Teoman’la karşılaşmadan düet yaptık

Güncelleme Tarihi:

Teoman’la karşılaşmadan düet yaptık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2010 00:00

Atiye, geçtiğimiz sene çıkardığı ve kendi adını taşıyan albümüyle müzik dünyasına hızlı girdi. Muamma ve Salla adlı şarkıları, gece kulüplerinin en çok çalınan parçaları arasındaydı. Seksi dansı ve fiziğiyle de dikkat çekiyordu. Şimdi, aynı albümden, Teoman’la düet yaptığı “Kal” isimli şarkısının klibiyle listeleri zorluyor.

Haberin Devamı

Müzik yeteneğini amatör darbukacı babasından, sesini annesinden aldığını söylüyor. Kendini; yaşam tarzı ve müziğiyle melez olarak tanımlıyor. Başarısını da buna bağlıyor: “Müziğimde pop, rock, hip hop, oryantal ezgileri doğru şekilde sentezleniyor. Bu da başarıyı getiriyor. Ben Türkiye’nin ne Beyonce’u ne de Jennifer Lopez’iyim. Türkiye’nin Atiye’siyim” diyor.

Atiye Deniz (21), Hollandalı bir anne ile Türk bir babanın kızı. Almanya’nın Bremen şehrinde doğdu.
Dansa merakı küçük yaşlarda başladı. Beş yaşında bale dersleri aldı, ardından caz, modern dans ve hip hop dersleri geldi. Sekiz yaşında piyano çalmayı öğreniyordu. 13 yaşındayken, sesine çok güvenmese de, acaba şarkı söyleyebilir miyim diye düşünmeye başladı? Ailesi onu bu sefer şan derslerine yönlendirdi.
Bu arada bütün bu eğitimleri farklı ülkelerde aldı. Çünkü ailesi organik tarımla uğraşıyordu ve iş için değişik ülkeleri dolaşmaları gerekiyordu. ABD, Türkiye, Hollanda ve Almanya arasında mekik dokudular. “Her gittiğiniz ülkede yeni insanlarla arkadaşlık kurmak, okullara alışmak çok zordu. Tabii faydalarını da inkar edemem. Almanca, Hollandaca, İngilizce, Fransızca ve Türkçe olmak üzere beş farklı dil öğrendim. Bu da bana farklı kültürlerin kapılarını açtı. Yeniliklere daha açık olmamı sağladı” diyor.
17 yaşında yaptığı bir Türkiye ziyareti, profesyonel olarak müziğe atılmasına imkan tanıdı. Aranjör arkadaşı Arda Kaynak’la besteler yaptı ve ilk stüdyo albümü “Gözyaşlarım”ı 2007’de çıkardı. “Don’t Think” isimli şarkısı, özellikle internet üzerinde popüler oldu. Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde “En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı” seçildi. Nazan Öncel’e turnesinde eşlik etti. Bu konserler, müzisyen İskender Paydaş ile tanışmasını sağladı. Atiye’nin bestelerini dinleyen Paydaş, onunla çalışmak istedi. Sony Music’den de albüm teklifi gelince, kendi müzik listelerinin ilk sırasında buldu.

Haberin Devamı

Herkes yurtdışına açılmaya çalışıyor. Siz Almanya’dan Türkiye’ye geldiniz...
- Köklerim burada olduğu için hep burada başarılı olmak, müziğimi ilk kez burada tanıtmak ve bir albüm çıkarmak istedim.
Peki Eurovision için Almanya’dan ve Türkiye’den teklif gelse, hangi ülke adına katılırsınız?
- O yarışma sadece sanat adına yapılmıyor. Farklı konular var. Katılırsam Türkiye adına katılırım. Ama Türkiye’den teklif gelmez Almanya’dan gelirse ne yapacağım?
Şarkı sözü yazmaya 16 yaşında başladınız. Nedir sizi söz yazmaya iten?
- O an yaşadığım bir aşk vardı. Zaten bütün şarkılarım kötü şekilde biten o aşkıma yazıldı. Beni çok üzdü. Ama o üzüntüler olmasaydı bu şarkıları yazamayacaktım. Şimdi yaşadıklarımın kişiliğime bir çok şey kattığını görüyorum. Ayrıca özel hayatımı çok paylaşan biri değilim. Hep içime atıyorum. Bu yüzden yaşanan aşk acıları şarkı sözlerime yansıyor. Sözlerimle biraz da feminist durmaya çalışıyorum.
Feminist misiniz?
- Tam anlamıyla öyle değil. Bir ilişkide eşitliğe inanıyorum. Kadın ve erkek için tek bir tip belirlenmesine karşıyım. Sonuçta hızlı araba kullanan kadın da, alışveriş yapmayı seven erkek de var.
Salla şarkısındaki gibi “dertleri sallayan” bir kadın mısınız?
- Evet. Birisi beni bilinçli şekilde üzerse tekrarlamasına izin vermem. Hayatımdan çıkarırım. Asla bir erkeğin peşinden koşmam. Üzen erkeği affetmem.
Klipte bir sürü erkek size kendini beğendirmeye çalışıyor ama siz pas vermiyorsunuz...
- Ben iyi kalpli birini arıyorum. Ayrıca olgun olmalı. Çocuksu oyunlara tahammülüm yok.

Haberin Devamı

SAHNEDE GÜZEL VE SEKSİ OLUYORUM

İnternet forumlarında hayranlarının seksi bulduğu Atiye bunun aksini savunuyor: “Bence seksi falan değilim. Kendimi olduğum gibi seviyorum. Ayrıca seksapel içinizde olmalı. Seksi olmaya çalışarak olamazsınız. Sanırım danslar ve şarkılar beni sahnede değiştiriyor. Başka bir dünyanın içine giriyorum. Oradaki Atiye güzel ve seksi oluyor.

Türkçem şarkı söylerken gayet iyi, hiç bir problem yok. Ama konuşurken zorlanıyorum. Kelimeler aklıma gelmiyor. Dilimi ilerletmek için bol bol kitap okuyorum.

HADİSE’YLE TARZLARIMIZ AYRI

Hadise’yle ilk çıktığım dönemlerde kıyaslandık. İkimiz de yurtdışında yaşadık. Ama kliplerimi çektikten sonra ne kadar farklı olduğumuz ortaya çıktı. Tarzlarımız çok ayrı.

Haberin Devamı

KAYIT DA ÇEKİMLER DE AYRI YAPILDI

Kal şarkısında Teoman’la düet yapan Atiye, Teoman’la ortak bir arkadaşı aracılığıyla tanıştığını söylüyor: “Şarkı düet söylenecek bir parçaydı. Tarzı benden farklı ve erkek bir isim düşündük. Bu yüzden Teoman’a karar verdik. Şarkıyı ayrı ayrı kayıt ettik. Klip de ayrı ayrı günlerde çekildi. Yani hiç biraraya gelmeden düet yaptım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!