 11 Mayıs Perşembe günü Theodoros Terzopulos’un yöneteceği ve İKSV, Attis Tiyatrosu, Tiyatro Olimpiyatları, Epidaurus Festivali ortak yapımı olan  “Persler” adlı oyunla başlıyor.

Haberin Devamı

Festivalin konukları arasında; Belçikalı plastik sanatçı, tiyatrocu, koreograf ve yazar Jan Fabre, tiyatro dünyasında ‘maestro’ olarak anılan Yuri Lyubimov, İtalyan tiyatro geleneğinin en tanınmış topluğu olan Piccolo Teatro di Milano, Japonya’dan Tadashi Suzuki, dünyaca ünlü tiyatro ustası Peter Brook, Belçika’dan Rosas Dans Topluluğu ve İsveçli topluluk Cullberg Balesi gibi topluluklar yer alıyor.

Ayrıca “Genç Tiyatro” başlığı altında daha önce Festival’e hiç katılmamış, genç, profesyonel tiyatro ve dans toplulukları da yeni projeleri ve  birbirinden çarpıcı oyunlarla sanatseverlerin karşısına çıkacak.

15. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali ve 4. Uluslararası Tiyatro Olimpiyatları program föylerine, AKM ve İKSV merkezinde (İstiklal Caddesi No:146, Beyoğlu) ulaşabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için : www.iksv.org/tiyatro

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!