The Famous Grouse'la Sinema Keyfi

Güncelleme Tarihi:

The Famous Grousela Sinema Keyfi
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2004 21:31

Jack Nicholson’ın hayatından esinlenilerek çekildi

Diane Keaton’a en iyi kadın oyuncu dalında Oscar adaylığı getiren Aşkta Her Şey Mümkün, haftanın sıkı oyuncu kadrosuyla dikkat çeken romantik komedisi. Usta oyuncu Jack Nicholson, uslanmaz çapkın rolünde. Gerçek hayatında da kendinden çok genç kadınlarla birlikte olan Nicholson’ın senaryonun yazım aşamasında oldukça faydası dokunmuş. 58 yaşındaki Diane Keaton, son olarak Kimlik (Identity)’de izlediğimiz Amanda Peet ve Matrix serisinin yıldızı Keanu Reeves filmin başrollerini paylaşan diğer isimler. Yönetmen, yine bir romantik komedi olan Kadınlar Ne İster’den hatırlayacağınız Nancy Meyers. Film, sadece genç kadınlarla çıkan yaşlı çapkın Harry’nin, sevgilisinin annesine aşık olmasıyla gelişen olayları anlatıyor. Film ABD’de gösterime girdiği sıralarda Nicholson ve Keaton arasında gerçek aşk dedikoduları çıkmış, fakat Diane Keaton tüm bunların film gişe yapsın diye Jack Nicholson tarafından uydurulduğunu iddia etmişti.

Harry Sanborn (Jack Nicholson) sadece 30 yaşın altındaki kadınlarla çıkan müzmin bir bekardır. Son sevgilisi Marin’le (Amanda Peet), annesinin Hamptons-New York’taki kumsal evinde romantik bir haftasonu geçirmek üzeredir ki, göğsünde ağrılar başlar. Marin’in dul bir oyun yazarı olan annesi Erica Barry (Diane Keaton), istemeyerek iyileşene kadar Harry’ye bakmayı kabul eder. Baş başa kaldıklarında, Harry Erica’yı çekici bulduğunu fark eder. Harry’nin 30 yaşındaki seksi doktoru Julian Mercer da (Keanu Reeves) Erica’nın peşine düşünce bir romantik kargaşa başlar.

Romantik / Komedi - AŞKTA HER ŞEY MÜMKÜN

SOMETHING’S GOTTA GIVE
Yön:
Nancy Meyers
Oyn: Jack Nicholson, Diane Keaton, Keanu Reeves, Amanda Peet


Doğum kontrolü nedir bilmeyen aile

Amerikalı komedyen Steve Martin’in tam 12 çocuklu bir aile babasını canlandırdığı bir komedi Sürüsüne Bereket. Diğer Steve Martin filmlerinden pek bir farkı yok. Martin’e yine aile komedilerinin tanıdık anne figürü Bonnie Hunt eşlik ediyor. Hunt’ı, Beethoven, Jumanji, Jerry Maguire, Yeşil Yol gibi filmlerden hatırlayacaksınız. İş dolayısıyla 12 çocuğuyla birlikte küçük bir kasabadan büyük şehre taşınıp, uyum sağlamaya çalışan ailenin hikayesi anlatılıyor. Yönetmen Shawn Levy. Sürüsüne Bereket, 1950 tarihli ve aynı adlı bir başka yapımdan esinlenilerek çekilmiş.

Tam 12 çocuklu Baker Ailesi, baba Tom Baker’ın şehirde iş bulması üzerine, yaşadıkları kasabayı bırakıp, yeni bir hayata başlar. Tom Baker, sonunda hep istediği işe, futbol koçluğuna başlamış, anne Kate Baker da, kitabını yayınlatma fırsatı bulmuştur. Anne, yayınevleriyle görüşmek için sık sık dışarıda bulunmak zorunda kalır. Böylece Tom, işinden arta kalan zamanlarda, evdeki bir düzine çocukla uğraşmak zorunda kalır.

Komedi - SÜRÜSÜNE BEREKET

CHEAPER BY THE DOZEN
Yön:
Shawn Levy
Oyn: Steve Martin, Bonnie Hunt


Fatih Akın’ın olay filmi gösterimde

Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın’ın Türkiye’de gösterime giren bir önceki filmi Kısa ve Acısız, kendine çok az salonda ve çok kısa süreyle yer bulabilmişti. Oysa bu yıl Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı ödülünü kazanan Duvara Karşı’yı duymayan kalmadı. Yönetmenini Avrupa’ya tanıtan sansasyonel film, festivalin hemen ardından Türkiye’de de vizyona giriyor. Son birkaç haftadır özel hayatı didik didik edilen Sibel Kekilli dışında, Birol Ünel, Catrin Striebeck, Güven Kıraç ve Meltem Cumbul rol alıyor. Filmin çekimleri geçen yıl mayıs ayında Hamburg’da ve İstanbul’da yapıldı. 30 yaşındaki yönetmen Fatih Akın, yine aşk ve kaderle örülü bir hikaye anlatıyor.

Bir intihar girişiminin ardından yatırıldığı hastanede psikiyatrik tedavi gören uyuşturucu bağımlısı Cahit, Türk asıllı bir Alman vatandaşıdır. Ailesinin baskısı sebebiyle intihara kalkışan Sibel de, aynı hastanede yatmaktadır. Genç kız, sırf ailesinin baskısından kurtulabilmek için hastanede tanıştığı ve kendinden 20 yaş büyük Cahit’i evlenmeye ikna eder. İlk başta bir çıkar birlikteliğinden ibaret olan bu evlilik, zamanla aşka dönüşecektir.

Dram - DUVARA KARŞI

GEGEN DIE WAND
Yön:
Fatih Akın
Oyn: Sibel Kekilli, Birol Ünel, Meltem Cumbul, Güven Kıraç, Catrin Striebeck


Evlilik üzerine bir İtalyan komedisi

Benimle Evlenir Misin?, İtalya’da geçen yıl en çok izlenen ve en sevilen filmlerden biri. Bu romantik komedinin başrollerinde yeni nesil İtalyan oyuncular Stefanio Rocca ve Fabio Volo var. Yönetmen ilk sinema filmine imza atan Alassandro D’Alatri.

Filmin konusu kısaca şöyle: Tommaso ve Stephanie birbirine deli gibi aşık bir çifttir. Oldukça ilginç bir nikah töreniyle evlenirler, bir süre sonra bir de bebekleri olur. Ancak karşılarına beklenmedik olaylar çıkacaktır. Tommaso ve Stephanie için her şey evliliklerinin başında olduğu gibi toz pembe değildir artık. Akrabalar, arkadaşlar, komşular, iş hayatındaki başarısızlıklar, mali sorunlar sonunda çiçeği burnunda çiftin ilişkisini yıpratır. Romantik hayallerle başladıkları evlilikleri başarısız olmuştur. Genç çiftin evliliklerini kurtaracak şey, aslında sorunlarının altında gizlidir. Aşklarını, gündelik hayatın dertlerinden kurtarabilecekler midir?

Romantik/Komedi - Benimle Evlenir misin?

CASOMAI
Yön:
Alessandro D’Alatri
Oyn: Stefania Rocca, Fabio Volo, Gennaro Nunziante
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!