Yasak Elma’nın Handan Kılıç’ı Şebnem Dönmez kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Yasak Elma’nın Handan Kılıç’ı Şebnem Dönmez kimdir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2022 12:57

Deneyimli oyuncu Şebnem Dönmez, FOX TV'nin entrika dolu dizisi Yasak Elma ile ekranlara dönüyor. Son olarak Son Yaz isimli dizide rol alan Şebnem Dönmez, başrollerini Şevval Sam, Eda Ece, Biran Damla Yılmaz, Berk Oktay ile Murat Aygen gibi isimlerin paylaştığı Yasak Elma dizisinde Handan Kılıç karakterine hayat verecek. Peki, Yasak Elma’nın Handan Kılıç’ı Şebnem Dönmez kimdir?

Haberin Devamı

Sunucu olarak tanınan ancak oyunculukta da kendisini kanıtlayan Şebnem Dönmez, 17 Mayıs 1974 tarihinde Almanya’nın Salzgitter, şehrinde dünyaya geldi. 1996’da Murat Başoğlu ile sunduğu Sabah Şekerleri ile çıkış yakaladı. Program, bir dönem sabahları yapılan müzik-eğlence programlarının öncüsü oldu. Murat Başoğlu ile iyi bir ikili olunca 1997’de Star TV’de Görevimiz Tehlike isimli bir yarışma programı sundular. 1998’de ise Dönmez Star TV’de bir showgirl olarak tüm hünerlerini sergilediği Cumartesi Gecesi Ateşi’ni sundu.

Şebnem Dönmez, 2000’li yıllarda oyunculuğa adım attı. Aslı ile Kerem (2002) ve Ölümsüz Aşk (2003) dizilerinin kadrosunda yer alan Şebnem Dönmez’in sinema macerası ise 2002 tarihli bağımsız Film Kolay Para Kazanma Kılavuzu ile başladı. 2004’te Neredesin Firuze, 2006’da Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü, 2009’da Vali filmlerinin başrollerinde yer aldı. 2005 yılında "Oyunun Oyunu" adlı tiyatro oyununda; Kerem Atabeyoğlu,Yasemin Yalçın, Alp Kırşan, Volkan Severcan ile sahnede yer aldı. 2007 yılında BKM’de Oyunun Oyunu isimli tiyatro oyununda beğeni topladı.

Haberin Devamı

Kendisi aynı zamanda Live Earth’ün Türkiye temsilcisi olup Al Gore’un İstanbul’da gerçekleştirdiği toplantıya basın sözcüsü olarak katıldı. 2013 yılında kadrosuna dahil olduğu Kuzey Güney dizisinin finaline kadar “Melda Yalgın” karakterini canlandırdı. Başrollerini Serenay Sarıkaya ve Çağatay Ulusoy’un paylaştığı Medcezir dizisinde Mira’nın annesi Sude’ye hayat verdi. Şebnem Dönmez, 20 Ağustos 2004 tarihinde yönetmen Ezel Akay ile evlendi. Evlilikleri 3 yıl süren ikili, 2007 yılının şubat ayında boşandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!