Tıbbi kalite

Güncelleme Tarihi:

Tıbbi kalite
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 1997 00:00

Tıp elektroniği sektöründe faaliyet gösteren Siemens Tıp Bölümü, ISO 9002 Kalite Güvencesi Sistem Belgesi'ni almaya hak kazandı. Bu alanda ilk kez ISO 9002 belgesi veriliyor. Eğer ISO 9002 kalite belgesinin ne olduğunu merak ediyorsanız, basitçe, Uluslararası Standartlar Organizasyonu tarafından belirlenen ve dünyanın çok sayıda ülkesinde geçerli olan kalite standartlarını ifade ettiği söylenebilir. O firmanın uluslararası düzeyde bir kalite yönetimini gerçekleştirebildiğini gösteriyor.
Haberin Devamı

Tavuk suyu çorba

Houston Methodist hastanesinden Michael Gold, tavuk suyu çorbanın soğuk algınlığını tedavi ettiğini söylüyor. Bunun en önemli sebebi ise kişiyi terletmesi. Ayrıca tavuk suyu çorbanın içerdiği bol miktardaki potasyum vücudun su kaybetmesini de önlüyor. Protein açısından zengin olmasına karşın çok az yağ içermesi de çorbanın avantajlarından. Hastalık sırasında yağ sindirimi zorlaşıyor, tavuk suyu çorba ise çok kolay sindirilebiliyor. Ayrıca sinüslerin de açılmasını sağlıyor.

İşitme engelliler

Türkiye'nin batılı anlamdaki ilk ve tek işitme engelliler ilköğretim okulu olarak nitelendirilen merkez geçtiğimiz günlerde açıldı. Dünyanın sayılı merkezlerinde kullanılan doğal-işitsel-sözel metod burada da uygulanacak. Özel eğitim görmüş 10 personel, 34 öğrenciye hizmet verecek. Eğer daha fazla bilgi almak istiyorsanız, Melih Berk'i arayabilirsiniz, 0212 241 11 26 ve 0212 234 11 41.

Akneye domates

Domates-leri küçücük parçalar halinde doğrayın. Sonra nefret ettiğiniz sivilcelerin üzerine yerleştirin. Yani bir domates maskesi hazırlayın ve uygulayın. Maske yarım saat kadar yüzünüzde kalsın. Daha sonra soğuk suyla temizleyin. Ayrıca üç hafta boyunca günde üç bardak domates suyu içmek de çok yararlı. Toksinlerden bu yolla kurtulabilirsiniz.

MS kongresi

Nörolojik hastalıklardan Multipl Skleroz ile ilgili büyük bir kongre 2-5 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da Polat Renaissance yapılacak. Dünyanın çeşitli ülkelerinden bine yakın uzman katılıyor. Türkiye'de bu zenginlikte yapılan ilk uluslararası MS kongresi. Türkiye'de otuz bin kişinin MS'den mustarip olduğu tahmin ediliyor. Genellikle 20-40 yaşları arasında ortaya çıkıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!