Tepeden tırnağa mutluluk

Güncelleme Tarihi:

Tepeden tırnağa mutluluk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2004 00:05

Sütlü, ballı, ipek proteinli ya da şekerli yeni bakım ürünleri baştan ayağa sadece enerji vermekle kalmıyor aynı zamanda vücudun mutluluk hormonunu harekete geçiriyor.

Biliyor musunuz, mutluluk aslında ciltte oluşuyor. Çünkü endorfin ve kendimizi mutlu hissetmemizi sağlayan iyi hormonları oluşturan reseptörlerin çoğu ciltte bulunuyor. Cildimizi yumuşakça kremlerken bile işte bu reseptörleri aktive ediyoruz ve bize mutluluk hissi vermelerine neden oluyoruz. Örneğin, ipek proteinleri içeren bakım ürünleri kendimizi mutlu hissetmemizi sağlayan ürünler arasında yer alıyor. Çünkü ipek yapı olarak insan cildine çok yakın. Cildi pürüzsüz kılıyor, kurumasını önlüyor hatta kırışıklıkların oluşmasını engelliyor.

Kleopatra’nın güzellik sırrı; süt...

Yaz aylarında birçoğumuzun tercihleri arasında parfümlü vücut pudraları yer alıyor. Cildimizin yumuşaklığını yeterince hissetmemizi sağlıyor, vücudumuzdaki nemi depolayarak koruyucu bir bakım yapıyor. Nasıl, kendimizi süt banyosu yaparken hayal ettiğimizde dudak kıvrımlarımız yukarı çıkıyorsa, bileşiminde süt bulunan ürünler de cildimizde buna benzer bir etki bırakıyor. Üstelik sütün mükemmel bir etkisi daha bulunuyor; gençleştiriyor ve güzelleştiriyor. Sütteki proteinler cilde pürüzsüz bir görünüm sağlarken, bileşimindeki şeker ve mineraller de cildi nemlendirme görevi görüyor. Parlak ve sağlıkla ışıldayan bir cildin sırrı ise süt asitlerinde gizli. Proteinler ve peptit elastin ve kolajen liflerinin oluşumunda etkili. Bu yüzden, birçok yüksek teknolojili kozmetik ürününün bileşiminde bu biyolojik enerjinin yer alması da şaşırtıcı değil.

Eğer siz de Kleopatra gibi bir güzelik banyosunun hayalini kuruyorsanız o zaman banyo suyunuza bir litre su ve bir yemek kaşığı bal ekleyerek mutluluğun tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Bal da tıpkı süt gibi bileşimindeki yüksek şeker oranıyla vücut için tam bir nemlendirici kaynak. Bu yüzden doğal balsamlı şampuanların yorgun görünümlü saçlara yeniden hareket ve enerji kazandırmaları mucize değil.

Hem beden hem de ruhumuza taze bir şeker enerjisi veren enerji aromalı tatlı duş peeling’leri arasında limon ve portakal öne çıkıyor. Cilt yüzeyindeki ölü deri hücreleri şekere yapışıyor ama aynı zamanda hassas mikro kürecikler cildi gerginleştiren mikro-sirkülasyonu aktive ediyor. Özellikle burnun üzerinde heyecan verici turunç kokusu kendimizi mutlu hissetmemizi sağlıyor.

CANLI VE PARLAK SAÇLARIN SIRRI

Evde kolaylıkla hazırlanabilen ballı saç bakım reçetesi, hem kolay hem de oldukça ucuza mal oluyor. Güneşin yıprattığı saçlar, balın sihirli etkisiyle eski güzelliğine ve sağlığına yeniden kavuşuyor. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu bakımı, satın alacağınız kozmetik bakımlarından çok daha ucuza gelecektir.

Saç bakım maskesi

1- 2 yemek kaşığı çam veya çiçek balı, bir limondan elde edilen suyla karıştırarak oluşturulan maskeyi kuru saçlara sürün ve 10 dakika bekletin. Daha sonra iyice durulayın. Haftada bir kez uygulanan bu doğal maske ile saçlarınızın çok daha doğal ve parlak bir görünüm kazandığını göreceksiniz.

ÜRÜN MARKET

Hem şekilli hem bakımlı

Elidor’un boyalı, gölgeli ve röfleli saçlar için geliştirdiği ‘Krem 7/24’ özellikle yaz aylarında güneşin olumsuz etkilerine karşı saçları koruyor. Markanın şekillendirici ve koruyucu 7/24 serisinin düz, hafif dalgalı, kıvırcık, dalgalı ve çabuk sönen ince telli saçlar için olan üç çeşidi daha bulunuyor.

Stresten kurtuluyoruz

Hyatt Regency İstanbul, Uzakdoğulu masörlerin özel masaj teknikleriyle günün tüm stresini üzerinizden atmaya yardımcı oluyor. Havuz başında sizin için özel olarak kurulan masaj çadırında el ve ayak masajı refleksoloji ve shihatsu keyfini doya doya çıkarmaya ne dersiniz?

Önleminizi alın

RoC Minesol güneş ürünleri, cildinizde UV ışınlarının sebep olduğu yıpranmayı engelliyor ve güneşin zararlı etkilerine karşı kalıcı koruma sağlıyor. Duş, kumla temas ve havluyla kurulanma sonrasında da etkisini koruyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!