Ufuk Bayraktar: Yolda saygı görüyorum

Güncelleme Tarihi:

Ufuk Bayraktar: Yolda saygı görüyorum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 14:26

“Ezel” dizisiyle ünlenen Ufuk Bayraktar, yeni sezonda “Vatanım Sensin”in oyuncu kadrosuna dahil oldu. Dizide Dağıstanlı rolüyle izleyici karşısına çıkan Bayraktar, “Oynadığım karakterler genellikle merhametli ve güçlü oluyor. Bu nedenle insanlar yolda beni görünce saygıyla yaklaşıyorlar. Bu da onore ediyor insanı” diyor.

Haberin Devamı

◊ Bu sezon “Vatanım Sensin” dizisinin oyuncu kadrosuna dahil oldunuz, öncelikle hayırlı olsun diyelim... Projeye dahil olma süreciniz nasıl gelişti?
- Teşekkür ederim. Yağmur-Durul Taylan kardeşlerin “Vavien” filmini izledikten sonra “Dünyada Coen kardeşler varsa, bizde de Taylan kardeşler var” demiştim. Hakikaten daha önce işlerini takip ettiğim ve çok beğendiğim yönetmenlerden bu teklif gelince çok mutlu oldum. Kendileriyle bizzat tanıştıktan sonra da onlarla çalışacak olmak daha da heyecan verdi ve teklifi hemen kabul ettim.

◊ Dizide canlandırdığınız Dağıstanlı nasıl biri? Ona hayat verirken nelere dikkat ettiniz?
- Dağıstanlı ismi gibi bulunduğu dağlarda hakimiyetini kurmuş, vatanı için canını verebilecek hatta bu uğurda ölünmesi gerektiğine inanan, ayaklanmaları da bastıran, gücünü bileğinde ve yüreğinde taşıyan gözü kara bir vatan evladı...

Haberin Devamı

Ufuk Bayraktar: Yolda saygı görüyorum



ŞEKLE ŞEMALE ÖNEM VERMEM

◊ Karakteriniz için özel bir hazırlık yaptınız mı?
- Vatanını seven biri olarak; vatanını seven bir kahramana hayat vermek için özel bir hazırlık yapmaya gerek kalmıyor. Karakter, insanın yüreğinde ruh buluyor zaten bir şekilde.

◊ Biraz da sizden bahsedelim... Ufuk Bayraktar’ı nasıl anlatırsınız?
- Trabzonlu baba ile Kilisli annenin ortanca çocuğuyum. Haylaz bir çocukmuşum. Bir giydiğimi ikinci gün giyemezmişim, çünkü annem eve geldiğimde üstüm başım kir pas içinde beni direkt kollarımdan kaldırarak banyoya götürürmüş. (Gülüyor) O zamandan beri şekle şemale, kıyafete hiç önem vermem. Çocukluğumdaki tüm yaşadıklarımdan tutun dün yediğim yemeğe kadar hayatımın her saniyesinin bugünkü bulunduğum noktada etkisi olduğunun farkındayım, o yüzden yaşadığım her ana şükreden biriyim.

◊ İzleyici sizi hep sert mizaçlı karakterleri canlandırırken gördü. Günlük hayatınızda yolda sizi görünce yanınıza gelmekten çekinenler oluyor mu?
- Oynadığı karakterden dolayı enseye tokat yiyen veya dizide sevilen bir karaktere kötülük yaptı diye sokakta dövülenler olduğunu biliyoruz. Ben genellikle insani yönü yüksek, merhametli, güçlü, vatanını ve milletini seven karakterler canlandırıyorum. Bu nedenle beni yolda görünce saygıyla yaklaşıyorlar ve güzel davranıyorlar. Bu da onore ediyor insanı...

◊ Son olarak “Vatanım Sensin” izleyicilerine neler söylemek istersiniz?
- Yeni sezonda çok güzel sürprizler onları bekliyor. Gönüllerde yer edinmiş bir işte, oynadığım Dağıstanlı karakteri ile keyiflerine keyif katabilirsem ne mutlu bana...

Haberin Devamı

Bu dünyada iki mücevherim var

◊ Bir projeye “evet” demeden önce nelere dikkat ediyorsunuz?
- Beni heyecanlandırıp heyecanlandırmadığıma bakıyorum. Ben de heyecan yaratıyorsa kabul ediyorum.

◊ Set dışında vaktinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Benim bu dünyada iki tane mücevherim var. 6 yaşında prenses kızım ve 8 yaşında aslan oğlum... Set dışındaki vaktimi çocuklarıma ayırıyorum. Onlarla at biniyor, sinemaya gidiyor ve çeşitli oyunlara katılıyoruz. Öte yandan bir de üzerinde çalıştığım senaryom var, onu bitirmeye çalışıyorum.

Ufuk Bayraktar: Yolda saygı görüyorum

BAKMADAN GEÇME!