Tibbi malzeme isteniyor

Güncelleme Tarihi:

Tibbi malzeme isteniyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Acil olarak saglanmasi gereken malzemeler arasinda tetanoz ve kangren serumlarinin yanisira ameliyat masasi, narkoz, hemodiyaliz makinesi gibi cihazlar da yeraliyor. Degirmendere Sahra Hastanesi'ne birer doktor ve hemsire araniyor.

Valilik, enkaz altinda canli bulunup bulunmadigini anlamak icin cok acil termal kameralara ihtiyac oldugunu bildirdi. Istanbul Buyuksehir Belediyesi'nden ise yatak, battaniye, naylon branda ve un ihtiyaci oldugu belirtildi.

Istanbul Valililigi'nin aciklamasinda siraladigi deprem bolgelerinin acil ihtiyac duydugu maddeler soyle: Termal kamera , cerrahi set, tetanos serumu, gazli kangren serumu, yilan-akrep serumu, solunum cihazi, seyyar dus kabini, klor tableti, soguk zincirde nakledilecek ilaclar icin kap, dumanlama sirt motoru, sirt tipi pulvarizator, cop torbasi, ameliyat lambasi, ameliyat masasi, anestezi (narkoz) cihazi, seyyar mutfak, hemodiyaliz cihazi, jenerator, toz kirec, deterjan, antiseptik madde, vidanjor, seyyar tuvalet, cop kamyonu, asi, giyecek, ic camasiri, hijyenik ped, cocuk mamasi, ceset torbasi, cocuk bezi, bebek mamasi, dondurulmus gida, dayanikli gida ve konserve.

Deprem bolgelerine yardimda bulunmak amaciyla 26 sivil toplum kurulusunca olusturulan ‘Deprem Icin Sivil Koordinasyon Merkezi’ne, afet bolgelerinden acil ihtiyac listeleri geldi. Istenenler arasinda jenerator, cadir, sogutmali kamyon ve kamyonet, bebek mamasi ve bezi, hijyenik kadin bagi, megafon, ayakli sedye, seyyar tuvalet, dizustu bilgisayarlar, cep telefonlari, cep telefon kartlari ve battaniyelerin yani sira cesitli ilaclar da yer aliyor.

Cadirkent cadir istiyor

Ote yandan, Istanbul Buyuksehir Belediyesi’nce deprem bolgelerinde baslatilan cadirkent kurma calismalarinin surdugu belirtilerek, 1000 cadira daha ihtiyac duyuldugu ve bu konuda yardimda bulunmak isteyenlerin Istanbul Buyuksehir Belediyesi Kriz Merkezi’nin 0 212 512 55 00 (Dahili 400-401) telefonlarina basvurabilecekleri bildirildi.

Degirmendere Sahra Hastanesi’nin de, ishal icin tuz, seker solusyonu, antidiamenik ishal ilaci, torimid, kloramfecikol, tetrasiklin, tetanoz asisi, musluklu su bidonu, 1 doktor, 1 hemsire ve bir saglik memuruna ihtiyaci oldugu bildirildi. Yardim etmek isteyenler 0212 245 56 02-03, 0212 292 68 23 numarali telefonlari arayabilecekler.

Psikolog araniyor

Bu arada valilik bunyesinde kurulu Gonulluler Grubu’nda gorev almak isteyen sosyoloji, psikoloji, halkla iliskiler egitimi almis ogrenciler arandigi bildirildi. Yapilan aciklamaya gore, deprem bolgelerindeki halka sosyal hizmetler alaninda hizmet verecek gruba katilmak isteyenlerin, 0 212 520 28 34 numarali telefona basvurmalari istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!