Survivor Yusuf kimdir ve kaç yaşında? Survivor 2019 birincisi Yusuf hakkında detaylar

Güncelleme Tarihi:

Survivor Yusuf kimdir ve kaç yaşında Survivor 2019 birincisi Yusuf hakkında detaylar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2019 07:26

Survivor 2019'da şampiyon olan Yusuf Karakaya dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Yarışmayı yakından izleyen milyonlarca kişinin merakla araştırdığı Yusuf Karakaya, Kick Boks alanında başarılar elde etmiştir. Spor kariyerine başlamasına her ne kadar ailesi razı olmasa da devam eden Yusuf Karakaya, ilk girdiği Türkiye şampiyonasında madalya kazanmıştır. Peki, Survivor Yusuf kimdir ve kaç yaşında? İşte, o ismin hikayesi

Haberin Devamı

Survivor 2019'da aylar süren mücadelenin sonunda, halktan gelen oylamalar sonucu Yusuf birinci oldu. Rakiplerinden daha fazla oy alarak ve performanslarıyla dikkatleri üzerine çeken Yusuf Survivor 2019'un şampiyonluğuna adını yazdırmayı başardı. Survivor'un şampiyonu olan Yusuf, sosyal medyaya damga vurdu ve yarışmacıya sevenleri tarafından destek mesajları atıldı. Peki, Survivor birincisi Yusuf kimdir? İşte, Survivor şampiyonu Yusuf Karakaya'nın hayatı.

SURVİVOR YUSUF KİMDİR?

Survivor 2019’a binlerce kişi arasından seçilen Yusuf Karakaya, 2 Ekim 1994 tarihinde Elazığ’da dünyaya geldi. 14 yaşına kadar Elazığ’da yaşayan ve okul hayatından sonra ailesine yardım etmeye başlayan Yusuf Karakaya, bir arkadaşının antrenmana çağırması sonucu kick boks ile tanıştı. Spor kariyerine ailesinin çok sıcak bakmadığını dile getiren genç yarışmacı, hayatında ilk defa hayalleri için ailesinden habersiz Antalya’ya gitti. Antrenörü kendisine büyük destek oldu. Salonda yatıp bütün gün antrenman yapıyordu, ilk girdiği Türkiye Şampiyonası’nda madalya kazandı. Daha sonra amatörde Türkiye geneli ve uluslararası birçok başarı yakaladı. 18-19 yaşlarında artık bu işi profesyonel olarak yapması gerektiğini düşünmeye başladı, biletini aldı ve Tayland’a gitti. Hazır değildi ama para kazanması gerekiyordu, dövüşmeyi kabul etti. Amerikalı rakibiyle maça çıktı. 4. rauntta rakibini nakavt ederek kazandı. Tayland’ın en büyük dövüş kulübü kendisine sponsor oldu. Hiç İngilizce bilmemesine rağmen Tayland’a gitti ve orada 3 organizasyonuna çıktı ve nakavtla şampiyon oldu. 1.5 yıl Tayland’da kaldıktan sonra Türkiye’den maç teklifi geldi. Nieky Holzken ile dövüşmek için çıktığı maçta ise bir talihsizlik yaşadı ve burnu kırıldı. 1.5 yılı hastanede 6 ameliyat ile geçti. 2018'in sonuna doğru yeniden dövüşe başladı.

Haberin Devamı

Antrenmanlarına aktif olarak devam eden Yusuf Karakaya, Survivor’a katılmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Ben bir çok yerde ülkemi temsil ettim. Rekabeti çok seviyorum. Şu an içinde bulunabileceğim en büyük rekabet yeri Survivor diye düşünüyorum. Bu sene Yunanistan- Türkiye olması benim için ayrı bir motivasyon. Yaptığım en iyi işi yapmaya, savaşmaya gidiyorum.”

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!