Wakanda forever ne demek? Wakanda nerede? Survivor Steven ile gündeme geldi

Güncelleme Tarihi:

Wakanda forever ne demek Wakanda nerede Survivor Steven ile gündeme geldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2021 15:51

Wakanda forever kelimesinin anlamı ve Wakanda’nın konumu, Survivor 2021 yarışmasıyla gündeme geldi. Gönüllüler takımında yarışan Steven Salam, oyunlarda aldığı galibiyet sevincini “Wakanda Forever” sözleriyle dile getiriyor. Wakanda ilk olarak Fantastic Four # 52'de göründü ve Stan Lee ve Jack Kirby tarafından yaratıldı. Peki, Wakanda forever ne demek? Wakanda nerede?

Haberin Devamı

Survivor 2021 sezonunda yarışmacılar kendileri has şekillerde galibiyet mutluluğunu paylaşıyor. Wakanda forever selamıyla sevincini paylaşan Steven Salam da bu isimlerden biri. Peki, Steven ile özdeşleşen Wakanda forever ne demek

Stan Lee ve Jack Kirby tarafından yaratılan Wakanda, ilk olarak Fantastic Four filminde göründü. Wakanda, Captain America: Civil War (2016), Black Panther (2018), Avengers: Infinity War (2018) ve Avengers: Endgame (2019) gibi filmlerde görünmesiyle popülerlik kazandı.

Wakanda, Marvel Comics'te geçen hayali bir ülkedir.  Wakandalılar, işaret dilinde sarılmayı temsil eden bir hareketten ilham alarak kollarını çapraz bir şekilde omuzlarına dayayarak oluşturdukları selamlama şekline “Wakanda Forever” adını veriyor. 

WAKANDA FOREVER SELAMLAŞMASININ YAYGINLAŞMASI

Haberin Devamı

Filmin anlatımındaki temel gerilim, yeni Kara Panter T'Challa'nın, Wakanda'yı kral olarak saklama ve savunma sadakati ile sarsılan dünyaya sınırlarının ötesindeki yardım etme vicdanı arasında parçalanmış olmasıdır. Erik Killmonger daha sonra tahtı ele geçirmek için Wakanda'ya gelir - T'Challa'nın Wakanda'nın izolasyonculuğunu sona erdirme arzusunu yansıtır, ancak Wakanda'nın gelişmiş teknolojilerini ve silahlarını kullanarak dış dünyayı fethederek. Sonuçta T'Challa, Killmonger'ı yener ve Wakanda'nın gerçek doğasını Birleşmiş Milletler'deki bir konuşmasında dünyaya açıklamaya karar verir. Filmin popülaritesi, dünyanın dört bir yanındaki sporcular ve ünlüler arasında zaferlerinin ardından "Wakanda Forever" selamlarını atma eğilimine yol açtı.

NBA tarihini en önemli oyuncuklarından LeBron James ve dünyanın başarılı Formula sürücülerinden Lewis Hamilton’ın, Chadwick Boseman’ı Wakanda selamıyla uğurlaması mirasının yaşamaya devam edeceğini gösteriyor.

 

BAKMADAN GEÇME!